Arkadaşlar, bilgisi olan nolur yardımcı olsun :(

snmz_m

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2011
52
0
46
Tekirdağ
Merhaba arkadaşlar..Ben de 6+5 günlük hamileyim.Aynı zamanda 3 aydır hashimato hastasıyım.İlk öğrendiğimde değerim 9 du.Aydan aya düşmeye başladı.Aralık ayında 6.11 çıktı ve doktorum artık bebek düşünebileceğimizi söylemişti ve ben şuan hamileyim.Bugün yine testlerimi yaptırdım sağlık ocağında ve değerim 10.42 çıktı.Ne yapacağımı bilmiyorum.Çok üzgünüm, korkuyorum,nasıl moralimi yüksek tutacağımı bilmiyorum.Üzülüp bebeğime de zarar vermek istemiyorum ama çok endişe ediyorum.Pazartesi gününe randevu aldım.Pazartesiyi nasıl getireceğim bilemiyorum.Ailelerimizden farklı bi şehirde yaşıyoruz eşimin görevi dolayısıyla.Eşime söylediğimde akşama o da çok tedirgin olacak,kime anlatayım bilemiyorum.
Bu arada Hcg 18000 lerde çıktı ve doktor normal olduğunu söyledi.
Gerçekten desteğinize çok ihtiyacım var.Böyle bi durum yaşayan ya da çevresinde duyan var mı. Nolur yardım edin :14::14:

Cnm bunda korkacak birşey yok pekoman kişi bu şekilde gebelik yaşıyor.önemli olan en kısa zamanda endokrine gidip tiroid ilacı Alman,gebeliğin sağlıklı devam etmesi için önemli bir hormon ama durumun dermansız bir dert değil korkmana gerek yok çaresi belli

Cnm bunda korkacak birşey yok pekoman kişi bu şekilde gebelik yaşıyor.önemli olan en kısa zamanda endokrine gidip tiroid ilacı Alman,gebeliğin sağlıklı devam etmesi için önemli bir hormon ama durumun dermansız bir dert değil korkmana gerek yok çaresi belli

Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim öncelikle.
Bu şekilde hamileliklerde bebeğin zarar gördüğünü okudum.İlacımı kullanıyorum, kullandığım halde düşmemiş.Ama çok endişe verecek durum da olsa hamile kalamazdım heralde öyle değil mi..Bi yandan moral bulmaya çalışıyorum,bi yandan da hamilelik olmasa neyse ama bebeğim için çok endişeleniyorum.

Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim öncelikle.
Bu şekilde hamileliklerde bebeğin zarar gördüğünü okudum.İlacımı kullanıyorum, kullandığım halde düşmemiş.Ama çok endişe verecek durum da olsa hamile kalamazdım heralde öyle değil mi..Bi yandan moral bulmaya çalışıyorum,bi yandan da hamilelik olmasa neyse ama bebeğim için çok endişeleniyorum.

Gebelikte ihtiyaç duyulan ilaç dosu değişebiliyor,doktora gidip takip ettirirsen sorun olmaz zaten ilaç alıyorum der takipsizlik bırakırsan TSh ı o zaman sorun olur

canım bende hashimoto hastasıyım ve 5 haftalık hamileyim. pazartesi öğrendim salı endokrin testlerimi yaptırdım, tsh 2.9 olduğu halde doktor ilacın dozunu arttırdı gebelikte ihtiyaç miktarı artar dedi ve 2. trimestera kadar biraz daha düşürmeyi hedeflediğini söyledi. jinekoloğumada durumu sordum oda şimdi sorun değil 2. trimesterda 2.5in altına inmeli dedi. yani için rahat olsun..

ilaç aldığın halde tsh ın düşmediğini söylemişsin, ilacı sabah aç karnına alma konusuna yeterince dikkat ediyor musun? ben sabah kalkmam gerekenden 1 saat önceye saati kurup az suyla içip tekrar uyuyorum bu şekilde yaptığımdan beri tshım daha hızlı düşüşe geçti gibi geliyor(85 tsh ile başlamıştımda:)))
bir de sabah bulantıların başladı mı ilacı kustuğun için tsh düşmüyor olabilir mi? doktor bana ilacı aldıktan sonra 1 saat içinde kusarsam tekrar almamı ama bu durum sık olursa kontrole erken gelmemi çünkü kusana kadar emilen ilac yüzünden tshın fazla düşebileceğini onunda zararlı olduğunu söyledi.

Back
X