Arkadaşımla görüşmek istemiyorum

archhmyr2254

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2019
20
5
1
29
Merhaba.Bahsedeceğim arkadaşım tıp 5.sınıfta.Ben de üniversiteye başlayalı 5 sene oldu.5.senem yani.Ama yaşadıklarımdan dolayı okul dondurmak zorunda kaldım biraz.Bir de okulum bana zorluk veriyor baya projeler falan.Bir de okul değiştirdim.Yani okulu bitirmem gerekirken iki sene daha falan gidicem.Bir whatsapp grubumuz var onun olduğu ve birkaç arkadaş daha.3-4 ayda bir görüşüyoruz.Ama ben artık onlarla görüşmek istemiyorum.Onlar okullarını bitirdi,veya az kaldı bitirmelerine.Bu benim psikolojimi bozuyor.Whatsapp grubundan ayrıldım birkac ay önce.Hatta numaramı falan değiştirmek istiyordum sırf bana ulaşamasınlar diye.Nedenini sordu bana,neden ayrıldın dedi.Kafa dinlemek için dedim,tüm gruplardan ayrıldım dedim.Birkaç ay sonra tekrardan buluşalım diyor,whatsapp grubuna tekrardan ekledi beni.Ben bir süre görüsmek istemiyorum onlarla.Okulum bitene kadar.Zor zamanlarımda yanımda olmadı hiçkimse,o da.Buluşmaya,gezmeye gelince,ya da yemeye içmeye hemen yapar,ama ben zor durumlara düştüğümde,yardıma ihtiyacım olduğunda hiç yanımda olmadı,bana destek olmadı.O whatsaapp grubundan nasıl ayrılabilirim,kimseye belli etmeden

Merhaba.Bahsedeceğim arkadaşım tıp 5.sınıfta.Ben de üniversiteye başlayalı 5 sene oldu.5.senem yani.Ama yaşadıklarımdan dolayı okul dondurmak zorunda kaldım biraz.Bir de okulum bana zorluk veriyor baya projeler falan.Bir de okul değiştirdim.Yani okulu bitirmem gerekirken iki sene daha falan gidicem.Bir whatsapp grubumuz var onun olduğu ve birkaç arkadaş daha.3-4 ayda bir görüşüyoruz.Ama ben artık onlarla görüşmek istemiyorum.Onlar okullarını bitirdi,veya az kaldı bitirmelerine.Bu benim psikolojimi bozuyor.Whatsapp grubundan ayrıldım birkac ay önce.Hatta numaramı falan değiştirmek istiyordum sırf bana ulaşamasınlar diye.Nedenini sordu bana,neden ayrıldın dedi.Kafa dinlemek için dedim,tüm gruplardan ayrıldım dedim.Birkaç ay sonra tekrardan buluşalım diyor,whatsapp grubuna tekrardan ekledi beni.Ben bir süre görüsmek istemiyorum onlarla.Okulum bitene kadar.Zor zamanlarımda yanımda olmadı hiçkimse,o da.Buluşmaya,gezmeye gelince,ya da yemeye içmeye hemen yapar,ama ben zor durumlara düştüğümde,yardıma ihtiyacım olduğunda hiç yanımda olmadı,bana destek olmadı.O whatsaapp grubundan nasıl ayrılabilirim,kimseye belli etmeden
Onlar dışında arkadaş çevren azsa ve bu okul konusunu yüzüne vurmuyorlarsa ayrılma bence. Yalnızlaştırma kendini

seni çook iyi anlıyorum benzer yollardan ben de geçmiştim sana tavsiyem iletişimini arkadaşlarınla - eğer iyi niyetli ve zararsız olduklarını düşünüyorsan- kesmemen. ilerde çok arayacaksın ve keşke kesmeseymişim tüm bağlarımı diyeceksin muhtemelen. bu durum seni hırslandırabilir de istersen, bence kesip atma.

tavsiyem

gruptan ayrılma ama bir süre iletişimini azaltabilirsin kendine bir süre belirle mesela 2 ay.

o sırada okulunu kolayla derslerine asıl bu sana özgüven verir.

ve arkadaşlarınla buluştuğunda zor günler geçirdiğinden biraz bahset. burda yazdıklarını da yumuşak dille söyle. sınıfta kaldım moralim bozuluyor herkes bitiriyor vs de.

inan daha insancıl olucaksın. eğer gerçekten arkadaşınsa sana moral vericektir. yok saçmalarsa sen de kesersin ilişkini ilişki kesmek kolay iş.

grubu sessize alıp arşive attım ben de hatta whatsappı sildim (o zaman gruplardan çıkılmıyor yüklenince geliyor mesajlr)

Bu kadar içerlediyseniz alın karşınıza konuşun bence arkadaşlığınızı bitirmeden önce. Bitirecekseniz de belli ki size sizin istediğiniz şekilde olmasa da değer veriyor, bilmek hakkı.

