Arkadaşının başarısına üzülen başarısızlıgına sevinen bir kiz cocugu

__meyra__

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2014
798
445
133
Selam arkadaşlar.Geçen seneden beri kıskançlığını hissettiğim ama insallah bana öyle geliyordur diye sabrettigim bir veli ve kızı var kızımın sınıfında.Bugün ki olayı anlatıyorum.Öglen yemegi için kızımın yanına sınıfina cıktım.Kızım üç sorunun üçundende yıldiz almis.kizim yıldızlarıni gösterirken bu kız yanımıza geldi gördü yıldizları.Basladı ağlamaya.Ben yılďız alamadım annem bana kızacak .Banane ben alamadımsa senin kızında alamasin dedi.Ben şok oldum.Annesi benim kızımla karsilastırıyormuş onu.Bu kıza sarıldım,öptüm.Elimden geldikce teselli vermeye calıstim.Bugün yapamadıysan eminim yarın hepsini dogru cevaplayacaksın sana inanıyorum dedim.sonra annesi geldi.Neden agladıgını sordu cocukta yildiz alamadim deyince kaşlarını çattı annesi.Ayse abla yalnıs yapiyorsun kızınca kendine olan güvenide gidiyor dedim.Sonra kız anne egil kulağına bir sey diyecegim dedi.Tabi ben hala kızın üzülmesine halaa üzüluyorum.Kullağına dediği şeyide annesinle bahceye indikten sonra ögrendim.senin kızın benim kıza alayli gülmüs dedi.Benim yanimda oldu herşey kız annesine yalan söyledi.Benim kıźım tam tersi teselli etmeye çalıstı arkadaşını. Sonra bu veli arkadasım ögretmenle konuşmaya gitti.ögretmene ne anlattı bilmiyorum siz gelmeyin özel konusacagım dedi.kızımın yapmadıği şeyi kızının lafına bakarak ögretmene söylediyse gercekten ark niyet ararım yalnışmıyım arkadaşlar.Gecen hafta yine boyle bir olay oldu. kızim toplama islemi icin tahtaya cıktıgini soyledi .anne yapabildim derken bu kiz yine kizimin sevincini kursagında biraktı.Amaa ögretmen sana yardim etti.yoksa yapayacaktin dedi.Annesinin hiç sesi çıkmadı.Hic kizini uyarmadı arkadasını rencide ettigi icin.Okuma bayraminda kızim güzel oynuyor diye sen hic oynuyamiyorsun diyerek kizimin kendine olan guvenini yıkmaya calıstı.Bu kız surekli kizımin açığinı arıyor.Kızımın başarılı olamadıği şeylere seviniyor.Başarılı olduğu durumlarda ağlayıp üzülüyor.Annesinle sınıf icinde samimiyiz ama bu durum canimı sıkmaya başladı.öğretmenle bu konuyu konusup konuşmamakta bile kararsızım.çünku onlarında ögretmenini gözünde kötu kıskanç görünmelerini istemiyorum.ama bu durumda kızıma zarar veriyor.düşunun kıźima ögretmen tek başına şiir okusun diye çok uzun bir şiir verdi.neden benim kıźim tek okuyor o niye yanında baska arkadaşınla okuyor diye agladi.ögretmenini cok seviyor ķızım sınıf degistiremem.Ne diyonuz arkadaslar siz bu durumda olsaniz konusurmusunuz ogretmenle.

Diger annenin tavri yanlis kiyaslama yaparak cocugunu kiskanc, kinli, ozguven eksigi olan bir birey haline getiriyor.

Ama sanki siz veliler sinifta cok mu vakit geciriyorsunuz ? Kizinizla gerekli konusmayi yapip motive edip kendi cevre iliskielrini kurmalari icin yalniz birakin cocuklari.

Kızi gecen sene sınıftaki bütün ögrencilerden iyimiş hem hatta benim kizimdanda neden gerilemis diye kizina baski yapiyor

Diger annenin tavri yanlis kiyaslama yaparak cocugunu kiskanc, kinli, ozguven eksigi olan bir birey haline getiriyor.

