arkadaşımı tanıyamamışım

prensesanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
25
0
86
İstanbul
merhaba,derdimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Yaklaşık 15 yıllık bir arkadaşım var.Nasıl başlıyacağımı bilemiyorum ama anlatmayı sizlerin düşüncelerini almayı çok istiyorum.Ben çok fazla para kaybeden biri olduğumu düşünüyordum.Fakat durum böyle değilmiş.O zamanlar henüz evli değildik,eşime para kaybettiğimden birkaç kez bahsetmiştim.Oda birgün bana farkındaysan hep X kişi yanındayken oluyor dedi ve ben ağzıma geleni söledim.Nasıl böle düşünürsün o benim en yakın arkadaşım yıllardır birllikteyiz evime girip çıkıyor böyle bir şeyi asla yapmaz düşünmüş olmana inanamıorum demiştim.Daha sonra arkadaşım beni evine davet etti,gittiğimde cüzdanımda ne kadr param olduğunu hatırlıyorum.birlikte markete gittik geldik markette ne kadr harcadığımı ve ne kadr param kaldığını çok net biliyorum.Eve geldik ben ellerimi yıkamak için lavaboya gittim geldiğimde alışverişten kalan paraları cüzdanıma koymak için cüzdanımı açtım veeee para yok...Arkadaşıma param yok dedim gayri ihtiyari oda hadi ya eminmisin cizdanındamıydı filan dedi.Emindim onun aldığına ama arkadaşlığımızın bu kadr basit olduğunu,senelerdir sömürüldüğümü düşünmek istemiyordum resmen birbaşkasından saklar gibi kendimden bile sakladım bu durumu.Ama birtürlü kendime yediremiyordum.O günden sonra inanılmaz soğudum ondan hala evime girip çıkıyor eşimin istememesine rağmen.O geldiğinde evdeki tüm paraları saklıyoruz.Artık evime gelmesini istemiyorum ama bunu nasıl söliyeceğimi bilemiyorum.Birde annemi buna inandıramıyorum,yanlış hatırlayabileceğimi söylüyor.Annelerimizde görüşüyor çünkü.O anneye hiç uymayan bir kız olduğunu düşünüyorum.Çok uzun oldu sanırım ama düşüncelerinizi merak ediyorum.Tşkler.

ilişkini kesmeye bak bugün paranı çalan yarın napar bilinmez...bunun arkadaşlığından da bişey olmaz bişeyi bahane et söylersen kabul etmez zaten yada soğuk davran gelmek istediğinde işim var falan de............

soğutmaya çalış canım.bahaneler bul.
tahmin ediyorum parayı çaldığını anladığın için , böyle davrandığınıda anlar..
utanır..bidahada gelmez.

Soğuk davran yeterli...
Zamanla anlayacaktır onu istemediğini...
Madem ondan soğudun, eşin de istemiyor.
Açıkça söylemek belki annelerinizin ilişkisini etkileyebilir...
Sen uzak dur yeter, o da zamanla senden uzaklaşacaktır. :34:

ilişkini kesmeye bak bugün paranı çalan yarın napar bilinmez...bunun arkadaşlığından da bişey olmaz bişeyi bahane et söylersen kabul etmez zaten yada soğuk davran gelmek istediğinde işim var falan de............

aynen katılıyorum sana canım.yarın bırgun kocanada goz dıker dıkkatlı ol.soguk davran zaten esek degılya anlar neden boyle davrandıgını

soğuk davran
evine davet etme
onun evine gitme
konuşma
mecburen biraraya geldiğinizde aynı yerdeolmaktan kaç ve uzaklaş
e deli değilya anlar

