Arkadaşlar bunu biliyormuydunuz? Bende yeni öğrendim.

bugunyinecokguzelim

eski 2323
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
446
0
116
35
Elazığ
evet arkadaşlar dün yeni bişey öğrendim.birikimlerimizi yapıkredi bankasına yatırıyoruz 5 yıl çekmiyoruz ayda en az 100 tl yatırıyoruz 5 yıl sonunda banka bize yüklü para veriyo istersek 5 yılın sonunda yine çekmeyiz.bence güzel bi iş.bankacı bi abim aklı olan insan bunu yapar dedi.bildiğim kadarıyla kendiside bu yönde yatırım yapıyo bilgisi olan varsa daha detaylı bilgi verebilir mi acaba??

daha açıklayıcı olabilirmisin mesela diyelim 5 yıl 60 ay eder
100 lira her ay yatırırsak 6000 eder
5 yıl sonunda banka bize kaç lira verecek

eğer aklıma yatarsa çocuğum için düşünebilirim

sen o bankacı tanıdıgından ögrenip bizide aydınlatsan cok güzel olur
ben daha önce hiç duymamıstım böyle bişey

canlarım diyelim sizin 10 milyarınız var bunu gidip anlattığım şekilde bankaya yatırıyorsunuz 5 yıl boyunca hiç paranıza dokunmadan bırakıyorsunuz aynı zamandada ayda en az 100 tl yatırarak 5 yıl sonrasına yatırım yapmış oluyosunuz.yani öncesinde bir birikiminizin olması şart.onun üzerine yeni birikimler inşa etmiş olacaksınız.ben daha detaylı bilgi edinebilirsem sizede bilgi veririm.

evet arkadaşlar dün yeni bişey öğrendim.birikimlerimizi yapıkredi bankasına yatırıyoruz 5 yıl çekmiyoruz ayda en az 100 tl yatırıyoruz 5 yıl sonunda banka bize yüklü para veriyo istersek 5 yılın sonunda yine çekmeyiz.bence güzel bi iş.bankacı bi abim aklı olan insan bunu yapar dedi.bildiğim kadarıyla kendiside bu yönde yatırım yapıyo bilgisi olan varsa daha detaylı bilgi verebilir mi acaba??

Anlatmaya çalıştığın şey sanırım bankaların özel sigortalarından biri
Bence paranı bankaya bloke etmek yerine kendi adına hesap açıp
Her ay 100 lira yatır en azından allah muhafaza kaza ölüm hastalık gibi durumlarda
Paranı kayba uğramadan çekebilirsin

kendi adıma riskli iş bence.acil bir durum olur o paraya ihtiyacım olur.
yatırdığım parayı çekebilme lüksüm olabilmeli
ama,başka bir birikiminiz varsa ve yatırdığınız paraya hiç bir zor durum karşısında ihtiyaç duymazsanız.
yahut birinin adına yapıyorsanız olabilirlik derecesi var mı?bilemem artık.
5 yıl sonunda ne kadar yüklü miktar vericekler ki?

canlarım diyelim sizin 10 milyarınız var bunu gidip anlattığım şekilde bankaya yatırıyorsunuz 5 yıl boyunca hiç paranıza dokunmadan bırakıyorsunuz aynı zamandada ayda en az 100 tl yatırarak 5 yıl sonrasına yatırım yapmış oluyosunuz.yani öncesinde bir birikiminizin olması şart.onun üzerine yeni birikimler inşa etmiş olacaksınız.ben daha detaylı bilgi edinebilirsem sizede bilgi veririm.

5 Yıl içinde o parayı çekmek zorunda kalırsan
O güne kadar kazandığın faiz yada kar adı her neyse onu alamıyorsun
Sadece ana parayı alıyorsun ki
Türk lirası maalesef zamanla değer kaybeden bişey
Önceki tavsiyemi tekrarlıyorum
Kendi adına Likit fon yada hazine bonosu hesabı aç
En azından paran senin olur ve daha fazla getirir

evet en mantıklısı bu vereliniortak

evet sahrud anladığın şey doğru bankanın sigortası gibi bişey bencede haklısın.ama benim bunu düşünmemin sebebi şuanda paramın bulunduğu bankanın ailemden herhangi birine hesap bilgilerimi deşifre etmesinden kaynaklanıyor.yani ailemden biri gidip sormuş ne kadar parası var diye onlarda söylemiş yarın gidip bankayı yırtıp üstüste indirecem.benim bildiğim hesap bilgileri şahsa özeldir ve kişi dışında kimseye bilgi verilemez.oldu olacak çıkarıp parayıda verselerdi.dimi ama peki kızlar hesap gizliliği için ne yapmalıyım yada bu tarz problemlerin çıkmayacağı bi banka önerirmisiniz?

