arkadaşlar bebeğim bir yaşını geçti ama yürümüyor :((

nilda1989

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2016
30
10
3
36
Arkadaslar bebeğim 12buçuk aylık oturuyor çok hızlı emekliyor sıralıyor koltuğa falan tırmanabiliyor ama yürümüyor hiçte hevesi yok şimdilik çabasıda yok.ayrıca bay bay öğretmeye uğraşıyorum iki haftadır biraz geç kalmışım ama öğretemedim bir türlü yapmıyor istediği şeyi işaret parmağıyla göstererek istemeyide öğretmeye çalışıyorum onuda yapmıyor. Organlarını tanıtmaya çabalıyorum o da yok 12-13 aylık bebekleriniz bunları yapıyormu benimki çok hareketli çok oyuncu taklitçi neşeli ama bunları öğretemiyorum üzülüyorum

Arkadaslar bebeğim 12buçuk aylık oturuyor çok hızlı emekliyor sıralıyor koltuğa falan tırmanabiliyor ama yürümüyor hiçte hevesi yok şimdilik çabasıda yok.ayrıca bay bay öğretmeye uğraşıyorum iki haftadır biraz geç kalmışım ama öğretemedim bir türlü yapmıyor istediği şeyi işaret parmağıyla göstererek istemeyide öğretmeye çalışıyorum onuda yapmıyor. Organlarını tanıtmaya çabalıyorum o da yok 12-13 aylık bebekleriniz bunları yapıyormu benimki çok hareketli çok oyuncu taklitçi neşeli ama bunları öğretemiyorum üzülüyorum

düzenli doktor kontrollerinde bir gelişim geriliği yoksa ki sanmıyorum hiçbir sorunu yoktur bebeğinin. kimisi biraz tembel oluyor maksat sağlığı yerinde olsun gerisini boşver.
bir şey öğretmeye çalışmana rağmen yapmıyor olması onun o kaydı almadığını da göstermez. bir gün gelir hepsini yapar onları kaydediyor o merak etme.
tavsiyem bol bol kitap al bebeğine. gelişimine çok fayda sağlar. tecrübe ile sabittir.

düzenli doktor kontrollerinde bir gelişim geriliği yoksa ki sanmıyorum hiçbir sorunu yoktur bebeğinin. kimisi biraz tembel oluyor maksat sağlığı yerinde olsun gerisini boşver.
bir şey öğretmeye çalışmana rağmen yapmıyor olması onun o kaydı almadığını da göstermez. bir gün gelir hepsini yapar onları kaydediyor o merak etme.
tavsiyem bol bol kitap al bebeğine. gelişimine çok fayda sağlar. tecrübe ile sabittir.
Evet her ay kontrole götürüyorum doktor bir sorun var demedi sağlıklı bir bebek ama ben çok tv izlettim ve ailemden uzak bir yerdeyiz komşu flnda yeterince eğitici ortam sağlayamadım tecrübesizlikte var bay bay için bile geç kaldım

doktor ne diyor doktor?
Doktor 12 aylık bebek baybay yapar diyor lego ayırma kutu doldurup boşaltma yapar dedi onları yapıyor hareket taklitlerini süper yapıyor ne yapsak kapıyor ama ses takliti yok öhö öhö gibi mesela.topun nerede anne nerede araban nerede gibi bazı seyleri tanıyor gösteriyor

Doktor 12 aylık bebek baybay yapar diyor lego ayırma kutu doldurup boşaltma yapar dedi onları yapıyor hareket taklitlerini süper yapıyor ne yapsak kapıyor ama ses takliti yok öhö öhö gibi mesela.topun nerede anne nerede araban nerede gibi bazı seyleri tanıyor gösteriyor
Ama 2küpü üst üste koyamıyor bunun yanında gelgel alkış çirkin ol gibi şeyler yapıyor çevremde bebek olmadıpı için kıyas yapamıyorum acaba bebeğimin yapamadıklarını yapamayan bebekler var mı

Doktorunuz sorun görmediyse dertlenmeyin. Bakın benim kızım 15 aylık yürüdü ama konuşuyordu,18 aylıkken cümle kuruyordu gayet. Her çocuk farklidır zamanı gelince yürürde konuşurda. Tv izletmeyin fazla,birde sürekli konuşun anlatın,ben mama sandalyesine koyar konuşurdum kızımla yemek yaparken anlatırdım şöyle yapıyorum,böyle yapıyorum diye,kucağıma alır odaları gezdirirdim,senin odan,anneyle babanın odası,bak resimdeki anne,baba,sensin,bak bu saatimiz,burası mutfak vs diye keşif yapardık evin içinde,konuşmasına ciddi anlamda etkisi oldu. Yürüme konusunda aynı şekilde sıraliyordu ama ellerini bırakınca dengesini kaybediyordu. Bir gün oyun parkina götürdüm,elinden tuttum oynatıyorum,bir an unutup heyecanlanıp elimi bırakıp ilk adımlarını attı,düşmediğini/düşmeyeceğini anlayınca yürümeye başladı. Sizde zorlamayın akışına bırakın,teşvik edebilirsiniz sevdiği bir oyuncağı elinize alıp 3 adım uzakta dizlerinizin üzerinde durup dikkatini çekmeye çalışın,elinizi uzatın 2 adım atar gelir muhakkak,böyle böyle öğrenir.
Birde birşeyi işaret ettiğinde atıyorum oyuncağını istedi eliyle gösterdi "oyuncağını mı istiyorsun,al bakalım"şeklinde o şeyin ne olduğunu söyleyerek konuşmasınıda ,öğrenmesinide teşvik edersiniz.
Sağlıkla büyütün bebeginizi

