arkadaşlar bittim ben

annemgibi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2010
4
0
36
Diğer
aslında forumdan bir üyeyim ancak utacımdan kendi nickimle yazamıyorum bile.nasıl başlarım bilmiyorum.sorun ailem.annemi kaybettim.babam sağ.işsizim babam beni hiç ama hiç dinlemiyor bi derdimi anlatsam naparsan yap ,sen bi adam olamadın deyip duruyor.iş bulamadım diye adam olamamışım.ablama gelince eve bile gelmiyor babam onu çok seviyor ona tapıyor va ablam çalıştığğını söylüyor eve gelmeme nedenini ben biliyorum ve duyduğum ve bir kerede şahit oldum malesef. ablam önüne gelenle yatıyormuş.annemden hiçmi utanmıyorsun dedim.sanane ne utanacağım sen kendine bak çirkin olduğun için seni hiçkimse istemiyor diye niye kıskançlık yapıyorsun dedi bana.evlenirim abuk subuk biriyle görürsün gününü dedi.ve bana vurdu.onun yüzünü bile görmek istemiyorum artık. bunları babaa anlatamam anlatsamda inanmaz.inanırsada ölür.çok çaresizim ne yapmam gerekiyor.ruh halim kötü olduğu yüzümden anlaşılıyor iş görüşmesine gitsem bu ne surat diyolar.kimse beni işede almak istemiyor. ve dahası akrabalara arkadaşlarımı arayıp 'bu gerizekalı kendine dert arıyor sakın ararsa muhattap olmayın demiş'herkes bana çok bunalımsın yeter diyor.diyemiyorum dedikodu olur diye herkesle yattığını.benim tek derdim annem bu utançla orda ne halde acaba bunları gördüğünü bliyorum.ne kadar utanıyordur içim sızlıyor.hergün mide ağrısı çekiyorum yemiyorum içmiyorum.nefret ediyorum neolur bana akıl verin ben bunlarrı başka kimseye anlatamam.yalvarırım.

aslında forumdan bir üyeyim ancak utacımdan kendi nickimle yazamıyorum bile.nasıl başlarım bilmiyorum.sorun ailem.annemi kaybettim.babam sağ.işsizim babam beni hiç ama hiç dinlemiyor bi derdimi anlatsam naparsan yap ,sen bi adam olamadın deyip duruyor.iş bulamadım diye adam olamamışım.ablama gelince eve bile gelmiyor babam onu çok seviyor ona tapıyor va ablam çalıştığğını söylüyor eve gelmeme nedenini ben biliyorum ve duyduğum ve bir kerede şahit oldum malesef. ablam önüne gelenle yatıyormuş.annemden hiçmi utanmıyorsun dedim.sanane ne utanacağım sen kendine bak çirkin olduğun için seni hiçkimse istemiyor diye niye kıskançlık yapıyorsun dedi bana.evlenirim abuk subuk biriyle görürsün gününü dedi.ve bana vurdu.onun yüzünü bile görmek istemiyorum artık. bunları babaa anlatamam anlatsamda inanmaz.inanırsada ölür.çok çaresizim ne yapmam gerekiyor.ruh halim kötü olduğu yüzümden anlaşılıyor iş görüşmesine gitsem bu ne surat diyolar.kimse beni işede almak istemiyor. ve dahası akrabalara arkadaşlarımı arayıp 'bu gerizekalı kendine dert arıyor sakın ararsa muhattap olmayın demiş'herkes bana çok bunalımsın yeter diyor.diyemiyorum dedikodu olur diye herkesle yattığını.benim tek derdim annem bu utançla orda ne halde acaba bunları gördüğünü bliyorum.ne kadar utanıyordur içim sızlıyor.hergün mide ağrısı çekiyorum yemiyorum içmiyorum.nefret ediyorum neolur bana akıl verin ben bunlarrı başka kimseye anlatamam.yalvarırım.

