Arkadaşlar 5,5 haftalık hamileyim. Yerleşme kanaması ve aşırı gaz yaşayanlar??

gulsah034

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
110
1
116
İstanbul
5,5 haftalık hamileyim. Dün biraz kanama yaşadım. çok korktum. Hastaneye gittim. Progestan 100 mg günde 2 kere verdiler. Onu kullanmaya başladım. Kanamam uçuk pembeleşti. Bugun kendi doktora gittiğimde ise yerleşme kanaması dedi. Yani anlamadım. Yerleşme kanaması daha önce olmazmı ve aşırı bir gaz sancısı çekiyorum. Ne yapmam lazım bu konu da bilgisi olanlar varsa....

Arkadasim bende 5+2 gunlukken seninle benzer sikayetlerle (kanama ve kasik agrisi) acile gittim.Bebek dollendigi zaman uterusun biraz asagisinda bulunurmus ve uterusa yerlesirkende kucuk kilcal damarlari kanatabilirmis.Banada senin gibi yerlesme kanamasi oldugunu soylediler.Hatta Turkiyede yasamiyorum sana verdikleri gibi burada ilac yada ignede vermediler.Yani 5 haftalikkende yerlesme kanamasi olabiliyor.Ayrica 5+5 gunlukken yine bir kanamam oldu icimden kan pihtisi dustu bu sefer kasik agrim olmadi fakat sonrasinda 1-2 saat kadar kahverengi akintim oldu.Yine doktoruma gittik, cok sukur bebegi gorduk.Hatta doktor rahimle hic ilgisi olmayan vajinamda bulunan kan pihtilari gordu ve bu pihtilarda vucuttan atilacak yani yine ayni seyler olabilir fakat bebeginle ilgisi yok dedi.Yani demem o ki hemen panige kapilma.Arasira bazi hamilelerde boyle kanamalar olabiliyor.Dinlenmeye bol su icmeye calis.Kendini strese sokma, bunlar bebisinide etkiler.Ins guzel haberlerini bekliyorum.Bebegine saglikla kavusman dileklerimle, sevgiler.

Merhabalar
Senınle aynı derdı bende yasıyorum ne yazık kı. 5+4 te yanı dun ılk kez ultrasona gıttım oncesınde kanamam hıc yoktu ama adet sancısı gıbı sancılarım oluyodu. Doktor ultrasonka bakınca kesenın onunde kanama bolgesı var dedı oyuzden kesede bebek yada yolk kesesını goremıyorum goruntuyu kestıgı ıcın dedı. Ama ne yerlesme kanaması dedı ne de ılac verdı cuma gunune cagırdı. Bugunde kasık agrım var ve cok az sarı akıntımla pembelık geldı, kalkmadan yatıp bol bol su ıcıyorum ve dua edıyorum. Hayırlısı hskkımızda

Gelısmelerden haberdar et ve ıcını ferah tutmaya calıs, cogu hamılede olabılıyor ve saglıkla bebeklerını kucaklarına alıolar. Benım daha onceden dusugum oldugu ıcın tedırgınım

çok geçmiş olsun.. bende şuan aynı haftada, aynı durumdayım..
progestanı aynı şekilde kullanıyorum.. eğer kanama devam ediyorsa, çabuk etki etmesi açısından vajinal kullanman daha uygun olacaktır..
istirahat etmendede fayda var, dinlenmek iyi geliyor çünkü..
gaz,şişkinlikte gebelikte normal.. gebelik hormonlarının sindirim sistemindeki etkisinden kaynaklanıyor..
zamanla bu durumda düzelecek, tek yapabileceğin özellikle hangi gıdaları tükkettiğinde sıkıntı yaratıyor, onları elemek olabilir..
Allahım sağlıkla bebeğini kavuştursun seni

aslında en kısa zamanda ilaca başlasan ne iyi olur..
dinlenmekle iyi ediyorsun.. iyi oluyor çünkü..bende öyle yapıyorum
bende de pembe şuan..
ayrıca düşük geçmişin olduğu için doktorunun daha hassas olması gerekiyor bu noktada..
Allahım sağlıkla tamamına erdirsin cümlesininkini.. sağlıkla kavuştursun yavrularına..

Amınnnn tum gebelerin yardımcısı olsun Rabbım...

Ya benım gıttıgım hastanede ıkı farklı doktora gıttım ıkısıde ılac vermek ıcın embrıyo ve kalp atısı gormemız lazım dedı, cuma gunu kese buyukus mu kanama alanı azalmıs mı ona gore bakıp devam edecegız dedı ama ben kendımı kotuye hazırlıyorum

Saglıklı bebek degılsede bıran once ne olacaksa olsun kı daha fazla vakıt kaybetmeyeyım ıstıyorum, cunku neklemesı tekrardan hamıle kalma suresı 31 yasında olacagım, 1 senedır boyle belırsızlık pofff

Hayırlısı...

arkadaşlar yazı ve yorumlarınıza çok teşekkür ederim. en azından bilgi paylaşımı iyi oldu. deneyim sahibi insanın hali her zaman başkadır. İlk gebeliğim olduğu için tedirgin oldum. benim kese de falan kanama görmedi Allahıma şükür doktorum. Eğer Bu durumda olan ve ya daha kötüleri olanlara Allah tez vakit yardım etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…