Arkadaşımın derdi ne

Ayy herkes söylemiş zaten kıskançlık tamamen
Bazen yakın arkadaşlarımıza konduramıyoruz bu tabiri ama evlenmişsin evinde mutlusun çalış çalışma senin kararın, başkasının ne haddineymiş sorgulamak
Ben olsam asla görüşmezdim
Uzaktan çatladığıyla kalsın
Bende bitirdim biriyle arkadaşlığımı kıskançlıktan gözünde çıkan ateşi gördüm acı oldu ama şuan öyle huzurluyum ki böyle insanlar hep yük hep bela
Benim de bu huyda görümceeem var, ben ne edeyim acaba, ayni tavsiyeler mi gecerli olur? 🙄 🤔🤨🧐

Arkadaşınız fesat biri. Hayatınizdan çıkartın.

insan kendisi oyle olmayınca şok oluyor nasıl böyle düsünebiliyor diye.

Benzer şeyleri kuzenimde yaşadım. annelerimiz kardes ikimizde tek kızız diye bizi kardeş gibi buyuttuler siz birbirinice Abla kardeş olun dediler.

Taki benim düğünüme kadar ben hep onu can yoldaşım zannettim.

Kendisi kendi isteğiyle okumadı görücü usuluyle evlendi. Eşi kişilik olarak çok iyi çok efendi bir insan. zaman zaman maddi sıkıntılar çektiler ama eşi yine her istediğini aldı dısarıda yemeklere gotürdü. Durmadan maddi durumlarından sıkayet edip duruyordu. Ben de ona bak esin cok iyi insan seni mutlu etmeye calısıyor hem caliskanda gelip gecici bu surec diye teselli ediyordum.

Ben universite okudum ve esimle tanısarak evlendim. Daha istememde bana laf sokmaya basladı. kayinvaliden böyle kayinpederin boyle. Abla niye öyle diyorsun gayette düzgün insablar dedim. Düğunümde suratı bes karıstı.

Esim muhendis is basvurularinda bulunuyor daha yeni mezun nişanlıyız. abla dua et iyi bir ise girebilsin dedim. zamanında onun esi icin cok dua etmistik beraber iyi bir isi olsun diye oldu da. Bana dediki "aman ortalık mühendis kaynıyor ben fabrikada çalısan amcama sordum ne kadar maas alıyorlar diye bana dediki muhendis o kadar cok ki biri gidip biri geliyor asgari ucret bile alamiyorlar seninki gör bak asgari ucretten bile düsük ise girecek"

Sok olmustum bu sozlerine. uzuldugum esiminin is bulamamasi degil bu durumun onu gayette mutlu etmesi ve bana o anki hasetinin gözlerinden fışkirmasıydı.

Esim is de buldu ustelik hic issizde kalmadı sorun o değildi. Ben hayatımın hayal kirikligini yasamistım. Beraber büyüdügüm ablam dedigim insan benim esim issiz kalsa gobek atacaktı olurda fazla kazansa hırsindan catlayacaktı. Çatladı da çunkü esim ortalamanın ustu bir maasla işe basladı.

Bitirdim çıkardim hayatımdan. Annem cok kızdı saçmalıyorsun dedi o senin ablan beraber buyudunuz sen yanlis anlamıssindir oyle demek istememistir dedi dinlemedim.

Ne evine gidiyorum ne o bana geliyor ki ilk cocugunda bekardım zor bir bebek diye hep yardımına giderdim bebegiyle ilgilenirdim dinlensin diye.

Simdi akraba ortamında denk gelirsek merhaba merhaba.

Ben kuzenime bunu yapabildiysem siz haylı haylı yaparsınız el kızına.
benim de en yakin arkadas diye bildigim biri vardi gecen yil. hep ikimiz birlikte takilir birlikte vakit gecirir hem iyi gunumuzde hem kotu gunumuzde birlikteydik. kendisinin eş krtiterleri konusunda yuksek takintilari vardi hep. esimle tanistik, surekli bana "bak shalini iyi tani, eger bi problem varsa simdi ortaya ciksin iyi arastir vs tavsiyeleri vardi ben de tabi hep iyi niyet olarak baktim. ama bi taraftan da esimin meslegini kucumsuyordu surekli( esim y.lisans mezunu ama memur olarak atanmis) sonra aileler tanisti. neden bu kadar acele ediyorsun vs insani asagi ceken cumleleri oldu. evde isteme ve soz olacagi zaman onu da cagiracaktim. ta ki su cumlesini duyuncaya kadar:"bi geliyim bakalim gorumcelerin kv nasil. iyice bi inceleyeyim" yani insan incelemek icin mi gelir yoksa destek olmak icin mi? ben de "canim soz gunumuz degisti c.tesi olacak hem de gunduz dedim. onlar sehir disinda oldugu icin enisteleri ve abileri icin izin cok sikinti olacakmis dedim. (aslinda pazar gunu oldu) bu kez de "oo simdiden onlar sana isteklerini yaptiriyorlar bana kalirsa sen bu adamla evlenme birak gitsin e getirdi ama şok oldum bu cevap karsisinda. isteme ve soz oldu. ve o gunden sonra her gun aramaya basladi nişanlin degisti mi, bi problem var mi diye. ha bire açik ariyor. her cumlemin altindan olumsuz sonuc cikarmaya calisiyor. olumsuz bisey desem rahatlayacak. ben dugun hazirliklarindan bahsederken o "asil yuzunu gostermiyor olabilir dikkat et tarzi laflari oldu. dugun gunune kadar. annesiyle arkamdan konusmuslar. "shalini yaşi buyuk oldugu icin adami bulur bulmaz atladi diye. laf arasinda agzindan kacirdi. şok ustune şok yasadim.(32 yasinda evlendim) sonra hayatimdan cikardim. bazen en yakin bildiklerimiz haset olup belli etmeyebiliyorlar

Ben benim iyiligimi istemeyen kiskanc olan Zeyneple arkadasligimi keserdim.
Elifle de gorusmezdim. Cunku bana laf getiren benden de baskasina laf goturur diye dusunurum. Zeynep Elife her bulustugunda sizden icin koca parasi yiyor catır catir dediginde Elifin bos durdugunu sanmiyorum.

Back
X