bu tarz bir ko nu hatırlıyorum ben..
iş bulmaktan başka çareniz yok sanırım,iş bulsanız kendi ayaklarınız üzerinde durur,o zaman evden de ayrılır.. huzurlu bir hayat yşarsınız.. iş görüşmelerine pozitif enerjiyle gidin.. haklılar.. kimse yanında asık suratlı bir çalışan olsun istemez.. sizi düşünmeyen insanlar için kendi hayatınızı mahvetmeyin..
allah kolaylık versin..

bu tarz bir ko nu hatırlıyorum ben..
iş bulmaktan başka çareniz yok sanırım,iş bulsanız kendi ayaklarınız üzerinde durur,o zaman evden de ayrılır.. huzurlu bir hayat yşarsınız.. iş görüşmelerine pozitif enerjiyle gidin.. haklılar.. kimse yanında asık suratlı bir çalışan olsun istemez.. sizi düşünmeyen insanlar için kendi hayatınızı mahvetmeyin..
allah kolaylık versin..

haklısın arkadaşımda anlıyolar işte. artı evden ayrılamam ablam babama bakmayacağınıda söyledi.sağol ilgilendiğin için.

bu devirde kendinden başka destekçi aramak biraz zor gibi..
bencede en sağlıklısı herşeye inat kendi ayaklarının üzerinde durabileceğin pozisyonu almak..
bunada en başta işe başlamak ve kariyerini edinmekle geliyor..
kendi paranı kazanıp özgüvenin yerine geleceğinde eminim herşey çok daha farklı olacaktır..

okudugunuz bir bölüm yok mu?
yapabileceğiniz bir meslek?
suratınızın asıklıgını,yasadıklarınızı bır kenara bırakın kendınız ıcın bıseyler yapmaya calısın
Allah yardımcınız olsun

haklısın arkadaşımda anlıyolar işte. artı evden ayrılamam ablam babama bakmayacağınıda söyledi.sağol ilgilendiğin için.

baban seni çok mu umursuyor peki? neden bakcakmışsın ona.. bırak çok sevgili kızı baksın babana.. sen kendinden taviz verdikçe üzülrsün unutma.. kendi mutluluğunu düşün sadece gerisini boşver..

konu tanıdık geldi kafamçokkarıştı

ablanızın öyle bişi yaptıgını nasıl öğrendiniz peki

Başın sağ olsun...Annen öyle bir yerdeki canım artık her şeyin üzerinde. ınsani duygularla düşünmek yerine ilahi yönlerini düşün canım benim. Adı üzerinde öbür dünya bu dünyanın sıkıntısıyla değil huzurla doludur. canım ablanı bırak ne yapıyorsa yapsın. hayatta geç oldu ama tek öğrendiğim şu; insan kendini kurtarmıyorsa enayidir kusura bakmayın. çünkü kendini ne kadar hırpalarsan hırpala karşındaki idrak etmediği sürece emeklerin boşa gidiyor. idrak edersede kendini düzeltir ya da gelir senden yardım ister o zaman yardım edersin. En önemlisi kendi ayakların üzerinde durmak dedikleri gibi...bunalımdan kurtulman hedef koyabilmen pozitifliğini öne çıkarman için psikologa gitmeni tavsiye ederim. gidemem dersen kitaplar bul oku...az çok faydası olur. ış görüşmelerine kendine güvenli git.biraz sosyalleşmeye çalış...seni neşelendiren güldüren filmler izle...başkaları için hayatını kaybetme ama tabiki ailenide başkalarına anlatıp medet umma.

ne yapıyorsa yapsın. böyle karakterde biriyle ne uğraşıyorsunuz. burnu havada. burnunu aşağıya indiren biri çıkar nasılsa karşısına. zaman göstersin ona doğruyu yanlışı:delphin:

hiiii abLaacıımm yaaaaaaa öncelikle Allah yardımcın oLsunn..

ama kendine çeki düzen verip öncelikle bi işte çalışman gerekiyorr..
ablanı hiç mi hiç kafana takmicaksınn..
baban da eminim işe girince senin fikirlerine düşüncelerine önem verecektir..