Ama sanki siz veliler sinifta cok mu vakit geciriyorsunuz ? Kizinizla gerekli konusmayi yapip motive edip kendi cevre iliskielrini kurmalari icin yalniz birakin cocuklari.
öglen yemeklerinde. Bazen annesi bizi oturmaya cagiriyor.kız beni görünce hemen kızımın yalnislarini soyluyor.o yapamadi ben yaptım diyor.Annesi diger cocuklari evine cagirip onlara ders yaptırıp cocukların seviyesini olçmeye calisiyor.benim kizımin kendi kızında nekadar iyi oldugunu gormek istedigi icin .cocuk bize gelsin sen eve git diyor.ama tabi ben onun niyeti bildigim icin yalniz yollamiyorum.zamanda kotu zaten.nasil anladim derseniz Ayy benim kızla betül ders yaptilar benim kizımdan daha hizli yapti .kendi kizina kiziyor yavas yaptigi icin.

Kızımla bu konuşmayı konuştum oda farkında herseyin.Ama arkadaşını kırmak istemedigi icin susuyor.

Kızım ögretmenini cok seviyor.Ögretmeni iyi olmasaydı hiç düsunmezdim okulu bike degistirirdim

Kusura bakmayın ben konunun hepsini okumadim aciklamalar yapilmiş. Bu tür konuslari gördükçe kendi cocukluğum geliyor aklima kendi ailem geliyor. O zamanlar da vardi boyle tip insanlar ama benim ailem hicbir zaman ne sinif arkadaslarimin ailesiyle boyle bir muhabbete girmistir ne de bana kariamislardir. Kendi meseleni kendin hallet derlerdi. Cocuk ilkokul ogrencisi belli ki kendi konusup arkadasi ile yaaina gore bir anlasmaya varir ya da varamaz omur boyu siz onun pesinde olamazsini birakin kendo basetmeyi ögrensin. Bu demek degil ki ezilmesine goz yumun, bir anne olarak tabii hassas davranmak normal dee sizin okulda ne isiniz var? Diger ailelerin siniflarda ne isi var? Hic hoslanmiyorum bahceye bile veli alinmasina karşıyım bu nasil bir sistemdir. Neden giriyorsunuz o kadar iceri cok merak ettim. Benim ailem ogretmendi bir kere sinifima girmediler bir kere babam annem o okulda oldugunu hissettirmediler. Okul hayatim boyunca kendi isimi kendim gordum ve kimseye de kendimi wzdirmedim. Ogretmen de kiskanc aileyle mi ugrassin cocuklarla mi? Gün yeri gibi anneler dolaniyor bu nedir ya...

Kusura bakmayın ben konunun hepsini okumadim aciklamalar yapilmiş. Bu tür konuslari gördükçe kendi cocukluğum geliyor aklima kendi ailem geliyor. O zamanlar da vardi boyle tip insanlar ama benim ailem hicbir zaman ne sinif arkadaslarimin ailesiyle boyle bir muhabbete girmistir ne de bana kariamislardir. Kendi meseleni kendin hallet derlerdi. Cocuk ilkokul ogrencisi belli ki kendi konusup arkadasi ile yaaina gore bir anlasmaya varir ya da varamaz omur boyu siz onun pesinde olamazsini birakin kendo basetmeyi ögrensin. Bu demek degil ki ezilmesine goz yumun, bir anne olarak tabii hassas davranmak normal dee sizin okulda ne isiniz var? Diger ailelerin siniflarda ne isi var? Hic hoslanmiyorum bahceye bile veli alinmasina karşıyım bu nasil bir sistemdir. Neden giriyorsunuz o kadar iceri cok merak ettim. Benim ailem ogretmendi bir kere sinifima girmediler bir kere babam annem o okulda oldugunu hissettirmediler. Okul hayatim boyunca kendi isimi kendim gordum ve kimseye de kendimi wzdirmedim. Ogretmen de kiskanc aileyle mi ugrassin cocuklarla mi? Gün yeri gibi anneler dolaniyor bu nedir ya...
Dediklerinize birbir katılıyorum. 1 saatlik yemek paydosu var.o saatlerde uzakta oturan velilere cocuklara yemek getirmeleri icin okul yonetimi musade veriyor.yakinda oturanlarda cocuklarini soguk havada dısarı çikarmak istemedigi icin sınifta yediriyor.Ben herzaman sınıfta yedirmiyorum.cok yagmurlu havalarda yediriyorum.

