Arkadaşın derdi beni gerdi

allice

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
1.560
1.388
163
Bu saat oldu uyuyamadım. Arkadaş dertleşmeye geldi. O anlattıkça ben bunaldım, bir çözüm de bulamadın sorununa, sizin fikrinizi alayım dedim.

Arkadaş 5 yıllık evli, çalışıyor, çocuk olunca kvsi yanıma taşının bakayım demiş. O da gönlü olmasa da gitmiş. Aynı evde kv gündüz sadece çocuk bakıyor, yemek, temizlik, çamaşır filan hep arkadaşta. Akşam işten gelince de kv yemeğini yiyip odasına çekiliyor, çay kahve ayağına gidiyor. Fakat kötü bir söz, husursuzluk filan yok. Kocayla da çok iyi. Bizimki artık yorulduydu, yarı zamanlı kadın tutalım filan demiş, kv evde yabancı kadın istemiyor, vazgeçildi. O da bir iki sene daha diş sıkmaya karar vermişti. Israrla da ikinci bir çocuk istemediğini söylüyordu.

Neyse, görümce boşanıyor, 9 aylık çocuğunu kv alıp eve getiriyor. Görümce bu durumdan memnun, eski kocası da çocuğu istemiyor zaten. Kv diyorki "bu artık sizin çocuğunuz". Arkadaşın kocası kendi çocuğuna nasılsa o çocuğa da öyle, kv diğerine nasıl baktıysa buna da öyle bakıyor. Durumdan tek şikayetçi arkadaş, çünkü ne fikri soruldu, ne onayı alındı, işten gelince iki çocukla uğraşıyorum, hem de diğeri küçük olunca kendi çocuğumla doğru düzgün ilgilenemiyorum filan diye. Zoraki annelik yani, bir türlü durumu kabullenemiyor. Diğer çocuğa da kıyamıyor, vicdan yapıyor.

Psikolojisi iyice bozulmuş. Ayy düşündükçe çok üzülüyorum. İki ucu ... değnek derler ya. Sizin var mı bir öneriniz?

Anlayamadığım bir çok nokta olmasına rağmen şunu sormak istiyorum 'Gorumce neden kendi çocuğuna bakmıyor ve neden çocuk sizin çocugunuz diyor?' Nasıl bir sözdür bu anlam veremedim ben doğrusu

Bu saat oldu uyuyamadım. Arkadaş dertleşmeye geldi. O anlattıkça ben bunaldım, bir çözüm de bulamadın sorununa, sizin fikrinizi alayım dedim.

Arkadaş 5 yıllık evli, çalışıyor, çocuk olunca kvsi yanıma taşının bakayım demiş. O da gönlü olmasa da gitmiş. Aynı evde kv gündüz sadece çocuk bakıyor, yemek, temizlik, çamaşır filan hep arkadaşta. Akşam işten gelince de kv yemeğini yiyip odasına çekiliyor, çay kahve ayağına gidiyor. Fakat kötü bir söz, husursuzluk filan yok. Kocayla da çok iyi. Bizimki artık yorulduydu, yarı zamanlı kadın tutalım filan demiş, kv evde yabancı kadın istemiyor, vazgeçildi. O da bir iki sene daha diş sıkmaya karar vermişti. Israrla da ikinci bir çocuk istemediğini söylüyordu.

Neyse, görümce boşanıyor, 9 aylık çocuğunu kv alıp eve getiriyor. Görümce bu durumdan memnun, eski kocası da çocuğu istemiyor zaten. Kv diyorki "bu artık sizin çocuğunuz". Arkadaşın kocası kendi çocuğuna nasılsa o çocuğa da öyle, kv diğerine nasıl baktıysa buna da öyle bakıyor. Durumdan tek şikayetçi arkadaş, çünkü ne fikri soruldu, ne onayı alındı, işten gelince iki çocukla uğraşıyorum, hem de diğeri küçük olunca kendi çocuğumla doğru düzgün ilgilenemiyorum filan diye. Zoraki annelik yani, bir türlü durumu kabullenemiyor. Diğer çocuğa da kıyamıyor, vicdan yapıyor.

