Arkadaşımın kumar sorunu

Es_Ra_

................
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2011
1.493
18
108
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar,

Benim canimdan ote sevdigim en yakin arkadasimin buyuk bir derdi var!

Arkadasimin esi iki yili gecgindir kotu bir aliskanligi olustu... Baslikdada gordugunuz gibi maalesef kumar oynamaya basladi.

Iki yildir denemedigi yol basvurmadigi kapi (Psikolog, vs.) kalmadi ama ne yaptiysa kurtaramadi esini.

Bu durumu kendi ailesiyle paylasamadi cunku cikacak en ufak bir sorundan korkuyor (ters tepmesinden vs.)

Esinin ailesinden bir kac kisi biliyor ama yardimci olacaklarina hepten köstek oluyorlar.

Evlilikleri gozumun onunde kotuye gidiyor ve ben ne yapacagimi bilemiyorum.

Esi benim onun durumundan haberdar oldugumu bile bilmiyor.

Cok yipratti bu durum arkadasimi gerek psikolojikman gerek maddi yonden.

Bu durumu yasayaniniz var mi? sizler nasil kurtuldunuz? ne cozum onerirsiniz?

Akil akildan ustundur, yardimci olur musunuz?

Simdiden tesekkurler.

Ben içkinin sigaranın uyuşturucunun bağımlılık yaratabileceğini düşünüyorum..
Bir şekilde başlarsan fiziksel olarak bırakamıyorsun..Zor oluyor ya da bırakması..
Ama bu kumar bence bağımlılık adı altında yapılan sorumsuzluk.!
Bir insançoluğunun çocuğunun rızkını nasıl bir oyuna yatırabilir ki?
Çocuk mu bu?
Afedersiniz kazık kadar adam! Şöyle düşünüyorumda kumar oynayan bir adamı..Valla ben ondan yabancı biri olarak uzak dururdum..Karısına yazık yani..Düzeliceni sanmam..
Sorumsuzluk..eylence..dahası var mı?mutludur o mutludur.

Ben içkinin sigaranın uyuşturucunun bağımlılık yaratabileceğini düşünüyorum..
Bir şekilde başlarsan fiziksel olarak bırakamıyorsun..Zor oluyor ya da bırakması..
Ama bu kumar bence bağımlılık adı altında yapılan sorumsuzluk.!
Bir insançoluğunun çocuğunun rızkını nasıl bir oyuna yatırabilir ki?
Çocuk mu bu?
Afedersiniz kazık kadar adam! Şöyle düşünüyorumda kumar oynayan bir adamı..Valla ben ondan yabancı biri olarak uzak dururdum..Karısına yazık yani..Düzeliceni sanmam..
Sorumsuzluk..eylence..dahası var mı?mutludur o mutludur.

Bende ilk duydugumda sok olmustum ve cok kotu sogumustum esinden..

Hemen en kolayini yapip ne cekiyorsun gibilerinden konustum ama bana zor olani basarmak istiyorum bu durumdan el ele verip kurtulacaz diyordu.

Ayrilmak bosanmak kolay ama ben onu es olarak kabul ederken kotu gundede yaninda olacagima soz verdim demisti bana ve bana o zaman soylenecek bir laf kalmamisti.

Esi sorumsuz biri degil oda cok pisman oluyor her defasinda zaten kaybettigi parayi tekrar almak icin hirslandigi icin her defasinda daha cok kaybediyor :((

Allah yardimcisi olsun :( cok zor bir durum coook...

