arkadaşlar bi bakarmısınız bu gidişatın bir sonu yok mu :((

cherrylady26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2016
598
935
33
selam herkese,
27 yaşındayim çalışmıyorum. çok uzun süreli olmasa da bir ilişkim var. Sağlığım sıhhatim herşeyim yerinde ama hayattan aşırı derecede bunalmış durumdayım.ilişkimle ya da aileyle alakalı sıkıntılarım yok , sorun tamamen bende.
Şöyleki: yaptığım bir işin sonunu getiremiyorum, hemen sıkılıp yarıda bırakıyorum. Bir yazıyı okurken bile sıkılıp yarısında bırakıyorum. Ya da çok mutlu girdiğim bir ortamdan sebepsiz sıkılıp mutsuz olup çıkıyorum.İşe girsem dayanamıyorum insanlarla ugrasmak çok zor geliyor , stres başlıyor. 2-3 kilo alsam dünyanın sonu gibi, düşündükçe kilo alıyorum , aldıkça kiloları düşünüp depresyona giriyorum.Hayattan ilgimi çeken hiç bir şey yok.ilişkiye başladığımda çok istekli çok heyecanlıydım, şimdi normalleşti mesela .Önceleri kendine güvenen,bazı konulara meraklı, hırslı bir insandım. son 2-3 senedir böyle yılgın bir haldeyim.Yapılacak listem belli, ama yapmak için en ufak bir isteğim, motivasyonum yok içimde.
Allah aşkına aranızda böyle olan var mı , yoksa bu bana özel bişeymi , şımarıklıkmı ?? bunun önünü nasıl alabilirim ?
Nasıl istikrarlı olabilirim , SIKILMADAN bir işi nasıl tamamlayabilirim, bu ataleti nasıl yenebilirim ?önerisi olan var mı ?

Ufak adımlarla ve tek bir konuyu ele alarak başlayın. Önyargılı olmayın, mutlaka yapmaktan hoşlanacağınız birşey vardır. Yapılabilir, gerçekçi ve somut birşey olsun. Bunun ne olduğunu düşünün. Sonra bunu nasıl yapacağınıza dair bir plan oluşturun. Hatta yazın bunları bir deftere ve ufak ufak adımlarını atmaya başlayın.

Günün sonunda mutlaka yaptıklarınızı not edin, hissettiklerinizi yazın. Yani parçadan bütüne gidin. Sadece o gün atacağınız adıma odaklanın. Böylece bir konuyu son aşamasına kadar tamamlayın. Bu sizde motivasyon yaratacaktır bir sonraki planınız için.

Uzun vadeli planlar için de aynı yolu izleyin, bir süreç olarak yaptıklarınızı yapacaklarınızı kaydedin ve uygulayın. Plana uyamadığınız günler olacaktır bunu dert etmeyin, moralinizi bozmadan ertesi gün tekrardan devam edin. Bu adımları atıp bu kısır döngüyü kırmaya çalışmaktan başka bir yol yok.

günlük adımlardanmı bahsediyorsunuz ? örneğin, bugün 20 sayfa kitap okuyacagım'' gibi bir hedefmi ?

günlük adımlardanmı bahsediyorsunuz ? örneğin, bugün 20 sayfa kitap okuyacagım'' gibi bir hedefmi ?

O güne dair yapacaklarınızı da bu şekilde planlayabilirsiniz tabiki. Benim özellikle vurguladığım şu: ne olduğu önemli değil ufak da olsa bir işi alın ve sonuna kadar tamamlayın. Bu bir kitabı bitirmek de olabilir. Bu şekilde tamamladığınız herşeyi bir deftere not edin. Listeniz uzadıkça özgüveniniz tazelenecek.

çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için önerilerinizi dikkate alacağım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…