Arkadaşlar acil yardım

Tubilim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2020
336
305
53
Polikistik over ve diyetisyene gidenler yardımcı olsun lütfen!

Arkadaşlar biliyorum buranın konusu değil ama lütfen bakın. Diğer forumlara az kişi bakıyor o yüzden buraya da yazdık.. (konu ablamın bu arada)

Arkadaşlar yaş 30 oldu çocuk yapmak istiyoruz ama bende pko var hiç ama hiç regl olmuyorum 9 yıldır çocuk yapmaya uğraşıyorum olmuyor. Artik son şanslarımız. Kilo vermeye çalışıyorum. Lütfen rica ederim diyetisyene gidip kilo verenler listelerini özelden mesaj atsın.. hani şu her hafta program değişiyor haftada 2 kg falan verdiren listeler var ya. Lütfen atın pko olup da diyetisyene gidip kilo veren arkadaşlarım. Pko dışında başka bir rahatsızlığım yok. Lütfen diyetisyene gidecek durumum yok 3 ay içinde kilo vermem lazım..
Şimdiden teşekkürler.

Pko ve zayıflama hakkında bir bilgim yok ama diyetisyenlerin hazırladığı diyet listeleri kişiye özeldir. Ablanız başkası için hazırlanmış diyet listeleriyle olumsuz sonuç alabilir. Her devlet hastanesinde var mıdır bilmiyorum fakat bazı devlet hastanelerinde diyetisyen bulunuyor. Bence araştırın

Polikistik over ve diyetisyene gidenler yardımcı olsun lütfen!

Arkadaşlar biliyorum buranın konusu değil ama lütfen bakın. Diğer forumlara az kişi bakıyor o yüzden buraya da yazdık.. (konu ablamın bu arada)

Arkadaşlar yaş 30 oldu çocuk yapmak istiyoruz ama bende pko var hiç ama hiç regl olmuyorum 9 yıldır çocuk yapmaya uğraşıyorum olmuyor. Artik son şanslarımız. Kilo vermeye çalışıyorum. Lütfen rica ederim diyetisyene gidip kilo verenler listelerini özelden mesaj atsın.. hani şu her hafta program değişiyor haftada 2 kg falan verdiren listeler var ya. Lütfen atın pko olup da diyetisyene gidip kilo veren arkadaşlarım. Pko dışında başka bir rahatsızlığım yok. Lütfen diyetisyene gidecek durumum yok 3 ay içinde kilo vermem lazım..
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba bende pko hastasiyim adet olmuyordum doktora gittim glukofen verdi insulin direncine karşı iyi geliyor ve artık düzenli adet görüyorum aynı zamanda klomen kullanmaya başladım catlatma iğnesi oldum yani senin 9 yıldır zaten bir tedaviye başlamış olman lazim

Pko ve zayıflama hakkında bir bilgim yok ama diyetisyenlerin hazırladığı diyet listeleri kişiye özeldir. Ablanız başkası için hazırlanmış diyet listeleriyle olumsuz sonuç alabilir. Her devlet hastanesinde var mıdır bilmiyorum fakat bazı devlet hastanelerinde diyetisyen bulunuyor. Bence araştırın
diyetisyene 3 kez gitti devlettekine hiç pko diyeti vermediler. 2 kez 1800 bir kez 1600 kalorilik aylık normal diyet verdiler malesef

Merhaba bende pko hastasiyim adet olmuyordum doktora gittim glukofen verdi insulin direncine karşı iyi geliyor ve artık düzenli adet görüyorum aynı zamanda klomen kullanmaya başladım catlatma iğnesi oldum yani senin 9 yıldır zaten bir tedaviye başlamış olman lazim
merhaba geçmiş olsun size de.. aşılama yapıldı tutmadı, tüp bebek olmadı, özelde tüp bebek yaptırmayı deneyeceğiz son çare ama kilomda fazla garantiye almak için kilo vermek istiyorum. umutlarım tükeniyor bi bir.

merhaba geçmiş olsun size de.. aşılama yapıldı tutmadı, tüp bebek olmadı, özelde tüp bebek yaptırmayı deneyeceğiz son çare ama kilomda fazla garantiye almak için kilo vermek istiyorum. umutlarım tükeniyor bi bir.
Teşekkür ederim oki da kilo vermek çok önemli güzelce kilo verirsen hamileliğin kolaylaşır.. Birde her şeyin vakti zamanı vardır stres yumurtaları çok etkiliyor inşallah en kısa zamanda hayırlı haberler alırız

