Arkadaşıma nasıl yardımcı olmalıyım???

coktatinn

Gamzedeyim Deva Bulmam...
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
472
4
46
Diğer
Az önce cok tatsız bi durum yaşadım...
evde oturuyodum zil çaldı baktım en yakın arkadaşım (evli) ağlıyo aşağı gel dedi...
eşiyle tartışmış kapıyı çekmiş çıkmış hava almak için bana derdini anlatmaya gelmiş.
Problem şu : Eşi dışarda arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi çok seviyo, hatta arkadaşıma yalan söyleyip şurdayım deyip kafelerde orda burda geziyomuş. 50-60 yaşlarında alkolik insanlarla oturup içiyomuş kendisi dahaa 22 yaşında ne işi var diye sinirleniyo arkadaşım o yaşta kaybedecek hiçbişeyi kalmamış insanlarla içip eve zil zurna sarhoş geliyo diyo...(ve şiddette yaşanmış böyle sarhoş geldiği günlerde:43:)
3 yıllık evliler bi çocukları var. boşanmak son çare arkadaşım düşünüyo ama ben bişey diyemiyorum ne diye teselli edicem ne söylicem bilmiyorum. Eşinin geliri yetmiyo onlara hep kızın ailesi destek çıkıyo çocuğun ailesinde de iş yok.
Yarın mutlaka çağıracak beni dertleşmek için.. evli veya bekar bu konularda fikri olan başına gelmiş arkadaşlar sizce arkadaşıma nasıl teselli, öğüt vermeliyim ne demeliyim?
Benim fikirlerime çok uyar ve dinler. Yardımcı olursanız sevinirim...

canım boşanmaları en hayırlısı... alkol alan ve haliyle şiddet uygulayan bi erkekden ne baba olur ne koca...boşanmayı erteledikçe sadece ertelemiş olur düzeltmiş olmaz...iyice kötüye gider daha kötü şeyler olur...ama benim tavsiyem hemen boşanmak yerine aile büyüklerinden falan yardım dilemesi..belki durumu düzeltebilecek eşinin kulağını çekecek bi aile büyüğü vardır arkdaşınızın...genelde bu tür olaylarda el atan büyüklerden biri amca dayı gibi mesela...

canım boşanmaları en hayırlısı... alkol alan ve haliyle şiddet uygulayan bi erkekden ne baba olur ne koca...boşanmayı erteledikçe sadece ertelemiş olur düzeltmiş olmaz...iyice kötüye gider daha kötü şeyler olur...ama benim tavsiyem hemen boşanmak yerine aile büyüklerinden falan yardım dilemesi..belki durumu düzeltebilecek eşinin kulağını çekecek bi aile büyüğü vardır arkdaşınızın...genelde bu tür olaylarda el atan büyüklerden biri amca dayı gibi mesela...

onuda denedi arkadaşım eşi babasından cok korkuyo çekiniyo. ona anlattı babası konuştu oğluyla ama 1 hafta geçmeden olay tekrarladı...cok üzülüyorum ya eşide kötü biri değil aslında sadece daha cok toy :43:

boşan gitsin de diyemiyorum üzülüyorum haline bu saatte cıkmış yürüyo soğukta:43:

Erkekler erken evlenmesinler ya ... Gerçekten !
İşte erken evlenen erken baba olan erkekler böylesine sorumsuz oluyorlar.
Daha kendi çocuk, ne çocuğu ?
Kaç yıllık evliler canım ?
En mantıklısı boşanmaları olur. Alkol + şiddet + sorumsuzluk + maddi sıkıntı = Boşanma. :31:

Yazık..Cocuga,kendine..Bosanma kararına destek ol cözüm yolu yoksa kalmamıssa sevgi saygı bitmisse bosansın daha iyi

Mesaj tekrarı ...

Son düzenleme:
Adam 22 yaşında 3 yıllık da evliler demişsiniz.. Sebep gayet açık ve net daha 19 yaşındayken en deli dolu zamanlarında gençliğini yaşayamamış şimdi ise bu durumda.. Kendi dayımdan biliyorum o da böyle 30 yaşına geldi hala büyüyemedi, neden? çünkü hep içinde kaldı..

Bence arkadaşınız çok fazla sıkmasın ya da dırdırcı olmasın bu onu daha çok agresif yapar..
Eşini eve bağlamaya çalışsın güzel yemekler, birlikte playstation oynamak, formaları giyip maç izlemek falan.. yani erkeklerin keyif aldığı şeyleri evde yapsın huyuna gitsin ne bilim..

ama şiddet olayı da çok çok ayrı bir konu ben olsam kafasına bir odun indirirdim (odunu nereden bulurum ayrı konu:27::27:)

Mesaj tekrarı...

