Mutfak Püf Noktaları arkadaşlar aranıza yenı katıldım yardım edin.

gxuxzeller gxuxzeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2007
11
0
86
37
İstanbul
merhaba arkadaşlar aranıza yenı katıldım.ben evlenelı 2 sene oldu.yemek yapıyorum fakat istediğim gibi olmuyo bi türlü lezzeti tutturamıyorum.ve yemek yapmaktan soğumaya başladım.yardımcı olunn.

merhaba arkadaşlar aranıza yenı katıldım.ben evlenelı 2 sene oldu.yemek yapıyorum fakat istediğim gibi olmuyo bi türlü lezzeti tutturamıyorum.ve yemek yapmaktan soğumaya başladım.yardımcı olunn.

slm canım soğumana gerek yok.kimse annesinin karnında öğrenmiyor ki.merak ettiklerini sorarsın herkes yardım eder burada.zaten burada amaç bildiklerimizi bilmeyenlere de söyleyip yardım etmek. ben de yemek yapıyorum yapmasına da sevmiyorum maalesef. mecbur olmasam mutfağa girmem inan. ev hanımıyız ya mecburuz haliyle.

Son düzenleme:
slm canım soğumana gerek yok.kimse annesinin karnında öğrenmiyor ki.merak ettiklerini sorarsın herkes yardım eder burada.zaten burada amaç bildiklerimizi bilmeyenlere de söyleyip yardım etmek. ben de yemek yapmayı biliyorum ama sevmiyorum mecbur olmasam mutfağa girmem inan.acaba ev hanımıyız ya mecburuz haliyle.

teşekkür ederim şimdiden.yapıyorum tarife göre yapıyorum ya lezzetinin tutturamıyorum yada pişeremıyorum anlıcan istediğim gibi olmuyo..

canım ya öyle 2 yılda öğrenilemiyor malesef. yemeklerinin süper olması için yıllar geçmesi ve birçok pratik yapman lazım. ananelerimizin babanelerimizin yemeklerini bu yüzden seviyoruz bence.

birde el lezzeti çok önemli. bazıları sahanda yumurta apsa nefis olur bazılarınınki olmaz, oda ayrı bir yetenek bence.

mesela ben pasta örek konularında iddaalıyım lezzetli yaparım ama yemekleride eh işde.

Bu konuda bende kendimi epey sıkıntıya soktum 9 ay oldu evleneli ondan öce elime kepçe almışlığım yoktu yapmaya çalıştığım zamanlarda olmadı yandı bıktım sinirim bozuldu her yemekte eşimin gözüne bakıyodum bi yorum yapsın eksiğim neyse düzelteyim diye, inat ettim önce tariflere uyarak yapmaya başladım harfi harfine ama baktım öylede olmuyo bazı şeylerin püf noktalarını çözmeye başladım mutfakta adeta bilim adamı gibi saatler geçiriyodum herşeyi karıştırıp ortaya ne çıkacak diye denemeler yaptım bi süre sonra kendime baya bi güven geldi herşeyi kendi kafama göre yapmaya başladım hatta bigün annem beni mutfakta yemek yaparken gördü şok oldu ama gayette güzel olmaya başladı yemeklerim, bence sakın kendinizi bırakmayın benim gibi kendi kendinize gaza gelin :65:

Son düzenleme:
cnm bende 1 sene olcak evleneliiii ...evlenmeden önce hiç yemek yapmadımm bitanecik annemm kıyamazdı bana:)şimdii yemek yapıyorumm hemde zevkle:) netten bakarak başladım yapmaya şimdiii azalttım netten bakmaları:)
bennnn neredeyse her yemege kuru sagon,sarımsak ve bol baharat koyuyorummm acaip lezzetli oluyor.. bu 3 şeyin giripte lezzetsiz olacak yemegi düşünemiyorum bile:)

ya tencere yemekleri vs... çok bilinen yemekleri bende yapıyorum ama yufka açmak, mantı yapmak, baklava yapmak istiyorum, aslında oğlum olmasa girişirim bu işlere ama rahat vermiyor.
yoksa soğanı kavur salçayı dök sonrada sebzeyi at suyu dök kapağı kapat olayını herkes biliyor, maharet yukarda saydıklarımda bence, fırın yemekleri güzel oluyor birde.

ya tencere yemekleri vs... çok bilinen yemekleri bende yapıyorum ama yufka açmak, mantı yapmak, baklava yapmak istiyorum, aslında oğlum olmasa girişirim bu işlere ama rahat vermiyor.
yoksa soğanı kavur salçayı dök sonrada sebzeyi at suyu dök kapağı kapat olayını herkes biliyor, maharet yukarda saydıklarımda bence, fırın yemekleri güzel oluyor birde.

bekarken annemle birlikte ne yufkalar açtım, ne börekler yaptım kendi ellerimle.şimdi evde tek başıma olunca bi de bebek de var yapmak zor.özledim bunları yapmayı. aslında böyle beraberce açmak ne hoş olurdu hasret giderirdim bende.

Back
X