Teşekkür ederim oki da kilo vermek çok önemli güzelce kilo verirsen hamileliğin kolaylaşır.. Birde her şeyin vakti zamanı vardır stres yumurtaları çok etkiliyor inşallah en kısa zamanda hayırlı haberler alırız
Allah razı olsun amin inşallah tüm evlat özlemi çekenlere versin Rabbim :'(

Merhaba öncelikle Allah gönlünüze göre versin.
Elbette kilo verin önemli.
Ama bunun yanında Hayıt otunu araştırmanızı öneririm.

diyetisyene 3 kez gitti devlettekine hiç pko diyeti vermediler. 2 kez 1800 bir kez 1600 kalorilik aylık normal diyet verdiler malesef
Pko diyeti diye bir şey yok ki.
Bende Pko yum bunun hastalık değil sendrom olduğunu bilin öncelikle.
Hastalık olsa belli gıdalar yasak olur ama Pko da kilo almamak önemli. Çünkü kiloyu verdirmiyor.
Kilo alınca Pko artıyor, Pko da kilo vermeyi güçleştiriyor.
Bu bir kısır döngü. Birbirini tetikleyen gıcık bir durum.
Yürüyüş, soğan kürü, hayıt tohumu gibi şeyler araştırın. Doktorunuza mutlaka danışın tabi.

Kilo verince hamile kalacaginizi nerden biliyorsunuz ki? Pko konusunda doktor ne diyor? 9 yılda bir yönlendirme yapmadı mı sizi yani tüp bebek vs?

Ibrahim saraçoğlunun bunun için kürü vardı..net ten araştırın..

Savulunn benim pkom var 😂😂😂😂
Pko için ilaç kullanmıyor musunuz ?

Bildiğim kadarıyla pis kanı atmanız gerekiyor gebelik için . Soğan ve maydonoz suyu kaynatıp içen arkadaşlar var regl dönemlerinde , temizlensin bebek tutunabilsn diye .

Kilo konusunda da 3 ay iyi bi süre ama 20 kilo verecekseniz zor gibi ,
Kilo için ben Pul biberle yoğurt yiyorum akşamları , sabahları maydonoz , salatalık , limon ve yeşil elmadan oluşan bir karışım içiyorum .
Öğünlermi azaltıyorum .
Bu şekilde kilo verebiliyorum.

Dipnot: tiroidlerinizde bir sorun varsa bunu hiç birimiz bilemeyiz , doktora gitmelisniz :(

Burda verilen liste tamamen ters etki yapıp kilo verme direncide oluşturabilir. Ayrıca listeler kişiye özel hazırlanıyor. Diyetisyenler cok cok pahalı değil ayrica kilo verip sağlıklı olmak için verilen parayada değer.. bence bir ay diyetisyene gidin en azindan kendine özel listesi olur, sonra o listeyi değiştirerek devam edersiniz

Diyetisyenler kişiye özgü liste yapıyorlar..
Kan testi yapıp sizin hormonal durumunuza göre listeler veriyorlar..
Bende pko hastasiyim ve 15 kilo verdim..
Diyetisyen gitmedim kendim verdim..
Size önerim bol bol yürüyüş yapın
Günlük 10 adim atmaya çalısısın..

Pko diyeti diye birsey yok.
Ben de pko luyum. Bu bir hastalik degil sendromdur. Pkolularin genel olarak seker, gluten vs karbonhidratlardan uzak durmalari gerekir. Zayifsa bile uzak durmasi gerekir.
Baska hormonal hastaliklar varsa (seker, tiroid gibi) mutlaka bir diyetisyen yardimiyla kilo vermek gerekir. Herkesin makro ihtiyaci bu asamada farklidir cunku. Hazir diyetleri yapmaniz sagliksiz sonuclar dogurabilir.

İntermittent fasting yani aralıklı oruç. İnternetten araştırın kendinize uygun olanı seçersiniz. Ama tabi ani şeker düşmesi vs yaşamıyorsanız. Ekmek, meyve, paketli gıdalar bunları hayatınızdan çıkaracaksınız. Ben iki öğün besleniyorum. Bir de günde 10 k adım atarsanız bu iş çözülür.

Allah razı olsun amin inşallah tüm evlat özlemi çekenlere versin Rabbim :'(
Merhaba aklıma bisey geldi Clife diye bir urun var kullanan insanlar çok memnun hatta bende deneyecektim ama doktorum klomen kullanıyorsun egerki bu tedavide olumsuzyanıt alırsan öyle kullan bakalım demişti aklıma sen geldin yazmak istedim ilaç içmedigin bir dönem kullanabilirsin bi araştır derim

Back
X