Doktorunuz sorun görmediyse dertlenmeyin. Bakın benim kızım 15 aylık yürüdü ama konuşuyordu,18 aylıkken cümle kuruyordu gayet. Her çocuk farklidır zamanı gelince yürürde konuşurda. Tv izletmeyin fazla,birde sürekli konuşun anlatın,ben mama sandalyesine koyar konuşurdum kızımla yemek yaparken anlatırdım şöyle yapıyorum,böyle yapıyorum diye,kucağıma alır odaları gezdirirdim,senin odan,anneyle babanın odası,bak resimdeki anne,baba,sensin,bak bu saatimiz,burası mutfak vs diye keşif yapardık evin içinde,konuşmasına ciddi anlamda etkisi oldu. Yürüme konusunda aynı şekilde sıraliyordu ama ellerini bırakınca dengesini kaybediyordu. Bir gün oyun parkina götürdüm,elinden tuttum oynatıyorum,bir an unutup heyecanlanıp elimi bırakıp ilk adımlarını attı,düşmediğini/düşmeyeceğini anlayınca yürümeye başladı. Sizde zorlamayın akışına bırakın,teşvik edebilirsiniz sevdiği bir oyuncağı elinize alıp 3 adım uzakta dizlerinizin üzerinde durup dikkatini çekmeye çalışın,elinizi uzatın 2 adım atar gelir muhakkak,böyle böyle öğrenir.
Birde birşeyi işaret ettiğinde atıyorum oyuncağını istedi eliyle gösterdi "oyuncağını mı istiyorsun,al bakalım"şeklinde o şeyin ne olduğunu söyleyerek konuşmasınıda ,öğrenmesinide teşvik edersiniz.
Sağlıkla büyütün bebeginizi