merhaba,derdimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Yaklaşık 15 yıllık bir arkadaşım var.Nasıl başlıyacağımı bilemiyorum ama anlatmayı sizlerin düşüncelerini almayı çok istiyorum.Ben çok fazla para kaybeden biri olduğumu düşünüyordum.Fakat durum böyle değilmiş.O zamanlar henüz evli değildik,eşime para kaybettiğimden birkaç kez bahsetmiştim.Oda birgün bana farkındaysan hep X kişi yanındayken oluyor dedi ve ben ağzıma geleni söledim.Nasıl böle düşünürsün o benim en yakın arkadaşım yıllardır birllikteyiz evime girip çıkıyor böyle bir şeyi asla yapmaz düşünmüş olmana inanamıorum demiştim.Daha sonra arkadaşım beni evine davet etti,gittiğimde cüzdanımda ne kadr param olduğunu hatırlıyorum.birlikte markete gittik geldik markette ne kadr harcadığımı ve ne kadr param kaldığını çok net biliyorum.Eve geldik ben ellerimi yıkamak için lavaboya gittim geldiğimde alışverişten kalan paraları cüzdanıma koymak için cüzdanımı açtım veeee para yok...Arkadaşıma param yok dedim gayri ihtiyari oda hadi ya eminmisin cizdanındamıydı filan dedi.Emindim onun aldığına ama arkadaşlığımızın bu kadr basit olduğunu,senelerdir sömürüldüğümü düşünmek istemiyordum resmen birbaşkasından saklar gibi kendimden bile sakladım bu durumu.Ama birtürlü kendime yediremiyordum.O günden sonra inanılmaz soğudum ondan hala evime girip çıkıyor eşimin istememesine rağmen.O geldiğinde evdeki tüm paraları saklıyoruz.Artık evime gelmesini istemiyorum ama bunu nasıl söliyeceğimi bilemiyorum.Birde annemi buna inandıramıyorum,yanlış hatırlayabileceğimi söylüyor.Annelerimizde görüşüyor çünkü.O anneye hiç uymayan bir kız olduğunu düşünüyorum.Çok uzun oldu sanırım ama düşüncelerinizi merak ediyorum.Tşkler.

Merhaba

Konu bana çok tanıdık geldiği için yazmak istedim senin 15 yıllık arkadaşın benimse 20 senelik en yakın kuzenim
Dediğin olayın aynısını yapıyordu hemde tüm akrabalara ama biz konduramıyorduk ama o varken hep paralarımız kayboluyordu onun aldığından emindik ama ne yapacağımızı bilemiyorduk ta ki çok büyük bir hırsızlık yapana dek ve o gün annem dediki ben konuşcam x ile dedi yeter artık dedi ve kuzenim inkar etmiş anneme ama sonra annem sıkıştırınca itiraf etmiş
ve bu bi hastalık bunun adı var ve bu kişi tedavi olmazsa durum kötüye gidiyor
Biz hemen en iyi doktora gittik tedaviye başladık 2 senedir tedavi oluyor ve sırf onu denemek için neler yaptık alıyormu diye asla almıyor artık hatta kendi maaşından bize hediyeler yemekler alıyor çok şükür düzeldi hee düzeldiğinden eminmisin derseniz evet % 100 eminiz doktoruda aynı şeyi söylüyor
Bu durumlarda dışlamamak gerekiyor tam tersine ilgi ve tedavi şart benden söylemesi...

Bu hareketi bilinçli yaptığını sanmıyorum,
hepimiz biliyoruz ki bu bir hastalık (Kleptomani--çalma hastalığı ) ve
tedavi edilmesi şart.bunu kendisinin de,ailesininde bilmesi gerek diye düşünüyorum..
Belli bir yaşa gelmiş bir bayanın bu şekilde adının çıkması hiç hoş değil.
benimde başımdan geçti,insan konduramıyor ama bile bilede görüşmek olmuyor.
benden çaldığı birşeyi,güzelce kullanırken görünce,oda beni görünce
hemen kamufle etmeye çalıştı ama o durumda yola devam etmem enayilik olurdu,durdum,
onu bekledim ve konuştum.İhtiyacın varsa keşke benden isteseydin dedim,
hiçbirşey diyemedi,bende fazla birşey demeden yanından hızla uzaklaştım,
ogün bugün konuşmam,zaten beni görünce kaçacak yer arar utancından.
kısacası yüzleşin diyorum ama emineniz...

