Arkadaşımın tavırlarında yanılıyor muyum

kugatsune

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
13
Puanlar
3
Yıllardır arkadaşlık yaptığım bir kız var ve onu gerçekten seviyorum. Ancak son zamanlarda yaşananlar yüzünden gözüme mi batıyor yoksa gerçekten bazı şeylerin farkına mı varıyorum, bundan emin olamıyorum.
Bu kızla ortaokulda tanıştık. Lise 2’ye kadar çok samimi değildik ama aramız iyiydi. 9. sınıfta okulu bıraktığını duydum, sonrasında bizim liseye geldi. Konuştuk, görüştük ama çok yakın olmadık; çünkü o dönemde başka bir yakın arkadaşı vardı ve arkadaş gruplarımız farklıydı. Daha sonra o arkadaşına ihanet etti ve araları bozuldu. Arkadaşının hoşlandığı çocuk benim arkadaşımdan hoşlanınca sevgili olmuşlardı. Diğer kızın buna içerlemesini açıkçası haklı buluyorum.
Bu olaydan sonra bana daha çok yakınlaştı ve o günden beri samimiyiz. Liseyi bitirdim, şu an mezun senemdeyim. Lisede çok büyük olaylar yaşanmadı ama bir kez başka bir arkadaşımla birlikte beni satmışlardı. Ben bunu görmezden geldim; çünkü arkadaşlık ilişkileri benim için hayatımın merkezinde değil. Ailemle güçlü bağlarım olduğu için arkadaşlığa büyük bir ihtiyaç duymuyorum. Giderlerse gitsinler kafasındayım. Zaten diğer kızla da başka sebeplerden dolayı konuşmayı kestik.
Asıl canımı sıkan durumlar sonradan başladı. Bu kız, benim eski arkadaşlarımla hâlâ samimiyet kurabiliyor ve bana göre bunun temel sebebi yalnız kalmamak. Ben dostumun düşmanına mesafe koyarım diyen biriyim; hatta tanımasam bile arkadaşımın sevmediklerinden uzak dururum. Elbette bunu yapmak zorunda değil ama en azından bunu gözüme sokmamasını beklerdim.
Bir iki ay önce eski sevgilim ona istek attı. Bana gelip yazar şimdi, uğraşamam dedi. Bu cümle beni çok rahatsız etti. Zaten beni bildiği için ona istek attı. Normalde engelleyebilirdi ama bunu yapmadı; aksine gelip bana söyledi. Hâlâ isteği bekletiyor mu bilmiyorum, sormadım.
Bir de ilişkimi ona anlattığımda yaşananlar var. Aramız bozulduğunda dayanamadığım noktada içimi döküyorum ama ya çocuğa sövüyor ya da sürekli kuzeninin ilişkisini örnek veriyor. Kuzeni trip atıyormuş, çocuk ona aşıkmış, hediyeler ve iltifatlar havada uçuşuyormuş; keşke biz de öyle olsak diyor. Ben bu örnekleri hiç sormadım. Üstelik kuzeninin parası için o ilişkide olduğunu biliyorum. Böyle bir ilişkiyi bana örnek göstermesini hiç anlayamıyorum. Ben ne yapabilirim bu durumda, gidip zengin birini mi bulayım. Çok kolaysa kendisi yapsın.
Bir süre sonra zaten anlatmayı kestim. Ardından uzun süre telefonsuz kaldı ve sonunda kaçak bir iPhone aldırdı. Yemin ederim, telefonu aldığı günden beri durmadan ekran görüntüsü atıyor. Sırf ekrana bakayım da telefonunun iPhone olduğunu göreyim diye. Daha önce hiç ss atmayan biri, şimdi sürekli atıyor.
Geçenlerde ben bir şey attım. Telefonum zaten bozuk; mezun senem olduğu için okula başlamadan önce düzgün bir model almayı düşünüyorum. Telefonum sürekli şarjda duruyor. Attığım ekrandaki şarj kısmına özellikle bakıp saçma sapan imalarda bulundu. Gerçekten insanın sinirini bozacak seviyede.
Ayrıca arkasından konuştuğu herkesle ekleşiyor, postlarını beğeniyor, mesajlar atıyor; sonra da onlar yazdı diyor. Madem yapıyorsun, neden inkâr ediyorsun. Bunun ne gereği var, anlamıyorum.
Bugün de flörtümle aram düzeldi. Bir süre önce param olmadığı için ona battaniye örmeyi düşünmüştüm, hatta ip rengini bile sormuştum. Bana bir şey attı, bakmadım bile. Sevgililer Günü’nde bunu al dedi. Ben de sevgili olmayacağız dedim. Salak mısın, her şey indirimdeyken alsana, ol sevgili diye üsteledi. Ben de aramız daha yeni düzeldi, her şey hediye değil, daha önemli sorunlarımız var dedim. Buna rağmen trip attı, sanki haklıymış gibi davrandı.
Bazen onun iyiliğini düşünerek bir şey söylediğimde bile saçma tepkiler alıyorum. O da üniversite sınavına girecek ama sınıf tekrarına kaldı. Onunla okula gittim, ders programı hazırlamayı teklif ettim; çok iyi olur dedi ama devamını getirmedi. Ben de üstelemedim. Geçenlerde neredesin, nelerin eksik diye sorduğumda kişileştirme ve benzetmeleri bile bilmediğini fark ettim. Ona şu an bekleme gibi bir lüksün yok, telefonu bırakıp ders çalışman lazım dedim ve yine trip attı.
Bir örnek daha vereyim. Kuponlarla çok uyguna pantolon aldım ve gerçekten çok güzel geldiler. O kadar beğendi ki kuzenlerine bile attı. Sonra link istedi, ben de attım. Başka bir gün kuzeninin Zara’dan aldığı bir kabanı attı. Rengini beğendim, linkini istedim ama mesajıma saatlerce dönmedi. Kendim bulup haber verince bekle sorayım dedi; ben de gerek kalmadığını söyledim.
Daha önce ben de Zara’dan bir kaban almıştım. Defalarca fiyatını sordu, gelince at dedi. Attım, çok beğendiğini söyledi. O günden sonra eline geçen, çoğu kuzenlerine ait olan Zara markalı her şeyi bana atmaya başladı. Ben geçiştiriyorum ama yine de atmaya devam ediyor. Açıkçası bunu ne amaçla yaptığını anlamıyorum. Eğer durduk yere böyle şeyler atmak normalse, o zaman anormal olan benim.
Gerçekten merak ediyorum:
Bu anlattıklarımda ciddi bir sorun mu var, yoksa dolduğum için mi her şey gözüme batıyor? Teşekkür ederim şimdiden.