İçki, uyuşturucu, sigara her şekilde bırakılır ama kumar asla.
Destekmiş, el ele yardımmış, istek, motivasyonmuş, hırsmış yalan.
60 yaşında babam var.15 yaşından beri kumar oynuyor.Bu kişi üniversiteyi birincilikle bitirmiş bir doktor.Yani cehaletmiş, yok bilmemneymiş değil.Zamanında evler, arabalar ve öylesine yüklü paralar gitti ki, annenim "ha düzelir, ha bırakır" saflığıyla bile bitmedi, bırakmadı ama 30 yıllık evliliği bitti.Çocukları düşman oldu.Şimdi? 30 yaşında birisiyle evlendi, kirada oturuyor, hala çalışıyor ve hala kumar oynuyor.
Ağladı, pişman oldu, tövbe etti, bıraktı (!) ve o hep aynı bahane "kaybettiklerimi geri kazanacağım", kazanınca "daha da fazla kazanacağım" ya da "ben size daha iyi bir hayat vermek için oynuyorum".
Hıhı evet.Tabii.Haklısın. Böyle bir baba ile yetişen çocukları düşünün bir de.Çocukken en büyük hayalim; çok paramın olması ve bu paraları at yarışına yatırarak katlamaktı.Allahtan at yarışı oynayan kadın modeller çevremde olmadığından ben yırttım ama şu an 20 yaşında olan kardeşim malesef okul harçlıklarıyla bu illetin peşinde.

Öylesine ölesiye nefret ediyorumki kumarın k'sinden, evime milli piyango bileti bile sokmam ve sokturmam çünkü neyle nasıl başlanıyorsa bu zıkkım başlanıyor ve bırakılmıyor!

Arkadaşınız için üzüldüm ve umarım bir mucizeyi gerçekleştirir.

İçki, uyuşturucu, sigara her şekilde bırakılır ama kumar asla.
Destekmiş, el ele yardımmış, istek, motivasyonmuş, hırsmış yalan.
60 yaşında babam var.15 yaşından beri kumar oynuyor.Bu kişi üniversiteyi birincilikle bitirmiş bir doktor.Yani cehaletmiş, yok bilmemneymiş değil.Zamanında evler, arabalar ve öylesine yüklü paralar gitti ki, annenim "ha düzelir, ha bırakır" saflığıyla bile bitmedi, bırakmadı ama 30 yıllık evliliği bitti.Çocukları düşman oldu.Şimdi? 30 yaşında birisiyle evlendi, kirada oturuyor, hala çalışıyor ve hala kumar oynuyor.
Ağladı, pişman oldu, tövbe etti, bıraktı (!) ve o hep aynı bahane "kaybettiklerimi geri kazanacağım", kazanınca "daha da fazla kazanacağım" ya da "ben size daha iyi bir hayat vermek için oynuyorum".
Hıhı evet.Tabii.Haklısın. Böyle bir baba ile yetişen çocukları düşünün bir de.Çocukken en büyük hayalim; çok paramın olması ve bu paraları at yarışına yatırarak katlamaktı.Allahtan at yarışı oynayan kadın modeller çevremde olmadığından ben yırttım ama şu an 20 yaşında olan kardeşim malesef okul harçlıklarıyla bu illetin peşinde.

Öylesine ölesiye nefret ediyorumki kumarın k'sinden, evime milli piyango bileti bile sokmam ve sokturmam çünkü neyle nasıl başlanıyorsa bu zıkkım başlanıyor ve bırakılmıyor!

Arkadaşınız için üzüldüm ve umarım bir mucizeyi gerçekleştirir.

Tsk ederim cnm bende cok uzuluyorum ama elimden birsey gelmemesi beni daha cok uzuyor :50:

Anneni cok takdir ettim 30 yil nasil cekmis? gerci ha birakti ha birakacak derken seneler su gibi akip gidiyor.

Senin icin bir faydasi olmus gerci nefret etmissin, keske kardesinde nefret etseymis... kardesin adina cok uzuldum gercekten ozellikle genc yasta bagimli olmasi cok kotu.

InsaALLAH kurtulur umudunu yetirme ve en buyuk destekcisi ol birakmasi icin.

Yorumun icin tskler gercekten.

Bu sorunu yasayan veya çevresinde bir yakininin bu dertle muzdarip oldugunu goren, bilen, duyan kimse yok mu?
:26:

Back
X