Son düzenleme:
Yazık..Cocuga,kendine..Bosanma kararına destek ol cözüm yolu yoksa kalmamıssa sevgi saygı bitmisse bosansın daha iyi

En mantıklısı boşanmaları olur. Alkol + şiddet + sorumsuzluk + maddi sıkıntı = Boşanma. :31:
haklısın. 3 yıllık evliler üni. de tanısıp hemen evlendiler...ama çocuk var işte ortada bebek daha ya :43:

Adam 22 yaşında 3 yıllık da evliler demişsiniz.. Sebep gayet açık ve net daha 19 yaşındayken en deli dolu zamanlarında gençliğini yaşayamamış şimdi ise bu durumda.. Kendi dayımdan biliyorum o da böyle 30 yaşına geldi hala büyüyemedi, neden? çünkü hep içinde kaldı..

Bence arkadaşınız çok fazla sıkmasın ya da dırdırcı olmasın bu onu daha çok agresif yapar..
Eşini eve bağlamaya çalışsın güzel yemekler, birlikte playstation oynamak, formaları giyip maç izlemek falan.. yani erkeklerin keyif aldığı şeyleri evde yapsın huyuna gitsin ne bilim..

ama şiddet olayı da çok çok ayrı bir konu ben olsam kafasına bir odun indirirdim (odunu nereden bulurum ayrı konu:27::27:)
evet bu önerileri sunabilirim arkadaşıma. ama oda cok dik kafalı işte inata bindimi hiç bişey yapmaz yinede sölicem bunları...

haklısın. 3 yıllık evliler üni. de tanısıp hemen evlendiler...ama çocuk var işte ortada bebek daha ya :43:

evet bu önerileri sunabilirim arkadaşıma. ama oda cok dik kafalı işte inata bindimi hiç bişey yapmaz yinede sölicem bunları...

Canım bir şey merak ettim, özel değilse. Biliyorsan.
Arkadaşınla eşi, arkadaşının hamile kalması sonucu mu evlendiler ? Yani evlenirken hamilemiydi ?​

Son düzenleme:
Arkadasini iyi bir bosanma avukatina yonlendirirsen en buyuk yardimi yapmis olursun

hayır canım değildi nden sordun ?

Ya canım, sordum çünkü çocuk 3 yaşında, onlar 3 yıllık evli. O yüzden hani bi ihtimal eğer, hamile olduğu için evlenildiyse, hani zamansız olmuştur ve arkadaşının eşi bu yüzden kendini böylesine içmeye verip sorumsuzdur bağlantısı kuracaktım. Kötü niyetli değil yani canım.​

Ya canım, sordum çünkü çocuk 3 yaşında, onlar 3 yıllık evli. O yüzden hani bi ihtimal eğer, hamile olduğu için evlenildiyse, hani zamansız olmuştur ve arkadaşının eşi bu yüzden kendini böylesine içmeye verip sorumsuzdur bağlantısı kuracaktım. Kötü niyetli değil yani canım.​
yok canım çocuk 3 yasında değil çocuk daha 7 aylık :43:

arkadaşlar bi sürü kişi konuyu okuyo yardımcı da olsanız ne güzel olur fikirlerinizi söyleyin lütfen bakıp geçmeyin :43:

LEONELAAAAAAAAAAA mesaj kutunu bosalttt cnmm

arkadaşlarının her ikisi de çok genç ve toy..evlilik bu yaşlara göre ağır bir kurum..
yaşıtları sağda solda laylaylom gezerken onlar evlilik yürütmek durumundalar...
ama aldatma, şiddet, maddi sorunlar hepsi de var..

ailelere güvenerek nereye kadar..bebek te varmış..
arkadaşın eşine belli bir müddet versin 1 hafta içinde düşün taşın, kendini toparlamak bu aileye sahip çıkmak için
yoksa yollarımızı ayırırız, tarzından bi yüklensin eşine..

yuvalar yıkılmasın ama, az akıllı olmak lazım

bana sanki bosanirlarsa yazik edecekler kendilerine gibi geliyor.

oglanin yasi dolayisiyla daha isin icinde cahillik var.

acaba oglan cocuk olduktan sonrami böyle oldu yoksa öncedemi böyleydi.

bide oglan babasindan korkuyo demissiniz, kaynanasigiller biraz uzaktaysa yatili falan gelseler bir kac hafta.

belki bir faydasi olur:15:

Back
X