Psikolojisi iyice bozulmuş. Ayy düşündükçe çok üzülüyorum. İki ucu ... değnek derler ya. Sizin var mı bir öneriniz?
Evini ayırıp, çocuğunu kreşe yada bakıcıya bıraksın yada k. validesi baksın kız ona para versin. O ne öyle cümbür cemaat mi yaşıyolar

Anlayamadığım bir çok nokta olmasına rağmen şunu sormak istiyorum 'Gorumce neden kendi çocuğuna bakmıyor ve neden çocuk sizin çocugunuz diyor?' Nasıl bir sözdür bu anlam veremedim ben doğrusu

Görümce çok sağlam bir ayak değil anladığım kadarıyla, kv torunun halini görünce kızına beddualar okuyarak getirmiş çocuğu. Görümcenin de zaten istediği buymuş.

çocuk oldu diye kv nin evine mi taşınır insan bence bu saçmalığa son versin kendi evine gitsin nerde çokluk orda b..luk hesabı...

Kayinvalidenin cocugu getirmesinde bir sorun yok sonucta kendi evi, kendi torunu ama bu cocugun annesi nerde yahu?

arkadasinizin evi ayirmaktan baska caresi var mi ki?

Görümce çok sağlam bir ayak değil anladığım kadarıyla, kv torunun halini görünce kızına beddualar okuyarak getirmiş çocuğu. Görümcenin de zaten istediği buymuş.
Allah Allah çok karışık bir durum bence kv ile konuşulup biraz daha yardımcı olunması istenebilir, veya artık bir bakıcı ya da yardımcının şart olduğu anlatılabilir. Çalışan kadın hem de iiki çocuğa bakıyor, ev işlerini de yapıyor çok fazla yükü var uzerinde. Bunu nazil bir dille konuşmalılar bence.

Allah Allah çok karışık bir durum bence kv ile konuşulup biraz daha yardımcı olunması istenebilir, veya artık bir bakıcı ya da yardımcının şart olduğu anlatılabilir. Çalışan kadın hem de iiki çocuğa bakıyor, ev işlerini de yapıyor çok fazla yükü var uzerinde. Bunu nazil bir dille konuşmalılar bence.
Kadın rahat etmek için k.validesine taşınmış daha beter duruma düşmüş :) K.valide iyilik mi yapıyor olmuş şimdi ona bildiğin kendine yanında da torununa baktırıyor

Arkadaşın kocasıyla konuşmuş mu durumu, rahatsız olduğu şeyleri dile getirmiş mi? eşinin onun anlıyor olması ve destek olması önemli.

Konuşmaya çalışmış ama o da onun yeğeni sonuçta. Ne kadar hak verse de ne yapayım yani filan diyormuş.

Konuşmaya çalışmış ama o da onun yeğeni sonuçta. Ne kadar hak verse de ne yapayım yani filan diyormuş.
Yani şimdi şöyle K. valide kendine güvenip getirdiyse baksın yok gelinine güvendiyse yardım etsin yardım etmiyorsa rakadaşın evini ayırsın. İyilik yapayım derken kendini de kullandırmasın. Görümce hayatını yaşıyor arkadaşın çekiyor. Öyle saçma şey mi olur. Ölüm vs gibi kötü olaylar olur tabi sahip çıkarlar ama durum böyle değil ki

Kadın rahat etmek için k.validesine taşınmış daha beter duruma düşmüş :) K.valide iyilik mi yapıyor olmuş şimdi ona bildiğin kendine yanında da torununa baktırıyor
Evet evet katılıyorum ya bir yardımcı bulunmalı ya da o evden taşınmalı ve o şekilde bir yardımcı bulunmalı. Çalışan kadının bu kadar üzerine gidilmemeli. :)

Evini ayirsin bakıcı falan birşey tutsun cocuguna başka türlü rahat edemez

bu arada görümce nerede ? Geçici bir durum olabilir mi bu çocuğu yanlarina alma olayi ?