Evet her ay kontrole götürüyorum doktor bir sorun var demedi sağlıklı bir bebek ama ben çok tv izlettim ve ailemden uzak bir yerdeyiz komşu flnda yeterince eğitici ortam sağlayamadım tecrübesizlikte var bay bay için bile geç kaldım

Sorun bunlar
Çözümü de bulabilirsin bu mesaji okuyunca

Oyun grubu gibi bir etkinlige katılmasim mümkün mu ya da cocuklu arkadaşlarınızla akrabalarınizla bir araya gelseniz. Parka gidiyor musunuz.yurumeye baslamadiysa da siz kaydırıp sallarsiniz yuruyen çocukları görür vs.
Doktor bir sorun yok diyorsa da dikkatli olun yine de.

niye
neden biliyormusun tv den..ufacik meleklerin beyinlerini aptallastiriyor yazik ettin be gulum evladina ama gec degil tv yi kapat.oyuncaklariyla beraber oyna ona kitap oku ama duz okuma vurgular yap bi alcak bi yuksek ses sevimli hareketler yap parka gotur oynayan cocuklari izlet kaynassinlar.hocamin iki ogrencisi bi yasina kadar surekli tv izletmis bakicisi malesef digerlerinden cok gerideler dedi sen izletme dedi bana.sarkilar soyle saklambac oynayin.

Arkadaşım boşuna kendinizi üzmeyin. Her çocuğun gelişimi kendine özgüdür. Çocuğunuzu diğer çocuklarla kıyaslamayın. Kimi çocuk yaşını doldurur yürür, kimi 15 aylık kimi 18 aylık vs değişir çocuktan çocuğa. Çocuğunuzun bacakları yürüme için gerekli olgunluğa eriştiğinde kendiliğinden yürüyecektir hiç merak etmeyin. Sağlıkla büyütün yavrunuzu.

iyi de normal bu zaten. bir yaşında çoğu bebek yürümez ki. sakin olun Allah aşkına. dediklerinizi anlıyorsa, gelişiminde bir sıkıntı yoksa, göz takibi düzgünse sıkmayın yavruyu

Kızımda 14 aylıkken yürüdü ama erken konuştu
Gayet normal bence her çocuğun gelişimi faklı sonuçta

Her cocuk 1 yasinda yuruyecek diye bi kutal yok. 18 aya kadar cocugun yurumemesi normal. Eger yine yurumuyorsa norolojik muayene yapilir. Genetik olabilir. Tamamen keyfi olabilir. Benim kizimda 15 aylik yurudu.
1 yadinda yuruyen yasitlarindan hic bir farki yok suan. Cevrenize kulak asmayin. Insanlarin susmasigina eminim

Parka artık sık sık gidiyoruz doktor boyuna kilosuna bakıyor sağını solunu dinliyor herhangi bir sağlık şikayetiniz var mı diyor okdr yürümesine yürür 18.aya kdr yolu var diyor ben nette araştırdım 1yaş bebeklerinin gelişimine orada yapamadıklarını farkettim 13gündür bişeyler öğretmeye çalışıyorum

Normal cnm korkma birden yürüyecek. Benim kızımda 14.ayında birden yürüdü. Bizde endiselenmistik. İlk kizim 11 aylık yürüdü. Bebekleri kiyaslamadan, korkmadan bekleyin.16 aylık olarak kadar sorun yok.sonrası sorun olur.16.ayında yürüyen bebekler de var

Yürümemesine o kdr takmıyorum şükür konuşmasıda iyi baba dede mama ve acıkınca emme uykusu gelince hadi diyor git at gol seslerine benzer sesleri anlamına uygun kullanıyor elindekini ver gibi komutları uyguluyor göz teması var lakin baybay yapmaması işaret ile göstermemesi en azından 2organını gösterememesi ses talitlerine gülmesi taklitle benzer ses çıkartmamasına kule yapamamasına takılıyorum kafama çok takıyorum çocucuğumun gelişimi normalmi değilmi

Yürümemesine o kdr takmıyorum şükür konuşmasıda iyi baba dede mama ve acıkınca emme uykusu gelince hadi diyor git at gol seslerine benzer sesleri anlamına uygun kullanıyor elindekini ver gibi komutları uyguluyor göz teması var lakin baybay yapmaması işaret ile göstermemesi en azından 2organını gösterememesi ses talitlerine gülmesi taklitle benzer ses çıkartmamasına kule yapamamasına takılıyorum kafama çok takıyorum çocucuğumun gelişimi normalmi değilmi
bunlari ogretmek icin cabaniz oldu mu? Onceki sayfalarda okuduguma gore cok cabalamamissiniz. Cocuga bay bay etmekte malum olacak degil :) celbet ogrenecek. Siz tvden biraz uzak tutup ilgilenirseniz hepsini ogrenecektir. Konusmasi gayet guzelmis

Benim kızım 15 aylık yürüdü,o dediğin şeyleri de bir buçuk yaşında yaptı...ama yeğenim iki yaşında yürüdü o dediğin şeyleri de 10 aylıkken yaptı...yani her bebek farklı ilgi alanları farklı.benimki hop hop zıp zıp oynasın hep,yeğenim de konuşsun bebek oynasın.o yüzden yeğenim güzel konuşur kızım az cümle kurar.bu tamamen onların ilgi alanlarıyla alakalı...bence problem edecek bişey yok,ama çok konuş anlat bebeğine,tv fazla bakmasın,gerisi zaten gelir telaş etme

Back
X