• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar çok kafama takıyorum lütfen yardım:(

Bir de ablamlara araba konusunda yardım etmeleri bir yana ki çok pahalı bir araba aldılar bizim biraz eksiğimiz vardı araba alırken kesinlikle böyle bişey teklif etmediler. Kaç senelik olaylar birikince böyle oluyor..:(

bu hayat boyle guzelim ... ne yaparsan yap asla degistiremezsin kisileri kendi ailen olsa bile ... bi tek senin basinda degil
okuyunca konuyu icim ciz etti ..

benim esimde evin ilk damadidir babamda esimi hic sevmedi bastan beri .. dugunumuz cok olayli oldu kimse istemedi esimi hep turkiyeden birisyle evlenmemi oraya kesin donus yapacaklari icin hep beraber donmemizi istiyordu .. biz birbirimizi cok sevdik babam ben istedigim icin kabul etti ...
esim bilgisayar muhendisi iki universite mezunu ve en onemlisi dunyada karsima cikabilecek en durust en namuslu en kibar en sevecen insandir ..
ama babam asla sevmedi esimi halada sevmez ama o yinede babamlara her zaman gider sanki hic boyle bi durum yokmus gibi yapilan haksizliklari bile gormemezlikten gelir ... babam banada evlendikten sonra cok degisti esimi savunmama tahammul edemiyor
annem hep ortayi bulmaya calissada bi turlu o orta bulunmuyo malesef ...

kiz kardesim babamin uzaktan bi akrabasiyla evlendi turkiyeden suan orda yasiyor
esi lise mezunu baba parasiyla buyumus gezmis tozmus bu yasina kadar babasinin eline bakmis birisi
babam dugunlerini yapti kardesimin durumlari fazla iyi degil diye ev aldi dayadi dosedi
yazinda altlarina araba aldi
bide ovune ovune bize anlatti sinirlerim bozuldu .. babamin bu hareketleri yuzunden cok sogudum babamdan ama napicaksin sonucta baba ..
ben takmamaya calisiyorum maddi durumumuz cok iyi allaha sukur kimseye muhtac degiliz ...
ve esim dunyanin en mukemmel insani bin tane babam olsa bi esime degismem .. benim ailemde babamda annemde tek varligim esim ..
allah onlardan ayirmasin bizi ..

bu hayat boyle guzelim ... ne yaparsan yap asla degistiremezsin kisileri kendi ailen olsa bile ... bi tek senin basinda degil
okuyunca konuyu icim ciz etti ..

benim esimde evin ilk damadidir babamda esimi hic sevmedi bastan beri .. dugunumuz cok olayli oldu kimse istemedi esimi hep turkiyeden birisyle evlenmemi oraya kesin donus yapacaklari icin hep beraber donmemizi istiyordu .. biz birbirimizi cok sevdik babam ben istedigim icin kabul etti ...
esim bilgisayar muhendisi iki universite mezunu ve en onemlisi dunyada karsima cikabilecek en durust en namuslu en kibar en sevecen insandir ..
ama babam asla sevmedi esimi halada sevmez ama o yinede babamlara her zaman gider sanki hic boyle bi durum yokmus gibi yapilan haksizliklari bile gormemezlikten gelir ... babam banada evlendikten sonra cok degisti esimi savunmama tahammul edemiyor
annem hep ortayi bulmaya calissada bi turlu o orta bulunmuyo malesef ...

kiz kardesim babamin uzaktan bi akrabasiyla evlendi turkiyeden suan orda yasiyor
esi lise mezunu baba parasiyla buyumus gezmis tozmus bu yasina kadar babasinin eline bakmis birisi
babam dugunlerini yapti kardesimin durumlari fazla iyi degil diye ev aldi dayadi dosedi
yazinda altlarina araba aldi
bide ovune ovune bize anlatti sinirlerim bozuldu .. babamin bu hareketleri yuzunden cok sogudum babamdan ama napicaksin sonucta baba ..
ben takmamaya calisiyorum maddi durumumuz cok iyi allaha sukur kimseye muhtac degiliz ...
ve esim dunyanin en mukemmel insani bin tane babam olsa bi esime degismem .. benim ailemde babamda annemde tek varligim esim ..
allah onlardan ayirmasin bizi ..