Benim kızım sessiz kendini ezdirecegi kesin.Arkadasları birsey deyince sessiz kalıyor.

Bir çocuk eğitimi anneden alır. Anne bir çocuğa rekabetçi, kıyaslamacı yaklaşırsa sonucunda çocuk bu duruma geliyor maalesef.
Tatlı rekabet ile dozunu kaçırdıkları rekabet aynı değil maalesef.
Bence siz en başta o veliyle aranıza bir çizgi çizin. Kızınız da çok fazla o kızla samimi arkadaşlık kurmasın, durabildiğince uzak dursun.
Bazı veliler vardır, iyidir, hoştur, ama öğretmenin yanına bir gider, herkesi taramalıya tutar.
Gerek yok. Kızınıza yazık.

Bir çocuk eğitimi anneden alır. Anne bir çocuğa rekabetçi, kıyaslamacı yaklaşırsa sonucunda çocuk bu duruma geliyor maalesef.
Tatlı rekabet ile dozunu kaçırdıkları rekabet aynı değil maalesef.
Bence siz en başta o veliyle aranıza bir çizgi çizin. Kızınız da çok fazla o kızla samimi arkadaşlık kurmasın, durabildiğince uzak dursun.
Bazı veliler vardır, iyidir, hoştur, ama öğretmenin yanına bir gider, herkesi taramalıya tutar.
Gerek yok. Kızınıza yazık.
Biz kactikca dahada yakınlaşıyorlar.ilk bastan araya mesafe koymaya çalıştım olmadı.

Okul yonetimi de suclu o zaman cesit cesit insan var okulun icine alinmalari benim hep dikkatimi ceker naail güveniyorlar da aliyirlar o yasa gelmis cocuk kendi karnini doyurabilir degil mi? Okula giderken koy beslenme kendi acsin yesin. E calisan annenin cocugu ne yapiyor. Konuyu farkli yere cekmeyim neyse. Kiziniz zamanla kendini savunmayi ogrenir cocuklara cok mudahale etmeyin kendi bir birey oldugunun farkina varsin eger bu durum onu uzuyorsa annesi olarak onun dilinden bu insanlarin hep yanibasinda olacagini ogretin hayatta hep iyiler yok maalesef artik nasil anlatilir bilemedim ama bu laflari siz degil diğer veli okumaliydi. Sessiz kalip umursamiyorsa minik canini sıkmiyorsa soylenenler sorun yok bence

Size tavsiyem benim kızda başarılı olduğunda ilk okulda böyle hırslı çocuklar oluyordu hadiiia takmayın ögretmenle valiyle konuşmayın sadece kızınız la konuşun yeterli arkadaşının normal davranmadığını bu yaşta böyle şeyler olacağını VS söyleyin

iyi ki sınıf öğretmeni değilim. çok zor bu ülkede çok. niye bu kadar karışıyosunuz sınıfa. konu sahibi için değil genel olarak yani gördüğüm bu. elden gelse birlikte sıraya oturup ders dinleyecekler

Ablacığım ben bunların büyük versiyonlarının okudum senelerce :( hâlâ da okuyorum... Özellikle fen lisesine giderse çocuğunuz, inşaAllah, daha enteresan vakalarla karşılaşacaksınız hazırlıklı olun. Tabii ortaokulda özel okulların kur sınıfları sisteminde de olacak ama devlet okulunda anladığım kadarıyla daha fazla -yanlış anlaşılmasın dediklerim.
Nolur siz de benim annem gibi "ya bişi olmaz benim çocuğum haksızdır" saçma bir uzlaşma yoluna gitmeyin. Elin insanlarının morali düzelsin diye kendi evladınızın iç dünyasını yıkmayın.

Back
X