Arkadaşımın çocuklarının yaptıklarını anlatacağım,fikir verirmisiniz??

ben küçükken de oyuncakları asla kırmazdım. kıran çocuklara da hayret ederdim. bence sorun çocukta. annesi ile konuş oyuncak dayanmıyor mu buna diye. bence çocuktan kendileri de muzdariptir. oyuncaklarla harp ediyor heralde kavgacı sinirli vurdum kırdım bir çocuk. hiperaktiflikle alakası yok bunlar huysuz çocuklar bence.

Bende çok sinirleniyorum böyle olaylara,
Ama suç çocuklarda değil annelarinde.

Kızım yeni doğduğunda eşimin kuzenleri geldi,
Bir tanesinin 4 yaşında oğlu vardı.
Ben doğum yapalı 3 gün olmuş,bebekte yanımda yatıyor.
Çocuk çıktı lohusa yatağımın üzerine zıplamaya başladı,annesinde çıt yok.
Bebeğimi kucağıma aldım üstüne falan zıplar diye annede hala tepki yok,
Ben kibarca uyardım ,çocuk beni dinler mi?
Tabii korktuğum başıma geldi,çocuk bizim üzerimize düştü,bebeğimin üstüne kapandımda birşey olmadı tabii.
O can havliyle çocuğa bağırdım,ben suçlu oldum,
O günden sonra görüşmüyoruz kendisiyle.

Canım çok üzüldüm gerçekten,sorun annede bence çocuğu uyarmadıkça çocukta yaptığının yanlış olduğunu bilmiyor belkide,doğru birşey yaptım sanıyor,böyle anneler çocuğuma iyilik yaptım sanıyor ama durum öyle olmuyor..Arkalarından illahlah diyen arkadaşları,ileride okulda kurallara uymada güçlük çeken çocuklar ve daha birsürü şey...

konu sahibi ben seni çok iyi anlıyorum evime çokta samimi olmadığım bir arkadaşım geldi birgün aradı oturmaya gelicem sana buyur ettim hazırlığımı yaptım gelir gelmez oğlumun karnı aç çorba yer benim oğlum çorba varmı dedi vardı ısıttım geitdim bikaç kaşık yedi çocuk sonra evde gezmeye başladı yemiycek galiba deyip sehpanın üstüne bıraktı o çocuk o kaseyi alıp evin orta yerine boca etti tabak kırıldı heryer çorba oldu cam kırığı vs hiç bişey demedim sorun yok dedim hemen temizledim bu arada arkadaşım oğlunu kucağana aldı ayağana cam falan batmasın diye eğleniyo çocukla canım oğlulum bebişim falan kızmak falan yok çocuk 4 yaşında sonra masanın üzerine çıkıp içinde çikolata dolu olan şekerliğimi kırdı oğlumun odasındaki oyuncakların çoğunu kırmış hep sonradan gördüm pepee bebeğimiz vardı pillerini çıkarıp atmış yatağada çıkıp zıp zıp zıpladı annesi ağzını açıp tek bişey demedi oğluşum yapma ama bebişim ne oldu bugün sana yaramazlığın üstünde hahaha bu arada bende bşey diyemiyorum rahat görünmeye çalışıyorum kendi yavrumdan çıkarıyorum hırsımı oğlum bu odanın hali ne yatakta zıplamak yasak annecğim diyorum çünkü benim oğlumda onunla zıplamaya başladı yatağamızı da yeni almıştık çocuğuma bütün gün yemek yediremedim ilgilenemedim onlar gidince sinirimden oturup ağladım gece yarısına kadar evde oyuncak parçası topladım kumandalar koltuğun arkasına atılmış oğlumda şaşırdı bende anne bu çocuk evimize ne yaptı böyle dedi canımızı zor kurtardık :)) çocuğa kızmadım çocuk ama annesinin rahatlı beni çok sinirlendirdi giderkende banada gel dedi ama evde oturmayız havalar çok güzel bişeyler yapar sahile ineriz dedi kendimi enayi gibi hisettim resmen ve o kadınla bi daha hiç görüşmedim

Haklısınız valla,benimde böyle şeyler başıma çok geldi,hiçbir zaman temizlemekten gocunmam,böyle kazalar olduğunda çocuğun annesi üzgünlüğünü dile getirip çocuğunu uyarırsa hiç sorun olmaz benim için..Benim sinirlerdiğim görmezlikten gelmesi,bırak temizlesin deyip umursamaması ayrıca çocuğunu uyarmaması:27::27:

Evin dagilmasi diye lafin gelisi yazdim canim sanirim sende beni yanlis anlamissin amacim seni elestirmek degildi:50:az cokta anlayabiliyorum durumunu benimde bir oglum var ve görüstügüm cogu arkadasiminda en az ikiser cocuklari oglum oldukca hareketli ve sirf bu yuzden gittigim yerde bisey kirip dokmiyelim millette zarar vermeyelim diye hep birilerini ben davet ederim ariyorum arkadasim bana 5 kere gelirse belki ben 1 kere giderim cunku bende rahat edemiyorum hep gözünün üstünde olmasi lazim cunku onlarda cocuk ne kadar tembihlesende yine bi yaramazlik bulurlar.Bunu senin icin söylemiyorum burda bahsedilen anne gibileri icin söylüyorum hani evinde titiz temiz ama bir yere gidince cocugu oldugunu unutanlara biraz öz elestiri yapmak lazim bence.Benim bi arkadasimda bana evine gelen cocuklu bi misafirini anlatiyodu gecenlerde yok cocuk hopladi ,yok zipladi ,yok yemek döktü ,onu istedi bunu istedi sonucta bvu bahsettigi kisi kucuk bi cocuk haa dese ki annesi ilgilenmiyo anlarim o zaman bu anlatan kisininde iki cocugu var ve yemin ederim ki oda bana geldiginde onun cocuklarida sikayet ettigi ayni seyleri yapiyolar :52:sanirim sizde benim durumumdasiniz biraz cok onemli bir degeri yoksa kirilan oyuncagi falan gözüm görmez ama baskasini sikayet eden kisi ayni seyleri gelip sizin evinizde yapiyosa bence sizde benim gibi cekinmeden yuzune bu anlattiklarini senin cocuklarinda hatta benim cocugumda yapiyo deyin olsun bitsin.Gecen gün geldiler cocuk bir cikolata yemis sürmedigi yer kalmamis beyaz deri sandalyelerim pisli icinde aslinda hiiic onemli degil ben onlari oyle veya böyle siliyorum ama bunu bi baskasi yaptiginda cook buyuk ayipmis gbi anlatan insanada senin cocugunda benim sandalyelerimi cikolata yapmis derim:20:bence sizde bu kadar direkt olmasa bile arkadasiniza rahatsizliginizi dile getirin yada cocugu kibar bir dille annesi anlayabilicek sekilde uyarin:34:

Aynı şeyleri söylüyoruz,malesef etrafımda böyle umursamaz anneler çok var:50:Birçok şeyden şikayet ederler,kendi çocuklarına birşey demezler bir şey söylediğinde aaa o çocuk ne anlar lafını söyler dururlar,halbuki çocuklar çok iyi anlıyorlar, oğluma eğilip annem böyle yapma tamam mı diyince mamam diyor:16:

Bu işin sonu evdeki eşyalara sıçramaya başlıyor birsüre sonra bence bu tamamen annenin alakasızlığı ile ilgili bir durum müdahele edecek çocuğunu zapt edemıyorsa çıkıp gelmeyecek evimden arkadaş çocukları yuzunden oyuncakları saymıyorum Müzik seti,pc,ve kanepe tamıre gıttı çok komık dımı en son olay koltuk takımımın kırılması oldu cocuk mınderlerı ındırıp ustunde zıplayınca ortadakı tahtayı astarı yırtılıp aşağı ındırdı bız yaptıralım dedıler pekı dedım ve borcunu ödedıler ama ogun bugundur evıme sadece 1-2 kez geldi :1::1: şimdi gülüyorum nıyemı gelmesin zaten gerek yokmuş ki hatta boşu boşuna üzülmüşüm ödettırdıgım ıcın vicdan yapmıştım gunlerce aylarca ee ben zarar görurken zoruna gıtmıyorda kendısı zararı ödedıgınde neden zoruna gıttı?Ben enayımıydım yani

Bu işin sonu evdeki eşyalara sıçramaya başlıyor birsüre sonra bence bu tamamen annenin alakasızlığı ile ilgili bir durum müdahele edecek çocuğunu zapt edemıyorsa çıkıp gelmeyecek evimden arkadaş çocukları yuzunden oyuncakları saymıyorum Müzik seti,pc,ve kanepe tamıre gıttı çok komık dımı en son olay koltuk takımımın kırılması oldu cocuk mınderlerı ındırıp ustunde zıplayınca ortadakı tahtayı astarı yırtılıp aşağı ındırdı bız yaptıralım dedıler pekı dedım ve borcunu ödedıler ama ogun bugundur evıme sadece 1-2 kez geldi :1::1: şimdi gülüyorum nıyemı gelmesin zaten gerek yokmuş ki hatta boşu boşuna üzülmüşüm ödettırdıgım ıcın vicdan yapmıştım gunlerce aylarca ee ben zarar görurken zoruna gıtmıyorda kendısı zararı ödedıgınde neden zoruna gıttı?Ben enayımıydım yani