Son düzenleme:
inanın benim ona ve kardeşine yaptığımı kimse yapmamıştır.Bir araya geldiğimizde sürekli ben ödüyordum herşeyi,tabi normal arkadaşlıkta böyle şeylerin lafı olmaz ama bunlar yetmedimi ona anlamadım ve inanın ki benden isteseydi ihtiyacım var die aldığı paranın kaç katını verirdim.Olmasa bile bulup buluşturur verirdim.Çünkü çok seviyordum onu.Ve hala beni arayıp nie arkadaşını arayıp sormuyorsun diyor.Bu kadar pişkinlik pes...

inanın benim ona ve kardeşine yaptığımı kimse yapmamıştır.Bir araya geldiğimizde sürekli ben ödüyordum herşeyi,tabi normal arkadaşlıkta böyle şeylerin lafı olmaz ama bunlar yetmedimi ona anlamadım ve inanın ki benden isteseydi ihtiyacım var die aldığı paranın kaç katını verirdim.Olmasa bile bulup buluşturur verirdim.Çünkü çok seviyordum onu.Ve hala beni arayıp nie arkadaşını arayıp sormuyorsun diyor.Bu kadar pişkinlik pes...

Arkadaşım sen anlamıyor musun

Anlamak mı istemiyorsun

Şu durumda neler yaptıgını saymanın bi anlamı yok

Benim kuzenim mal varlığı içinde yüzen bi kızdı yani ne istese hemen alınıyordu

Bu hastalık anlıyormusun onlara göre çalmak bi anlık zevk songülünde dediği gibi bu bir hastalık

Ben daha ne diim size

evet Kleptomani bir hastalık..çalma hastalıgı..istediğin kadar varlıklı ol calma dürtüsünden kendini alamadıgın bir hastalık..bir de hırsızlık var..bu da bir ahlaksızlık..kendi malın olmayan bir şeye göz dikmek..arsızlaşmak..emek vermeden para kazanmak..daha cok para umudu..vs..ama kleptomani ile hırsızlıgı karıstırmamak gerek..arkadasın hangisi bilemiyorum..ama umarım hastadır

Ben sizin yerınızde olsam hastalık mastalık benı ılgılendırmez, direk acık acık yuzune karsı soylerdım.
Mılletın enayısı bız mıyız canım, hayret bırsey!

ah be canım,
en yakın arkadaşım başıma ne işler açtı buda bi anlatmsa var ya....
geçen seferki gibi fake damgası yer otururum burda:27:

hırsızlık falan deil,
resmen hayatımın içine el attı
benle ilgisi olan tanıyan herkesle kendince tanıştı,
hepsiyle ayrı ayrı uğraştı

başta erkek olanlar olmak üzere hepsinin ilgisini kendi üzerinde toplamak için yapmadığı çamurluk kalmadı

ohooo neler neler...
ilişkimi kestikten sonra bile başıma olmadık işler açtı..

görüşme uzak dur..başka çaresi yok canım:71:

üniversitedeyken benzer bir duruma şahit olmuştum, çok komik, bir de olayın gerçekleştiği günün erken saatlerinde kızla sohbet ederken para konularında ne kadar yaratıcı olduğunu (!) anlatmıştı saf saf dinlemiştim. hakkaten çok yaratıcıymış :)))

para çalmak adi hırsızlıktı, kleptomani ise çaldığı seyin değerine bakmaz iğne de altında birdir o hastalar için.... ama para çalmak çantaya cuzdana el atmak resmen hırsızlıktır.... kendi paranız için ezilmeyin çat çat soyleyin ha evinizi soymuşlar he çantanızdan para çalmışlar ikisinde de lanet etmez misiniz

Back
X