Arkadaşın derdi beni gerdi

Ben dedimki kötü de olsa anne annedir çocuk küçük önce koca sonra kvyi ikna et ya kızının yanına gitsin yada alsın kızını gelsin. Sen de bahanesiyle hatta napalım artık bizimkini de krese yollariz diyerek ayril dedim. Ama ne kv ne kızı yanasiyor o da bunalmis iyice sirf bu yüzden yuvasını yıkmayi bile düşünüyor.
düşünsün zaten(diyecektim içimde kaldı)

düşünsün zaten(diyecektim içimde kaldı)

Arkadaş anlatırken başka bir arkadaşımız vardı yanımızda. Çocuk olmuyordu evlat edinmislerdi. Biraz da onun etkisiyle el kadar bebeyi mi kiskandin ne olmus yani evladim de bağrına bas falan gibisinden cikisti. Vicdansizlik yapma filan da deyince bizimki yalnis anlaşılır mıyım diyor. Bence zoraki olmaz bu is yalnis anlasilir mi iste orasını bilmem.

Arkadaş anlatırken başka bir arkadaşımız vardı yanımızda. Çocuk olmuyordu evlat edinmislerdi. Biraz da onun etkisiyle el kadar bebeyi mi kiskandin ne olmus yani evladim de bağrına bas falan gibisinden cikisti. Vicdansizlik yapma filan da deyince bizimki yalnis anlaşılır mıyım diyor. Bence zoraki olmaz bu is yalnis anlasilir mi iste orasını bilmem.
kızın derdi el kadar bebe değil anlattığın kadarıyla..kolaylık için istmeden de olsa gitmiş yerleşmiş...kolaylık değil iş ve çocukların dışında bo....k götüren bir evi temizleme de dahil olmak üzere iyice sürünmüş..bunun vicdanla alakası yok.

Yazık yahu buradan kayınvalideyi kutluyorum çocuğunun çocuğuna sahip çıktığı için kendi kızıda sanırım bunalımda artık erkekten erkeğe çoşacak ilaki aşkı bulacak sanırım annenin kızını piskolojik olarak muayine ettirmesi gerek ruhtaki deprem çoğu kes görünmez ,kabul edilmez başka mağdurlar ortaya çıkarır
Görümce yok ortada. Çocuğu da istemiyor. Bosanirken yanina almış şimdi de bakmicam yetiştirme yurduna vercem diyince kv almis gelmis

Yazık yahu buradan kayınvalideyi kutluyorum çocuğunun çocuğuna sahip çıktığı için kendi kızıda sanırım bunalımda artık erkekten erkeğe çoşacak ilaki aşkı bulacak sanırım annenin kızını piskolojik olarak muayine ettirmesi gerek ruhtaki deprem çoğu kes görünmez ,kabul edilmez başka mağdurlar ortaya çıkarır
Görümce yok ortada. Çocuğu da istemiyor. Bosanirken yanina almış şimdi de bakmicam yetiştirme yurduna vercem diyince kv almis gelmis

Ben dedimki kötü de olsa anne annedir çocuk küçük önce koca sonra kvyi ikna et ya kızının yanına gitsin yada alsın kızını gelsin. Sen de bahanesiyle hatta napalım artık bizimkini de krese yollariz diyerek ayril dedim. Ama ne kv ne kızı yanasiyor o da bunalmis iyice sirf bu yüzden yuvasını yıkmayi bile düşünüyor.

Ben hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum. Yuvasını yıkmayı düşünüyor ama benim üzerimdeki yük çok fazla hem çalışmak hem ev işi hem de iki çocuk bana ağır geliyor orta yolunu bulalım diyemiyor? Ya da böyle konuşmalar geçti ama kimse kızı takmıyor. E o zaman iki gün ev işi yapmasın hep çocuğuna baksın bakalım ne olacak o evde.

kızın derdi el kadar bebe değil anlattığın kadarıyla..kolaylık için istmeden de olsa gitmiş yerleşmiş...kolaylık değil iş ve çocukların dışında bo....k götüren bir evi temizleme de dahil olmak üzere iyice sürünmüş..bunun vicdanla alakası yok.

Evet aynen böyle de en yakınındakiler bile anlamamakta ısrarcı. Kapat kulaklarını ne istiyorsan onu yap dedim

Yapmasin arkadasiniz niye yapiyor. Yuvasini yikana kadar once hayir yapmiyorum demeyi ogrense daha mantikli degil mi?

Bu saat oldu uyuyamadım. Arkadaş dertleşmeye geldi. O anlattıkça ben bunaldım, bir çözüm de bulamadın sorununa, sizin fikrinizi alayım dedim.

Arkadaş 5 yıllık evli, çalışıyor, çocuk olunca kvsi yanıma taşının bakayım demiş. O da gönlü olmasa da gitmiş. Aynı evde kv gündüz sadece çocuk bakıyor, yemek, temizlik, çamaşır filan hep arkadaşta. Akşam işten gelince de kv yemeğini yiyip odasına çekiliyor, çay kahve ayağına gidiyor. Fakat kötü bir söz, husursuzluk filan yok. Kocayla da çok iyi. Bizimki artık yorulduydu, yarı zamanlı kadın tutalım filan demiş, kv evde yabancı kadın istemiyor, vazgeçildi. O da bir iki sene daha diş sıkmaya karar vermişti. Israrla da ikinci bir çocuk istemediğini söylüyordu.

Neyse, görümce boşanıyor, 9 aylık çocuğunu kv alıp eve getiriyor. Görümce bu durumdan memnun, eski kocası da çocuğu istemiyor zaten. Kv diyorki "bu artık sizin çocuğunuz". Arkadaşın kocası kendi çocuğuna nasılsa o çocuğa da öyle, kv diğerine nasıl baktıysa buna da öyle bakıyor. Durumdan tek şikayetçi arkadaş, çünkü ne fikri soruldu, ne onayı alındı, işten gelince iki çocukla uğraşıyorum, hem de diğeri küçük olunca kendi çocuğumla doğru düzgün ilgilenemiyorum filan diye. Zoraki annelik yani, bir türlü durumu kabullenemiyor. Diğer çocuğa da kıyamıyor, vicdan yapıyor.

Psikolojisi iyice bozulmuş. Ayy düşündükçe çok üzülüyorum. İki ucu ... değnek derler ya. Sizin var mı bir öneriniz?

Pardon da cocugun annesi yok mu? Arkadasiniz niye bakiyor görümcesinin cocuguna? Kendi evlerine geri dönsünler. Krese versinler cocuklarini da. Kimse kardesinin cocugu da olsa ona annelik-babalik yapmaya mecbur degil. Allah korusun cocugun annesi babasi olmasa tabi ilgilenmeli ama annesi de var babasi da. Bu durumda da ne arkadasiniz ne arkadasinizin esini ilgilendiren bir durum yok ortada.

Back
X