Allah ayırmasın gerçekten canım. Senin durumunda benimkine çok benziyor ve anlattıklarından anladığım kadarıyla aileye biraz da olsa muhtaç olmak bazı ailelerin hoşuna gidebiliyor. Sonuçta yardım ettikçe herşeye karışmaya, övünmeye hak buluyorlar.

İnsanı yaralayan en değer verdiği ailesinin bunları yapması oluyor. Önceleri anlamazlıktan geliyordum ama yüzüme çarpa çarpa bunları yapıyorlar. Sizin durumunuza benziyor bizimde babam eşime hep mesafeli, eşimi soğuk buluyor anlıyorum. Eşim soğuk değildir ailemizden kimseye kötü bir söz söylememiştir ama babam çok samimi olsun onu eleştirmeye işlerimize devamlı karışmaya hakkı olsun istiyor. En son ablamlara gittiğimizde babam evi yeni eşya almışlar meth edip durdu, ev için hediye getirmiş. Annem de senin annen gibi devamlı arabulucudur bizi hiç üzmez maddi ve manevi en çok onun yardımı olmuştur ama yapacakları bir yere kadar tabi. Ne ev ne para hiç bişey istemiyorum tek istediğim yanımda olmalarını bilmem ve annemin de üzülmesine dayanamıyorum. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Senin de herşey gönlünce olsun inşallah..

Aileniz yaptığı doğru bir davranış değil.
Üzülmekte,incinmekte haklısınız tabi.
Ama siz eşinizle mutluysanız gerisini boşverin.
Küçümsenecek hiçbir durumunuz yok.
Başkalarının yardımıyla değil kendiniz mücadele ederek kurmuşsunuz hayatınızı.
Ablanız veya babanız değil,başaran sizsiniz.
Tabi kafanıza takmamanız çok kolay birşey değil,insan ister istemez sorguluyor.
Ancak eşiniz de bu durumu sorun etmiyor madem üzülmek size zarar verir.
Eğer mümkünse kendinizi daha mesafeli tutabilirsiniz belki.
Önemli olan sizin ve eşinizin mutluluğu çünkü.

Çok teşekkürler yorum için gerçekten de bir tek ben üzüldüğümle kalıyorum. Kimseye en ufak anlaştırmamaya çalışıyorum babam devamlı ağzımı arıyor bişey diyecek miyim diye. Biraz mesafeli olmak bence de mantıklı ama anneme çok düşkünüm kendimi pek fazla çekemiyorum bu da benim hatam. Aslında babamı da her zaman sevdim hata yaptığını bilsem de belki o da anlayacaktır ne kadar üzüldüğümü:(