evet sahrud anladığın şey doğru bankanın sigortası gibi bişey bencede haklısın.ama benim bunu düşünmemin sebebi şuanda paramın bulunduğu bankanın ailemden herhangi birine hesap bilgilerimi deşifre etmesinden kaynaklanıyor.yani ailemden biri gidip sormuş ne kadar parası var diye onlarda söylemiş yarın gidip bankayı yırtıp üstüste indirecem.benim bildiğim hesap bilgileri şahsa özeldir ve kişi dışında kimseye bilgi verilemez.oldu olacak çıkarıp parayıda verselerdi.dimi ama peki kızlar hesap gizliliği için ne yapmalıyım yada bu tarz problemlerin çıkmayacağı bi banka önerirmisiniz?

Öncelik tatsız bi durum olmasına üzüldüm
Ama haklısın hesap bilgileri özeldir.
Ve bütün bankalar için geçerlidir
Bence o görevli her kimse şikayet etmelisin
Ben kardeşimin visa borcunu yatırıyorum o askerde olduğu için
Kalan borcu söylemiyorlar sadece elimdeki miktarı yatırıp dekont alıyorum
Sessiz kalma mutlaka şikayet et
Başka bi bankada önce hesap gizlilik durumu olup olmadığını sorarak yeni bi hesap açabilirsin
Ve eğer gizlemek istiyorsan evde el altında cüzdan defter falan bırakma

tamam canım saol ilgin için.bende araştırıcam iyice,güvenli bi banka bulup oraya yatıracam.bugün gittim bankaya çok kesin konuştular kesinlikle bilgi verilemez diye veznedarı bilmiyorum şikayet etmek için yoksa böyle sessiz kalmazdım.ama kesin konuştukları için ve bugün vade günüm olduğu için yatırdım parayı ama şimdilik bakalım iyi sağlam bi banka bulursam değiştirecem bankamı?

sorun olmiycaksa yazıyım mi şuanda hesabımın bulunduğu bankayı??

tamam canım saol ilgin için.bende araştırıcam iyice,güvenli bi banka bulup oraya yatıracam.bugün gittim bankaya çok kesin konuştular kesinlikle bilgi verilemez diye veznedarı bilmiyorum şikayet etmek için yoksa böyle sessiz kalmazdım.ama kesin konuştukları için ve bugün vade günüm olduğu için yatırdım parayı ama şimdilik bakalım iyi sağlam bi banka bulursam değiştirecem bankamı?

sorun olmiycaksa yazıyım mi şuanda hesabımın bulunduğu bankayı??

Senin için araştırdım bankalar kanununda konuyla ilgili maddeyi buldum
Bu madde istisnasız tüm bankalar için geçerli

C. Mevduatın Gizliliği

Bankalara duyulan güven, bankalara mevduat yatırılmasındaki en önemli etkendir. Bu güven kapsamına ilk planda mevduat hesabındaki paranın başkaları tarafından bilinmemesi ve yapılan işlemlerin “SIR” olarak kalması hususları girmektedir.

Bankacılık mesleğinde gizli tutulması gereken bilgileri iki gruba ayırmak mümkündür.
a. Müşteri Sırları
b. Banka Sırları

4389 Sayılı Bankalar Kanunu’ nun 22. maddesinin 8. fıkrasında “Sırların Açığa Vurulmasına İlişkin Kanuni Müeyyide”ler düzenlenmiştir. Buna göre; “ Bankaların mensupları ve diğer görevlileri, sıfat ve görevleri dolayısıyla öğrendikleri bankalara veya müşterilerine ait sırları bu konuda kanunen açıkça yetkili kılınan mercilerden başkasına açıklayamazlar. Bu yükümlülük görevden ayrılmalarından sonra da devam eder. Bu madde hükmüne aykırı davrandığı tespit edilen kişiler için bir yıldan üç yıla kadar ağır hapis ve bir milyar liradan az olmamak üzere ağır para cezasına hükmolunur. Banka ve müşterilerine ait sırları açıklayan üçüncü kişiler hakkında da aynı cezalar uygulanır.”şeklindedir.