Güzel kızım diye başkamak istiyorum yaşıma istinaden.Sana çok basit bir TERAZİ AYARI söyleyeceğim..Yaşıma, tecrübeme ver lütfen..Yanındaki kişi( ister kız arkadaş, ister erkek arkadaş, ister sevgili) sana kendini iyi hissettiriyorsa, seni yukarılara taşıyorsa, laf sokmuyorsa, kıskanmıyorsa, şeffaf davranıyorsa ve kendini onunlayken mutlu hissediyorsan O KİŞİ DOĞRU İNSAN dır..Ancak bunların tersi ise o kişi YANLIŞ tır ve onunla her kimse geçen zaman vakit kaybıdır..Ve bazı insanlar kendileri dipte iken bataklık gibi yanındakini de oraya çeker..En tehlikeliler de onlardır..Referansın bunlar olsun..Yolun açık olsun, fazla kafa yorma kızım

Kuzum iyiki arkadasiniza düskün degilmissimiz birde düskün olsaniz demek kendinizi kaybedeceksiniz (şahsım gibi)insanlara vereceginiz degeri kendinize ve ailenize verin, ne demek dostumun dusmani benimde dusmanim size nr o dostunuzun problemi belki o hatali adaletli olun, asiri sahiplenme hareketleri size zarar verir ,boyle insanlarin pek kiymeti olmaz ,güveniyorsaniz gülün konusun fazla özelinizi acmadan takilin

