Arkadaşının başarısına üzülen başarısızlıgına sevinen bir kiz cocugu

Kusura bakmayın ben konunun hepsini okumadim aciklamalar yapilmiş. Bu tür konuslari gördükçe kendi cocukluğum geliyor aklima kendi ailem geliyor. O zamanlar da vardi boyle tip insanlar ama benim ailem hicbir zaman ne sinif arkadaslarimin ailesiyle boyle bir muhabbete girmistir ne de bana kariamislardir. Kendi meseleni kendin hallet derlerdi. Cocuk ilkokul ogrencisi belli ki kendi konusup arkadasi ile yaaina gore bir anlasmaya varir ya da varamaz omur boyu siz onun pesinde olamazsini birakin kendo basetmeyi ögrensin. Bu demek degil ki ezilmesine goz yumun, bir anne olarak tabii hassas davranmak normal dee sizin okulda ne isiniz var? Diger ailelerin siniflarda ne isi var? Hic hoslanmiyorum bahceye bile veli alinmasina karşıyım bu nasil bir sistemdir. Neden giriyorsunuz o kadar iceri cok merak ettim. Benim ailem ogretmendi bir kere sinifima girmediler bir kere babam annem o okulda oldugunu hissettirmediler. Okul hayatim boyunca kendi isimi kendim gordum ve kimseye de kendimi wzdirmedim. Ogretmen de kiskanc aileyle mi ugrassin cocuklarla mi? Gün yeri gibi anneler dolaniyor bu nedir ya...
+1

Kızınızın yaşadığı şey başarılı olanların hayatı boyunca karşılaşacağı güçlüklerden biri.
Bu 7 yaşında da böyle 27 yaşında da.
Biri başarılı ise çevresinde hasetinden çatlayanlar illaki oluyor. Siz kızınıza başkalarından çok fazla etkilenmemeyi öğretin ve bu sorunla başa çıkması için ona fırsat verin. Sınıf değiştirmek sorunlardan kaçmak olur. Kızınız da ileride tüm sorunlardan kaçarak kurtulabileceğini sanır.

Böyle anneden böyle kız şaşırmadım

Öncelikle bu anne ve kızından sizi Allah kurtarsın diyorum.
Mümkün olduğunca harekete geçin. Çocuğun en önemli yaşlarını bu insanlara kurban vermeyin.
Öğretmenle konuşun olayları anlatın. Anne ile ilişkinizi kesin. Çocuğunuzu da kıza karşı geç olmadan uyarın.

Bir de madem kızınıza çok yardımcı bir annesini dil bilgisi kurallarına dikkat edin derim ben :)

siz çok takmışsınız kafaya.muhattap olmayı kesin artık.. öğretmenle de konuşun yanyana oturtmasın ikisini.

Ya Allah aşkına şu çocukları rahat bırakın da kendi sorunlarını kendileri çözsünler rica ederim.
Velilerin sınıfta ne işi var şaka mıdır bu?

Ayrıca çocuğunuz kendi yemeğini kendisi yiyemiyor mu? Benim 3 yaşındaki yeğenim bile kendisi yiyor kızınıza artık sorumluluk verin yoksa çok üzülür. Yemeğini bile siz yediriyorsunuz, böyle şey olur mu?

Ben bunları ilkokula giderken kendim bile takmıyodum, şu an koca koca kadınların önemsemelerine çok şaşırıyorum. Nolmuş çocuk onlar? Ben yıldız alamadım diye ağlayan bebe işte. Ayrıca belki kızınız gerçekten nispet yapmıştır. Nasıl emin oluyosunuz bi kızınızın lafıyla?! O kız, sizin kızınızı kıskandığı için değil muhtemelen bi şey başaramadığında annesinden korktuğu için arkadaşlarının da açıklarını söylüyodur. Ayrıca lütfen çocuklarınızın büyümesine izin verin, sınıfa girip yemek yedirmek nedir?

Mevzu kızımsa akan sular dururdu. ne düşünecem kendini ve cocugunu düşünmeyen birilerini.. Vakit kaybetmeden konuşun. Cocugunuzun özgüveni zedelenecek yoksa.

Cok fazla sinif ortaminda bulunuyorsunuz, en ince ayrintisina kadar bir cok olaya mudahilsiniz. Siz de, diger anne de. Birakin cocuklar kendi arasinda cozsun durumu. Kiziniz ezilecekse de buzelecekse de duse kalka ogrenecek hayatin gerceklerini. Henuz daha cok kucuk anladigim kadariyla, hem cocuk onlar iki kelime etmekle ozguvenleri yerle bir olmaz, bir kavga ederler, bir dk sonra sarmas dolas olurlar. Birbirlerini kiskanirlar da, desteklerler de, henuz tam olarak neyin ne oldugunu bilmiyorlar, kisilikleri oturmadi. Birakin cocugunuzun yakasini. Sefkatinizi, ilginizi aile ortaminda hissettirin, sinifina kadar girerek, ortaminda bizzat herkesle muhatap olarak degil.
Not: Egitimciyim.

Çocukları kendi hallerine bırakabilseniz onlar için en sağlıklı kararı almış olacaksınız. Kreşe giden çocuklarda bile bi at yarışı havası var. Bi veli bana sen benim çocuğuma sürekli aynı renk oyun hamuru vermişsin x çocuğa değişik renk vermişsin dedi. Aklınca beni azarladı. Hayatımda yaşadığım en saçma olaydır. Oysa renk seçimini çocuklara bırakırım. Hırs yapmayın. Kızınıza onu bi etken olarak görmemesini ve aşamayacağı her durumda yanında olacağını söyleyin. Gölgenizle takip edin ama bunu ona hissettirmeyin. Korunmaya ihtiyacı olduğunu düşünür ve bu onu korkuya götürür. Sizin olmadığınız yerde içe çekilir. Yaşadığınız durumu öğretmeniyle halletmeye çalışın. Kendinizi ona ifade edin karşı tarafla muhattap olmayın bu sadece sizi yıpratır.

Sistem baştan hatalı kurulmuş zaten, bu saatten sonra önünü nasıl alırlar bilmem.
Devamlı sınıfın içinde anneler, doğru soruya yıldız veren öğretmenler, anladğım en fazla 2. sınıf öğrencisi bunlar, keşke doğru soruya değil doğru davranışa yıldız verilse ama tabiki bizde o biraz zor. yarın anne gelip ben bunu doğru bulmuyorum, çocuğumun davranışına karışma bile diyebilir.
Gerçekten çalışan annelerin çocuklarını kim yediriyor, etrafta bunca anna dolaşırken onların mahsunluğu genel olarak kendi çocuğunu en kıymetli zanneden annelerde pek empati yaptırmıyor eminim. Öğretmen muhakkak öğlen arası nöbetten kurtulduğu için mutlu mesut kahvesini içiyordur (nöbetçi öğretmen yani).
Bence işin çözümü velileri gerekli yerlerde okula dahil etmekte, öğretmenle idareyle konuşup annalerin sınıfa girmesini kisitlimayı teklif edin bence. yıldız alamayan çocuk annesi orda olmasa bir dk bile ağlamazdı, evdede kim aldı kim almadı bilinemeyeceği için en azından çocuk kendi alınca mutluluk olurdu sadece.
Benimde bir kızım var şükür böyle değil okul ortamımız.

Gereksiz samimiyet gereksiz konuşmalar doğurur.
Bence de öğretmenle konusun müdahale etsin.
Velilerle samimi olmayın.

Back
X