Ayrıca, 4389 Sayılı Bankalar Kanunu’ nun 22. maddesinin 9. fıkrasında; “ (7) ve (8) numaralı fıkralarda yazılı kişiler sırları kendileri ya da başkaları için yarar sağlamak amacıyla açıklarlarsa, üç yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezasına ve üç milyar liradan az olmamak üzere ağır para cezasına mahkûm edilmekle birlikte, fiilin önemine göre bu Kanun kapsamına giren kuruluşlarda görev yapmaları geçici veya sürekli olarak yasaklanır.”şeklinde düzenleme getirilmiştir.

Yukarıdaki izahatlarımızdan da anlaşılacağı üzere, Bankalar Kanununa göre mevduatın gizliliği ve banka sırrı esastır. Bankalar Kanunun uygulanmasında ve uygulanmasının denetiminde görev alanlar, görevleri sırasında öğrendikleri bankalar ile bunların iştirakleri, kuruluşları ve müşterilerine ait sırları bu Kanuna ve özel kanunlarına göre yetkili olanlardan başkasına açıklayamazlar ve kendi yararlarına kullanamazlar

Bu hususta yetkili merciler:
- T.C Merkez Bankası
- İcra ve İflas Daireleri
- Vergi Daireleri ve yetkili organları
- Mahkemeler, Cumhuriyet Savcılıkları, Hukuk ve Ticaret Mahkemeleri,
- Maliye Müfettişleri ve Hesap Uzmanları
- Bankalar Yeminli Murakıpları
- Devlet Planlama Teşkilatı
- Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’ dur.

Ama küçük yerlerde birbirini tanıyan insanlar
Bilgisiz personeller bazı sorunlara neden olabiliyor
Hesabını araştıran kişi görevliyi tanıyor olabilir
Yada sana blöf yapıp ağzından laf almak istemiş olabilir
Sonuçta ne olursa olsun olan şey yanlış
Aynı bankada benimde hesabım var
Ve izin verdiğim halde annem para dahi yatıramıyor imza istiyorlar

bahsettiğiniz yatırım yöntemi bireysel emeklilik ,muhtemelen yakınınızında bu konuyla ilgili tutturması gereken bir hedefi var ki çevesine de bu ürünü sunuyor,çünkü bankacıların belirli kotaları olur. çok mantıklı bir yatırımdır bireysel emeklilik ama 5 yıl sadece zararınız olmasın diye söylenen birşey asıl hedef 10 yıl ödeme yapıp ,56 yaş emekliliktir. diğer konuya da kısca değinmek isterim ,hiçbir banka çalışanı bir 3.bir şahısa bilgi vermez ,bence siz biraz düşünün yakın çevrenizden birine bu paradan bahsettiniz mi ? çünkü böyle bir bilgi paylaşımının cezası bankacı için 5 yıldan başlar ,bunu da göze alabileceklerini sanmıyorum yine peşini bırakmayın derim..

evet para onun olur ama daha fazla getirmez,hatta hiç getirmez.şuan ki likit fon ve hazine bonosu getirilerini bilmiyorsunuz sanırım.
ayrıca konu açan arkadaşa banka sigortası dediğiniz şeyin önerildiğini sanmıyorum.daha farklı bir bankacılık ürünü gibi geldi bana ,bebek hesabı yada onun gibi birşey yani fonlama sistemiyle alakalı bir şey.çünkü hiçbir birikimli sigorta yada emeklilik ürünü 5 yıllık değildir.

bahsettiğiniz yatırım yöntemi bireysel emeklilik ,muhtemelen yakınınızında bu konuyla ilgili tutturması gereken bir hedefi var ki çevesine de bu ürünü sunuyor,çünkü bankacıların belirli kotaları olur. çok mantıklı bir yatırımdır bireysel emeklilik ama 5 yıl sadece zararınız olmasın diye söylenen birşey asıl hedef 10 yıl ödeme yapıp ,56 yaş emekliliktir. diğer konuya da kısca değinmek isterim ,hiçbir banka çalışanı bir 3.bir şahısa bilgi vermez ,bence siz biraz düşünün yakın çevrenizden birine bu paradan bahsettiniz mi ? çünkü böyle bir bilgi paylaşımının cezası bankacı için 5 yıldan başlar ,bunu da göze alabileceklerini sanmıyorum yine peşini bırakmayın derim..

canım bende önce bireysel emeklilik sandım ama 5 yıl demiş bankacı ve önceden toplu bir para yatırıp heray 100 100 devam ediyor.biliyorsun ki bireysel emeklilikte ilk açılış sırasında toplu para yatırma zorunluluğu bulunmuyor. CADIARZU

Back
X