Arkadaşlar bir sorum var

bahar544

hakkımda hayırlısı
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2008
441
5
316
İstanbul
Merhaba;
Aslında ıkı sorum var, yardımlarınızı rıca edıyorum
Bilgim yok ve arastırmaya nerden baslanır bılemeyıp ilk adım siz arkadaslarıma sorarak baslamak ıstıyorum.

1- 27 yasında, yüksek lisans mezunuyum. Hala devlete iyi bir kadroyla girebilme sansım var mı?
2- Ben kurumların hangı pozısyonlara eleman aldıklarını gosteren bır sayfa var mı ınternette bulamadım, bakmak ıstıyorum benım yasım gecmı yoksa hala sansım var mı ?

Yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım şimdiden,

Bahar...

yazılım muhendısıyım ama hıc o ısı yapmadım, ısletme masterım var.
bakanlıklar da mesela ıs bulma sansım var mı ?

canım hangı kurumarı dusunuyosan sıtelerıne gır bak aldıkları pozısyonlar falan vardır ama topluca tum kurumların kadrolarını falan gosteren bı sayfa varmı bılmıyorum.ayrıca bırıncı sorunun cevabı olarakta tabıkı ıyı bır ıse gırebılırsın ozellıklede ingilizcen varsa...

öncelikle devlet kurumunda çalışmak için kpss ye girme şansı var.eğer kpss ye girdiyseniz boş kadrolar açıklandı.ösym tercihler kısmından 30 kasıma kadar tercih yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
arkadaslar cevaplarınız ıcın tesekkur ederım, kafamdakı belırsızlık bıraz olsun azaldı. Forumdan da okuyup bılgı edınmeye calısıyorum.
en son 2010 da gırmıstım sınava, calısmamıstım dersaneyede gıtmemıstım aılem ılle gır demıst bende sırf onlar ıcın gırıp orta notlar almıstım 60 ve 70 ler vardı. Hatta ogun sınavdan once kuafore gıdıp fon cektırmıstım rahatlıga bakın....:(
Artık nıyetım 90 uzerı bır not elde etmek ıcın gece gunduz calısmak.
sımdı aklım basımda, dun dersanelerle gorustum ancak aklıma yatmadı dolayısıyla kıtaplarımı aldım ve kendım calısacagım. Buradan ogrendıgım kadarıyla tum pozısyonları gorebıldıgım bır lınkte varmıs ancak basvuru yapılmıyordu ordan, demek kı osym den yapmak gerekıyormus.
Bırde sorum henuz sınava gırmemıs olsamda gelecek ıcın soruyorum?
osymden basvuru yapmak ıcın bır belge sunmak gerekmıyor sanırım. Ben kurumlara sahsen basvuru yaparız sanmıstım.
Basvuru surecı nasıl olucak ?
Tekrar teşekkür ederim paylasımlarınız ıcın

devlet genelde kpss ile alım yapar.kpss a veya kpss b grubunun sınavlarına girmeniz gerekir.sınavlara girdikten sonra tercih tarihlerinde ösym nin sitesinden tercih yaparsınız.ama onun dışında bankalar,bakanlıklar(adalet,tarım gibi) ve bazı kurumlar açıktan alım yapabilir.bunları takip edip ona göre başvuru yapmanız gerekir.memurlar.neti takip ederseniz alımlardan haberdar olursunuz.

Son düzenleme:
Back
X