Valla çok doğru yapmışsınız masrafı ödetmek ile,işte enayi yerine koyuyorlar malesef..Benimde 2li koltuğumu büyük misafirim kırmış tı yıllar öncebiraz kiloluda,oturudu bir süre sonra gitti yere oturdu ben anlamadım gittiler etrafı toparladım gene anlamadım ertesi gün kendim oturunca ortası göçmüş oturunca gömülüyorum:5::5:ne diyeyim yani sonradan birşey denilmiyor

bende sinir oluyorum bu tip insanlara uyarmazsın sinirolursun uyarırsın sen suçlu olursun bırakın arkadaşları ben görümcemle yaşadım bu sorunu bebeğim 4 ay boyunca günde 2-3 saat uyuyordu gaz sorunu bağırsak sorunu ayrıca kakasını bile ilaç almadan yapamıyordu sevgili görümcem 2aylıkken bebek görmeye teşrif etti bebekte yeni uyumuştu beşiğinde yatıyordu onun kızoıda anne bebeği kucağıma ver diyip duruyo kızı 5 yaşında ,bende zaten zor uyudu az uyusun ablası falan derken kız bastı bastı yaygarayı ben bebeği istiyom diye görümcemin suratı asıldı ,istediği oyuncak bebek değildiki vereyim :) onra biz yanındayken saniyelik bir olayla bebeğin beşiğine çıktı bebeği silkeledi ama oğlum nasıl ağlıyo anlatamam sinirlerim zıpladı yine ses çıkarmadım ama görümcem kızına hiçbişey demedi yerinden bile kalkmadı onlar gidene kadar oğlum ağladı kucağımda saatlerce gezdirdim yanlarında oturamadım eee sonrada kaynanamlara bizim yanımızda oturmadılar amma kıymetli bebekleri varmış sevdirmediler ,kızımı azarladılar falan demiş ben bunları duyduktan sonra bir mesafe koydum ama yüzlerine bişey demedim o gün bugündür görüşmüyolar çünkü yüzleri yok benim bunları duyduğumu bildiği için evime gelemiyo bayramlarda falan kaynanama gittiğmde karşılaşırsak o kadar...of uyuzlar...dertleri neydi hala anlamış değilim

bende sinir oluyorum bu tip insanlara uyarmazsın sinirolursun uyarırsın sen suçlu olursun bırakın arkadaşları ben görümcemle yaşadım bu sorunu bebeğim 4 ay boyunca günde 2-3 saat uyuyordu gaz sorunu bağırsak sorunu ayrıca kakasını bile ilaç almadan yapamıyordu sevgili görümcem 2aylıkken bebek görmeye teşrif etti bebekte yeni uyumuştu beşiğinde yatıyordu onun kızoıda anne bebeği kucağıma ver diyip duruyo kızı 5 yaşında ,bende zaten zor uyudu az uyusun ablası falan derken kız bastı bastı yaygarayı ben bebeği istiyom diye görümcemin suratı asıldı ,istediği oyuncak bebek değildiki vereyim :) onra biz yanındayken saniyelik bir olayla bebeğin beşiğine çıktı bebeği silkeledi ama oğlum nasıl ağlıyo anlatamam sinirlerim zıpladı yine ses çıkarmadım ama görümcem kızına hiçbişey demedi yerinden bile kalkmadı onlar gidene kadar oğlum ağladı kucağımda saatlerce gezdirdim yanlarında oturamadım eee sonrada kaynanamlara bizim yanımızda oturmadılar amma kıymetli bebekleri varmış sevdirmediler ,kızımı azarladılar falan demiş ben bunları duyduktan sonra bir mesafe koydum ama yüzlerine bişey demedim o gün bugündür görüşmüyolar çünkü yüzleri yok benim bunları duyduğumu bildiği için evime gelemiyo bayramlarda falan kaynanama gittiğmde karşılaşırsak o kadar...of uyuzlar...dertleri neydi hala anlamış değilim

Canım malesef bu tür şeyler ailede varsa çok daha sorun,aynı şeylerin çok daha fazlasını bende yaşıyorum,son bir iki yıldır tepkimi koyuyorum gene ben suçlu oluyorum,benimde görümcemin kızının yaptıklarını anlatsam sayfalar yetmez galiba,sorun kızında değil aslında görümcem ve kayınvalidem kızın her yaptığını hoşgördüler,kız dahada dahada fazla olmaya başladı malesef,sonuç artık katlanamıyorum bende eşimde ve bu yüzden uzaklaştık arayıp sormuyoruz.Ne yapalım kendileri istediler :50::50::50:

Canım malesef bu tür şeyler ailede varsa çok daha sorun,aynı şeylerin çok daha fazlasını bende yaşıyorum,son bir iki yıldır tepkimi koyuyorum gene ben suçlu oluyorum,benimde görümcemin kızının yaptıklarını anlatsam sayfalar yetmez galiba,sorun kızında değil aslında görümcem ve kayınvalidem kızın her yaptığını hoşgördüler,kız dahada dahada fazla olmaya başladı malesef,sonuç artık katlanamıyorum bende eşimde ve bu yüzden uzaklaştık arayıp sormuyoruz.Ne yapalım kendileri istediler :50::50::50:

Nekadar iyi niyet okadar fazla dert ben bunu öğrendim hemde en yakınımdakiler sayesinde hadi mal mulk esya oyuncak neysede insanın mal gibi kullanılıyor olması gücüne giden yoksa can hariç giden herşey geri gelir allahın izni ile.Bende bukonudan fazla yıpranmış ve muzdariıp olmuş insanlardanım :14::14:

Küçücük bebekten bahsediyorsunuz:53: Benim annem kardeşimi benim kucağıma vermezdi, elalemin veledi şımarıklık yapacak, annesi veledine kıyamayacak bebeği eline vereceksin:53: Sanırım kovmaktan beter ederdim, çok daha beter hem de:47:

Nekadar iyi niyet okadar fazla dert ben bunu öğrendim hemde en yakınımdakiler sayesinde hadi mal mulk esya oyuncak neysede insanın mal gibi kullanılıyor olması gücüne giden yoksa can hariç giden herşey geri gelir allahın izni ile.Bende bukonudan fazla yıpranmış ve muzdariıp olmuş insanlardanım :14::14:

Arkadaşım mal mülk nerede kalmış, yukarda kadınlar bebeklerinden bahsediyor, az kaldı can da gidecek neredeyse:53: Bu annelere umursamazdan ziyade arsız mı demeli ne demeli bilmiyorum, gece gece deli oldum şurada.

gerçi ben anne değilim henüz ama konu acayyip hoşuma gitti yazmadan duramadım... benim arkadaşlarımın yarısı anne ve çoğunun 2şer çocuğu var... bir araya geliyoruz sık sık... belki de yaş grubuna göre değişir ama şahsen şımarıklık yapıp birbirlerinin oyuncaklarına zarar verdiklerini görmedik hiç... biz kadınlarla kahvelerimizi içip sohpetimizi ederken bile 5-10 dk ara ile onları kontrol ediyoruz... kapıları kapatmıyoruz mesela... ama en çok da ev sahibesinin görevidir bu uyarı işi... her çocuğu kendi annesine havale edersek, annesinin şefkatine güvenip devam edecektir şımarıklığa... bence devreye her zaman ev sahibesi girmeli...sınırları belirlemeli ki çocuk da olsa temkinli davranmalı...
anne istediği kadar baskın bir kişilik olsun; eğer 'sen benim çocuğuma müdahale ettin' diye cazgırırsa yada alınırsa gerçek dost olduğundan şüphe ederim...

Kesinlikle çok doğru, Bir Derdim Var" da böyle bir konu var, çocuk misafirin pardesüsüne camsilin içindeki çamaşır suyunu boşaltıyor. O çocuk camsili nerden bulmuş, annesi babası neredeymiş merak konusu. Daha da kötüsü olabilirdi Allah korusun, o çamaşır suyunu çocuk içebilirdi, bayanın gözüne sıkabilirdi.

Şurası kesin, onlar çocuk yaptıklarının farkında değiller. Ama biz onların farkında olmadıklarının farkındayız. Hadi benim arkadaşım benim üzerime bir şey dökse ya da kazara eşyama zarar verse kesinlikle "bana yenisini al, zararımı öde" diye teklif edemem, etmem. Ama burada bir annenin ihmalkarlığı, vurdumduymazlığı söz konusu, bunun bedelini ödemeli. Çocuk parkı gibi salıyorlar çocuklarını milletin evine, gerisini ev sahibi düşünsün. İşte özellikle bu niyettekiler bedel ödemeli. Bunların parası gitmeden ya da kendi çocukları da zarar görmeden akılları başlarına gelmez çünkü, minicik bebeğini de hırpalatırlar, koltuğunu da kırdırırlar. Sonra da oturup tiyatro izler gibi izlerler.:47:

Bir kez daha diyorum olay kesinlikle anneyle alakalı, benim nasıl yaramaz, ağzı pis sınıf arkadaşlarım vardı(erkek). Hele biri çete başı gibiydi ilkokulda, öğretmen toplantılarında babası ileyken daha da beter şımarırdı. Ama çocuk annesiyle misafirliğe geldiğinde çıtı çıkmaz, süt dökmüş kediye dönerdi. Ortaokuldan mezun olurken bile aynıydı annesine karşı. Ki annesi çok sakin ve nazik, babası sert ve kaba olmasına rağmen. Demek ki kadın çocuğun üzerinde kontrol kurmuş, kurabilmiş, lafını dinletiyor. Ha dinletemeyen de işi pişkinliğe vuruyor yok "ben çocuğuma müdahale edip kısıtlamam", yok "çocuktur yapar", yok "sen benim çocuğuma nasıl kızarsın, bebeği sevdirmezsin, koltuğu kırdırmazsın, ne kıymetli malın/çocuğun var" uzaaar da gider.

valla çocuklar öyle anlıyor ki söylenenleri cin gibiler. çocuktur yapar demekle sıyrılınmıyor..
2 gün önce kızı parka götürdüm zıplama trambolin yapmışlar 6 parça birleşik ama aralarda minder var.. hani 6 kişi ayrı ayrı zıplasın dşye.küçük değil büyük.. kızımı koydum zıplıyor.. bi tane 6 yaşında erkek çocuğu sen bizim kızın bölüme gir benim kızı düşür ayağğı burkul.. allahım kızım ağlamaya başladı ama ben bi hışımla girdim tamboline çocuğa nası bağırıyorum.. anası da dışarda yok o yapmadı bilmem ne. dedim sen sahip çıkcan çocuğuna. baktım ayağına kızarmış.. şişecek mi diye bekledim çünkü onagöre tedbir alcaktım neyseki bişey olmamış.. bundan birkaç hafta önce de sırf böyle bi olay yüzünden arkadaşın birinin çocuğunun kolu kırılmıştı...ama benim fevrim dönmüş... herkese saydırdım orda vallaa...
benimki de uysaldır kimseye zarar vermez.. bir şeyi yapma dediğimde asla yapmaz.. ama bize birisi gelirse çocuğu da yaramazlık yaparsa ben kızarım o çocuğa.. ama benim kız da karşıdaki çocuğun mesela oyuncağını almak isterse aynı şekilde benim kızıma da kızarım ben. hepsine eşit davranıyorum..
geçen birinin oğlu benim kızımı itekliyo falan dedim ki kızımı sakat bırakcan bu kaçıncı vukuatın dedim... hemen annesi babası kucağına aldığı çocuğu...özür dilediler falan... yani asıl iş ailede bitiyor.. çocuktur yapar diye işin içinden sıyrılmakla olmuyor..
o zaman doğur sal doğur sal...kendi evini dağıttırmıyo çocuğa başkasında ipini salıyo çocuk da sağa sola saldırıyo.. kendi evindeki eşyaların hepsi düzelidir kesin. bi de siz o arkadaşınızın evine gittiğinizde o çocuk ,sizin çocuunuza oyuncaklarının hiçbirini vermez. elleme onlar benim kıracaksın falan der.. kesin yani

bazı anneler çok rahatlar bir yere gidince pervasız oturuyorlar çocuğa sahip çıkmak anne babanın görevidir.bende örneğin evime gelen yaramazlık yapan kıran döken bir çocuğa kızamam ailesi yanlış anlar mı diye çekinirim.burda görev aileye düşüyor anne baba çocuğuna gerekli terbiyeyi vermeli doğruyu yanlışı söylemeli yanlış yaptığında uyarmalı.benim 3 kızım var asla kimsenin evinde bir çöpe bile zarar vermişlikleri yada başkasının çocuğunun canını yaktıkları olmamıştır.ben mükemmel bir anne değilim ama nereye gitsem gözüm hep çocuklarımın üstündedir onları çok uyarırım.konu sahiibi sen şu durumda pek birşey yapamazsın arkadaşın çocuğuna sahip çıkmalı eğer samimiysen arkadaşınla konuş yada bu kişi ile fazla biraraya gelme:31:

Otoritenizi göstermek için geç değil.Yoksa bu gidişle ortada arkadaşlık kalmayacak, çünkü herkesin bir tahammül sınırı var.Siz de bu duruma uzun süre dayanamayıp bir gün patlarsanız karşınızdaki de afallar, ikiyüzlü olduğunuzu düşünür.Bu nedenle yavaş yavaş otoriteyi koyun ki karşı taraf da attan düşmüşe dönmesin.

Back
X