Teşekkür ederim

Onlar liseden kalmaydı ortak arkadaşlarımız lisedeydi o yüzden ister istemez öyle davranmak zorunda kalıyordum bu tür şeylere ne ben ne de o mecbur ama örnekler verdiğim için eklemek istedim bana ve ona yanlışı olan kızlarla sırf arkadaş görünmek için buna devam ediyor ortaya tek kelime atsam yüzlerce şey söyler o kızlar hakkında ki ben ona böyle bir şey yapmamışkrn yorumunuz için çok teşekkür ederim

Kuzum arkadaslar hoş vakit gecirmek icin var ,cevrenizi genisletin baska arkadaslar edinin ,malesef herkes bizim sevdigimiz kadar sevmiyor bizi kardesin arkadasin farketmez en guzeli belli mesafeden iletisim.kurmak yoksa hayat cok zorlasiyor

yani arkadaşın başından beri sıkıntılıymış keşke böyle bir kızla hiç arkadaş olmasaydın...ama zaten arkadaşlığını çok önemsemiyorum diyorsan ona göre davran battaniye örmek gibi şeyler yapıp ondan sevgi beklersen...üzülürsün senin sevgine karşılık verebilecek birine benzemiyor hem sen sıkıntını anlatıyorken o kendini anlatıyorsa ilişkini kes derim ömür törpün olmasın.... önceki arkadaşına ihanet etmişken sana neden ihanet etmesin...sadece lak lak yapmak için bile arkadaş olunmayacak bir tip gibi geldi bana ki sen de bağlanmışsın anladığım kadarıyla bence yaşın da küçükse bırak... kişisel büyümeni engeller...

Aynı tavsiyeyi sana veriyorum bırak kuzenleri arkadaşları otur dersini çalış bir seneni yeme. Ailelerimizin sosyo ekonomisi iyi değil siz telefon mont derdine düşmüşsünuz. Kendini kanıtlamak için anlik zevklere takılma 2 yıl sonra o telefonda o kazak da çöpte olacak fakat sen kendini geliştirir bir meslek sahibi olur kendine o gün kendi paranla özgürce telefon aldığında bugünleri düşünüp iyi ki okumuşum diyeceksin. Kimseye de aldığın ürünü paylaşma gereği duymayacaksın çünkü kendi öz değerini yukselttiginde bunların gereksiz olduğunu anlayacaksın. Güzel kızım yaşça çok küçüksun senin yolun belli bunlarla vakit harcama derslerine ve sınava odaklan hedeflerine kitlen. O yolda giderken karşına çıkan engelleri görme bile. Başarıların daim olsun

Çok da iyi niyetli bir arkadaş değil. Seni geçekten seven birisi olsa telefonunla ilgili iğneleyici laflar sokmazdı. Erkek arkadaşına hediye almak için öneride bulunabilir tabi ama almak istemediğinde sana trip atmazdı. O yaşlarda benimde buna benzer arkadaşım vardı. İğneleyici şeyler söyler sorunlarımı yüzüme vururdu. Sonra başka bir arkadaşımdan benim arkamdan benim ilişkimle ilgili çirkin sözler söylediğini duydum. Onun çok çalkantılı toksik ilişkileri olmasına rağmen. O günden sonra iletişimimi kestim. Geriye dönüp baktığımda niye kendimi zorbalattığımı anlamıyorum. Çocukluk! Emin ol seninle ilgili dedikodular dönüyordur . O yüzden mesafeni koy ilişkini kes.

kız daha önce arkadaşının sevgilisini çalmış bunu bilerek sonra gitmiş daha da samimi olmuşsun. başkasına yapan sana da yapar diğer bütün şeyler olmasa bile bu konu kız hakkında çok fazla şey söylüyor. uzak dur.

Arkadaşınız size hiçbir şey katmıyor onu adam etmeye çalışmaktan vazgeçin artık

Kendi derslerinize odaklanın 1-2 seneye bu insanlar hayatınızda olmayacak bile ama kazandığınız okul bölümle bir ömür boyu anılacaksınız

`