çalışmadığndan pasif görüyor senii :gitme:

evet iş bulup para kazanacaksın. paranın bir kısmını daha kötü günler için kenara koyup kalanıyla hayatını sürdürmeye bakacaksın. babanın da bir emekli maaşı vardır herhalde. beraber yaşarsınız zaten bütün gün işte olacaksın çok da yüzünü görmeyeceksin. babandır atamazsın akşamları yemeğini yapar evi toplarsın olur biter. bir süre sonra o da anlat zaten. diğer kızı arayıp sormuyor, sen ona bakıyorsun. seni sever, sayar. hayatın zamanla düzene girer. ama her şeyi bir yana bırakıp bir kendine gel, cesaretini topla ve işe başla! şu an en büyük sorunun bu!

ablana gelince, boşver demeye dilim varmıyor. benim de kardeşim var onu düşündüm de ne yaparsa yapsın kardeşim yani. çok kötü yolda bile olsa uğraşırdım onun için. ama bi yerden sonra yapacak pek de bir şey yok. sen öncelikle kendi hayatını düzene sok. birkaç ay sonra ablanla tekrar konuşmayı denersin. ev düzene girince o da dönmek ister belki

Canım evet ablan, üzüldüğünü de anlıyorum, ama bi yerde her koyun kendi bacağından asılır. Senin uğraşına karşılık ablan laftan sözden dinlemiyorsa bırakacaksın. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Bak kendi hayatını bi düzene sokamıyorsun bütün bu sorunların arasında. Biraz güven kendine, önünde koskoca bir hayat var. Önce ayaklarının üzerinde dur, sonra her şey bi şekilde çözülür.

ablanın bu işi yaptığını nasl öğrendin ki?
babana gelince sen kendi hayatına bak
:hulya:

Herkesin günahı sevabı kendine.. Ablanı babanı düşünüp dertlenerek kendi hayatını çıkmaza sokuyorsun.. Ablana dertlenip yüzünü astığında iş bulamıyorsun...
Bu hayatta endinden başka hiçkimseden sorumlu değilsin... Bırak ablanın ne yaptığıyla ilgilenmeyi onu sorgulamayı... Kendine çekidüzen ver... Biran önce iş bul... Sonra da bırak kim ne yapıyorsa yapsın, nasıl istiyorsa yaşasın...

bir an önce kendini yoplayıp daha pozitif düşüncelerle iş bul kendine..ablan doğrudur evlenir gider birgün sen kendini düşün..ayaklarının üstünde dur.
Kendini düşün...

zor bi durum Allah yardımcın olsun .iş görüşmelerine giderken yüzüne maske tak belki sahte bi gülümseme mecbur..kimse istemez asık suratlı birini işe almak..bi işe girmeye bakın..kız kardeşinizin durumuna da çok takılmayın kendinizi üzüp yıpratmayın..

allah yardımcınız olsun annenizin kemiklerini sızlatıyor ablanız...işinizi buldunuz mu yeni bir hayat kurun kendinize,1.plan da siz olmalısınız..kendi ayaklarınız üzerinde mutlaka durmalısınız yoksa çok üzülürsünüz...hakkınızda hayırlısı olur umarım...

evet hepinize ayrı ayrı teşekür ederim artık herşey daha net.kimseyi düşünmemem lazım duyduğum onca laftan sonra heleki...babam kızına karşı normal olmayan davranışlarımı farketti ve üstüme yürüdü.daha ne gelicek başıma.bir kez daha düşmeye gücüm yok.annemden sonra yeterince acı çektiğimi düşünüyorum.bi daha düşersem kalkamıycam ve bu yüzdende artık umursamaz davranmam lazım.ve durumumu düzeltir düzeltmezde evden ayrılacağım.ve hep annemin istediği bir kız olacağım.lütfen benim için dua edin.

basiniz sag olsun allah yardimciniz olsun var gücünüzle is bulmaya
calismaktan baska cagreniz yok sanirim

yanliz iki kisi sormus cevap alamamis ablaniza itham ettiginiz seyi nasil ögrendiniz?

Back
X