Evini ayirsin bakıcı falan birşey tutsun cocuguna başka türlü rahat edemez

bu arada görümce nerede ? Geçici bir durum olabilir mi bu çocuğu yanlarina alma olayi ?

Gorumce istemiyormus çocuğu. Dogurup atmış yani. Ne kv ne koca hicbiriyle sorunu da yok. Çocuk için evini ayirsa vicdansizlikla suclanirim diyor zaten kocasi da istemiyor.

Gorumce istemiyormus çocuğu. Dogurup atmış yani. Ne kv ne koca hicbiriyle sorunu da yok. Çocuk için evini ayirsa vicdansizlikla suclanirim diyor zaten kocasi da istemiyor.
Ee o zaman kaynana sabah 9 akşam 5 devlet memuru gibi çocuğa bakmayacak kızın üstünden yükünü alip onada nefes almaya yer açacak kendi kızı sokakta gününü gün ederken vicdansiz degilde elin kızı sorumluluk almayinca vicdansiz öyle mi ?

Arkadaşını sessiz bulmuslar tepesine cikmislar resmen

Ee o zaman kaynana sabah 9 akşam 5 devlet memuru gibi çocuğa bakmayacak kızın üstünden yükünü alip onada nefes almaya yer açacak kendi kızı sokakta gününü gün ederken vicdansiz degilde elin kızı sorumluluk almayinca vicdansiz öyle mi ?

Arkadaşını sessiz bulmuslar tepesine cikmislar resmen

Arkadaş kötü niyet olmadığını düşündüğü için vicdan yapıyor ama böyle de gitmez ki
Bakıcı işini en baştan söyledim kvsi kabul etmiyormus. Bosansam mi diyor da içine sinmiyor tam yukarı bıyık aşağı sakal durumu

İnsanlar ne garip ya 9 aylık çocuk annene bile olsa bırakılır mı? Arkadaşın oraya geçici olarak gitmişti sonuçta, ee geçmişte kendi çocuğu okula başlayacak nerdeyse. Bunu söyleyerek ayrılsın

Bu olay çocuk okula başlayana kadar sabır etmesi gerekecek ne söylersek söyleyelim kaynana ve oğlu hep onların dediği olacak baştan yanlış karar alınmış ilerdede çocuğunuza ben baktım cümlesi duyacak sanki kaynana yemek yaptı gelinin ayağına getirdi, çocuğuna baktı gelinde sadece para kazanmış gibi gözükecek
Arkadaş kötü niyet olmadığını düşündüğü için vicdan yapıyor ama böyle de Bu olay çocuk okula başlayana kadar sabır etmesi gerekecek ne söylersek söyleyelim kaynana ve oğlu hep onların dediği olacak baştan yanlış Bu olay çocuk okula başlayana kadar sabır etmesi gerekecek ne söylersek söyleyelim kaynana ve oğlu hep onların dediği olacak baştan yanlış karar alınmış ilerdede çocuğunuza ben baktım cümlesi duyacak sanki kaynana yemek yaptı gelinin ayağına getirdi, çocuğuna baktı gelinde sadece para kazanmış gibi gözükecek
Arkadaş kötü niyet olmadığını düşündüğü için vicdan yapıyor ama böyle de Bu olay çocuk okula başlayana kadar sabır etmesi gerekecek ne söylersek söyleyelim kaynana ve oğlu hep onların dediği olacak baştan yanlış karar al

Anasi babasi hayatta olan bebege ne vicdani yapiyo ki arkadasin? Bulmuslar iyi niyetli, saf kadini kullaniyolar bildigin.
Bastan hata yapilmis zaten cocuk oldu diye kv yanina mi tasinilir. Eve yardimci kadin alalim diyecegine kocasina"kusura bakma ben bu bu sebepten evimi buraya tasidim. Anasi babasi hayatta olan cocugun sorumlulugunu ben ustlenemem. Ben evime gidip cocugumu da anaokuluna vermek istiyorum" diyecek.
Kayinvalidenin kizi gezecek gelin de bakicilik yapacak tablo tam olarak bu.

Back
X