Prensip gereği watsapp grup kullanmiyorum deyip çıkabilirsin
Kimseye baska bir açıklama borcun yok.

Arkadaslarinizla iletisiminizi koparmayin. Insanin hep dert anlatip dinlemeye degil, arada gezip toaya da ihtiyaci var. O kadroda dursunlar. Her seyi paylasabileceginiz can dostunuz cok cok az olacak zaten. Herkesten onu beklemeyin, yalniz kalirsiniz.

Onların mezun olmasının sizin psikolojinizi kötü etkilemesi dışında bir sorununuz yoksa gruptan çıkmayın. Buluşmaya çağırdıklarında "dersler çok yoğun, jürim var" vs deyin (mimarlık okuduğunuzu düşündüm). İpleri tamamen koparmaya gerek yok.

Okul dışında sizi zora sokacak başka problemler yoksa okulu uzatmayı da bu kadar büyütmeyin. Çok samimi söylüyorum, iş hayatına geçtiğinizde hiçbir önemi kalmayacak bunun. Kimse sormayacak bile. Mimarlığı kafayı kırmadan ya da uzatmadan bitiren insan azdır zaten.

Arkadaşlarınıza durumunuzu anlatın. Tüm hissettiklerinizi paylaşın. Onların sizi anlamasına izin verin. Arkadaş kolay bulunmaz. Durumunuzu anlatınca belki de size kendinizi daha iyi hissettirecekler. Paylaşmaktan korkmayın.

Köşe bucak kaçacağınıza yüzüne söyleyin. İyi gün dostlarına ihtiyacım yok deyin niye kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz bu kadar??

Eskiden benimde bu şekilde çok arkadaşım vardı. Hepsinden kurtuldum çok şükür.
Valla bu devirde dost most kalmamış . Herkes yöneteceği kişiyi istiyor .

Bir hafta önce tam da bahsettiğiniz sebeplerden arkadaşlarımla arama mesafe koydum gruplardan da çıktım, sorana da söyledim yeme içme gezme tozma olunca arayıp soran insanlardiniz ne zaman desteğe ihtiyacım oldu zor zamanlar geçirdim hiçbiriniz yanimda olmadınız kırgınım hepinize dedim ağzının ucuyla özür diledi hepsi ama yok yani insan unutamıyor. Size de söyleyin açık açık

Özgüveniniz zedelenmiş, bunun sorumlusu arkadaşlarınız değil. Samimi dostluklar istiyorsanız yaşadığınız zorlukları ve yardım talebini açıkça söyleyebilirdiniz. Kaçarak hiçbr ilişkinizde vefa, bağlılık gibi duygular tadamazsınız.

Ee ama onlarında okulları varmış biri tıp öğrencisiymiş. Napacaklardı oturup sana ders mi çalıştıracaklardı yahut onlarda mı uzatsınlar okullarını siz kendinizi iyi hissedin diye. insanların o kadar sıkıntıları var ki bi de başkalarının problemleriyle ugrasamıyolar.

Zor zamanda yanınızda olmayıp ne yaptılar? Önemli olan bu. Yardım istediniz de gelmediler mi? Ya da hastalık geçirdiniz, birini kaybettiniz aramadılar mı? Ne yaptılar önemli.
Bir de insanlardan beklentinizi düşürün tavsiyem. Yeme içme gezme için arıyorlarsa o bile güzel demek ki sizinle iyi vakit geçiriyorlar. Daha derin arkadaşlık belli ki yok aranızda. Gruptan çıkmayın, sessize alın, muhabbete katılmayın fazla.
Çok arkadaşım vardır. Ki buna ihtiyacım var. Yalnız sıkılırım. Ama dost derseniz bir tanedir. O da yeterli.

Back
X