• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar bu durumu yaşayan var mı lütfen yardımcı bir kere okuyun

tugceemr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2025
5
1
1
28
IMG-20250520-WA0002~2.webp

NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM YAPAY ZEKAYA SORDUM. Allah şifasını versin🤲

Bu fetal MR raporunda, bebeğin beyninde ciddi gelişimsel sorunlara işaret eden bulgular yer alıyor. Özellikle:

• Beyin parankiminde incelme,
  • Kortexte yaygın sinyal değişiklikleri ve laminasyon bozukluğu,
  • Diffüzyon kısıtlanması, yani hücre hasarı olabileceği şüphesi,
  • Toksik ya da mikrobiyolojik nedenlerin araştırılması gerektiği belirtilmiş.

Ayrıca, ventrikül çaplarının genişliği, bağırsakta mekoniyum içeriği, ama amniyon sıvısının normal olduğu da not edilmiş.

Bu rapor, nörolojik gelişim açısından riskli bir tabloya işaret ediyor. Bu nedenle, perinatoloji uzmanı ve çocuk nörolojisi ile ileri değerlendirme ve genetik danışmanlık almanız çok önemli.

NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM YAPAY ZEKAYA SORDUM. Allah şifasını versin🤲

Bu fetal MR raporunda, bebeğin beyninde ciddi gelişimsel sorunlara işaret eden bulgular yer alıyor. Özellikle:

• Beyin parankiminde incelme,
  • Kortexte yaygın sinyal değişiklikleri ve laminasyon bozukluğu,
  • Diffüzyon kısıtlanması, yani hücre hasarı olabileceği şüphesi,
  • Toksik ya da mikrobiyolojik nedenlerin araştırılması gerektiği belirtilmiş.

Ayrıca, ventrikül çaplarının genişliği, bağırsakta mekoniyum içeriği, ama amniyon sıvısının normal olduğu da not edilmiş.

Bu rapor, nörolojik gelişim açısından riskli bir tabloya işaret ediyor. Bu nedenle, perinatoloji uzmanı ve çocuk nörolojisi ile ileri değerlendirme ve genetik danışmanlık almanız çok önemli.
Teşekkür ederim bugün perinatoloğa gittim henüz erken tam teşhis için biraz gelişim beklenmeli dedi (1 ay kadar)

Back
X