Doğuma Hazırlık Arkadaşlar anlam ve fonetik olarak bu isimlerden hangisi daha hoş sizce?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Arkadaşlar sizce hangi isim ve neden?

• bilge

OY: 4 22,2%
  • duru

OY: 7 38,9%
  • dila

OY: 7 38,9%
  • sidre

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    18
  • Anket Kapalı .

mistikheart

mistikheart
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2009
50
0
86
Antalya
Kızıma anlamı dolu ve kulağa da hoş gelen en uygun ismi arıyorum, fikirleriniz benim için önemli,yorumlarınızı da rica ederek anketime katılımınızı rica ederim.Şimdiden teşekkürler...

bence duru sidre ne bilmiyorum hiç duymadım hoşumada gitmedi
dila ile bilgede güzelde duru bambşaka saflıgı ifade ediyo gibi geliyo anlamınıda bilmiyorum beyaz tenli bi kızda olursa çok yakışır ismi

Bilge hem anlam hem fonetik olarak en güzelleri. Eskimeyen bir isim.
Duru ve Dila bu aralar çok tercih edilen isimler.. Ayrıca Dila bana hep tuhaf gelmiştir, sanki Dilara olacakmtışıda yanlış yazılmış gibi..:)
Sidre ismini ilk kez duyuyorum, pek hoş değil

Sidre, her ne kadar botanikte hünnap ağacı veya Arabistan kirazı olarak bilinse de, dilimize Necm Sûresi 14. âyetinden girmiş olmalıdır. Bu âyette bir son Sidre’den (Sidre-i Münteha) bahsedilir ki, bu Sidre yedinci kat gökte bir ağaçtır, Arşın sağ yanında ve Me’va Cennetinin yanında yer almaktadır ve bu ağaç beşerî ilmin ulaşabileceği son sınırı, yani kâinatın son sınırını, yani ötesini ancak Allah’ın bildiği son noktayı, yani miraçta Peygamber Efendimiz’in (asm) Hazret-i Cebrail’i (as) bırakıp geçtiği son noktayı ifade etmektedir.

anlamı çok güzel ve değişik bir isim diye beğenmiştim arkadaşlar,insana sınırsızlığının sınırını hatırlatıyor,hoş bence..ama izah etmek biraz zor olabilir sorulunca..bir de çoğu kişinin kulağına hoş gelmeyebiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…