Arkadaslar biz kadınlar neden bu kadar aciz insanlarız?

Hayalimde11

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
555
188
53
Bakıyorumda forumlara kadının görmedıgı sıddet ve ezıyet kalmamış ve hala acaba düzelirmi diyo?
Hala sevıyorum ayrılamam diyor ve bunu gören erkekte.. Öyle havalar giriyorkı düzelecegı varsada düzelmiyor .. Biz kadınlar neden böyleyiz neden bu kadar iradesisiz ben anlamıyorum herkez ayrılık yasıyor Eger haklı olduğunu düşünyorsan neden kendini ezdırıyorsun dimi ama? Tas yerinde ağırdır seni kaybetmeyı düşünen insanı kazanmaya calısma ..Kacan kovalanır .. Bu erkekleri biz bu duruma getirdik bence .. Bilmiyorum haksızmıyım ama? Forumda görünce sinir oluyorum biz bu kadar degersizmıyız?

Allah aşkına boş konuşma ya. Kadının 2- 3 çocuğu var nasıl boşansın kolay mı tek başına çocuk büyütmek. İnsanlar burda sıkıntısını paylaşıyo kadının iradesizliğini nerden çıkarıyosun çok mu meraklı şiddet görmeye o kadın. Çocukları için toplum baskısı yüzünden katlanıyor. Ordan konuşmak kolay tabi. Başına gelmeden anlayamazsın.

Allah aşkına boş konuşma ya. Kadının 2- 3 çocuğu var nasıl boşansın kolay mı tek başına çocuk büyütmek. İnsanlar burda sıkıntısını paylaşıyo kadının iradesizliğini nerden çıkarıyosun çok mu meraklı şiddet görmeye o kadın. Çocukları için toplum baskısı yüzünden katlanıyor. Ordan konuşmak kolay tabi. Başına gelmeden anlayamazsın.

Söylediğin şey yine dönüp dolaşıp kadının güvensizliğine geliyor ama?? KADIN isterse bi ağacın gövdesine bile sımsıkı sarılıp,kendini doğurabilir isterse ama işte toplum, çocuklar, işim gücüm maddi refanım yok, rahatım kaçacak düşüncesiyle gurursuzluğu,acizliği seçiyor.

Maalesef tukenmek bitmeyen umudumuz var herseyde. Israrla bir erkegin egemenligi altina girmeye calisiyoruz. Kiskancliktan gozu donen erkegi bile seviyor ya o yuzden diyoruz. Karsimizdakine verdigimiz degeri kendimize versek tek gozyasi dokmeyiz.

Ohoooo bu konuya nereden baslayalim simdi.
Etkiye tepki meselesi bunlar.
Önceden hatirlatirim anaerkil toplum yapisina da sahit bu insanlik.
Ayy biz neden aciziz deme, bizi kimler aciz yapti diye sor.
Toplum yapilarina bak, sosyolojiyle ilgilen. Sonuclara bakma nedenlerle ilgilen cevabi görürsün.
Ayyy bu konu cok agir yaa.

Kadinim, fakat aciz degilim.

Söylediğin şey yine dönüp dolaşıp kadının güvensizliğine geliyor ama?? KADIN isterse bi ağacın gövdesine bile sımsıkı sarılıp,kendini doğurabilir isterse ama işte toplum, çocuklar, işim gücüm maddi refanım yok, rahatım kaçacak düşüncesiyle gurursuzluğu,acizliği seçiyor.
Rahat kaçması değil o işte. Evlendin yaptın iki çocuk. Eşinle kötü aran hergün kavga gürültü. Hadii boşanmaya karar verdin. Kaç kadının ailesi arkasında duruyo kadının? Koca alıyor mu sorumluluğu üzerine? Hadi işe girdin ev açtın yeni. Çocukları kime bırakıp çalışcaksın? Arkanda durmayan ana babama mı_? Kadın çaresiz kalabilir ama bu çaresizlik kadının acizliğinden değildir. Adamın adam olamamasındandır. Yoksa kör kütük aşık olmalar vazgeçemiyorumlar böyle bi şey yok yani.

Cehaletten ne bir kitap nede bir gazete okumuyorlar

Ben bunun yetiştirilme kaynaklı oldugunu düşünüyorum.
Toplumun yapısına bakarsak çoğu aile maalesef kız cocugu ile erkek cocuguna farklı davranıyor.kızlara hizmetçi gibi ,erkek çocuklarına da paşa gibi davranırsanız bu sonuçlar şaşırtıcı olmamalı..

Erkek çocuklarına küçükken aç amcana gösterle başlar zaten. bir de kadına aciz diyenlerin erkek hegomanyasını güçlendirenlerin yine kadın olduğu gerçeği de var işte.

toplum yapısından bence. dul erkek bekar kadınla bidaha rahatca evlenirken dul kadın lafı bile vovvv oluyo. en basitinden erkek yapınca milli kadın yapınca başka bişey deniyor. çifte standartın sonucu bu

Evet ayy boşanmayalım ay düzeltelim erkekte ne korku kaldı ne bırsey istedıgını yapıyor ? tabıkı kolay degıldır ama görünen köyde kılavuz ıstemez

MÜCADELE etmeye de tam bu noktadan başlayacaklar işte, ben size katılmıyorum. Hiç kimsye böyşe şeyler yaşatmasın Allah da ,eğer varsa böyle bir imtihan o zaman savaşacak başka yolu yok. 2 lokma için, kocasının fiziksel/psilojik aşağılamaşlarına katlanmak zorunda değil hiçbir kadın, kaldı ki çocuklarını sırf babası başında olsun diye de böyle bir ortamın içinde büyütmek onları hayatları boyunca etkilyecek kalıcı hasarlara bırakmaktor.

Back
X