seni okadar iyi anlıyorum ki canım. ister istemez insna üzülüyor ve kafasına takıyor. ne yapıyoruz kim ilgileniyor hiçkimse kendi kendimize hasta oluyoruz. sana tavsiyem ailenle araya bir mesafe koymandır. yoksa daha fazla üzülürsün. benim ailemde hep abimle ilgilendiler beni küçüklüğümden beri köle gibi gördüler. yemeğe yardımcı ol evi temizle çamaşıları yıka. okumamı hiç istemediler ama ben azmettim hem çalıştım hem okudum. işimide kendim buldum maaşımın hepsini eve veriyordum. seneler geçti abim hiç çalışmadığı halde ev yaptılar en pahalı eşyalar 3 gün 3 gece düğün eğlence kız tarafı masraflarını ailem karşıladı. hiç kıskanmadım çünkü sanada aynısını yapacağız demişlerdi. ben evlendim paramız yok demeye başladılar biliyordumki paralarının olduğunu. yinede bişey demedim. eşimin aileside yapmıyordu çünkü. herşeyimizi aldık düğünümüzü kendimiz yaptık borç ödedik yeri geldi aç kaldık kimse bilmedi. arabamızı aldık evimizi aldık. eşimde bende memuruz sizin maaşınız iyi çok alıyorsunuz deyip duruyorlar.toplam 2200 tl alıyorum 1500tlsi ev kredisine gidiyor ama anlamıyorlar. şimdi borcumuz var diye her iki tarafta kavga çıkarttı görüşmüyoruz. ama kafamız o kadar rahatki anlatama sana. uzak durmak gerekiyormuş meğer.
sen eşine sıkı sarıl sürekli dua et sabırlı ol. her gün mevlama dua et bugünümüze şükürler olsun de. bak göreceksin nasıl refaha ulaşıyorsun. şimdi senin durumla alay edenler ileride sana muhtaç olacaklardır. hiçbir iyilik yerde kalmaz, kötülüklerde cezasız kalmaz.

çok üzüldüm okuyunca. insanların evlatları arasında ayrım yapması ne kötü.
ben olsam babamla bu konuyu konuşur, yaptığının beni ne kadar üzdüğünü bilmesini isterdim. sizin babanızla ilişkiniz nasıl, babanız konuşulabilir biri mi bilmiyorum tabii.
arkadaşların dediği gibi, siz eşinizle mutluysanız boşverin gerisini. eşya alınır ama mutluluk satın alınamaz. hem kendi tecrübelerimden söyleyeyim, insanın kendi parasıyla aldığı eşya daha kıymetli oluyor. zamanla gönlünüze göre düzersiniz evinizi.

okudugumda babanızın sıze bır sebebten dolayı kızdıgını ve cezalandırmak ıstedıgını dusundum nedense
yoksa bır babanın ıkı evladı arasında bu kadar gozle gorunur ayırım yapması ınsanın mantıgını zorluyor

Tanidik senaryolar bunlar hep arkadasim....inanki böyle seyleri yasayan sadece sen degilsin.

Hemen hemen her ailede biri hep cok biride hep az alir, gerek sevgi gerek maneviyat gerek maddiyat her konuda.
Birine yagdirirlar birindende esirgerler....

Sebeb ne?

Bilemiyorumki, artik seninde dedigin gibi sartlar belkide....önemlide degil aslinda....ne olursa olsun bence hic takma kafana canim, esinle herseyi tek basina yapmanin keyfini ve gururunu sana yeterde artar bile.....hem ne malum? Simdi hava atan ablanin yarin öbür gün babanin yaptigi iylikleri basina kaktiginda burnundan fitil fitil gelmeyecegi?:delphin:

Hic olmazsa sana hicbir zaman biz yaptik biz ettik deme haklari olmaz.....:hulya:

Kendine iyi bak.....

eşinin olmadığı zaman alıp anneni babanı konuşsan bize niye böyle davranıyorsunuz diye içini döksen belki çare olmasada rahatlamış olursun belki çözümde bulabilirsin allah sabır versin zor bi durum

Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim çok rahatlattınız beni. Babama karşı küçüklüğümden beri hiçbir saygısızlığım olmamıştır ve sorunumuzda olmadı. Ama Gülsüm Sultan'ın dediği gibi babam karışmayı çok seviyor ve şu an bize karışabilecek maddi bir iyilik yapmadığından kendinde o hakkı bulamıyor devamlı ablama sarıyor. Ablamların herşeyine karıştığı da bir gerçek. Karıştığı gibi maddi her konuda da yardımcı olur. Bir yardımda bulunmasalar bile en azından sormaları ve yanımızda olduklarını hissetmeyi isterdim. Annem saolsun çok düşünceli ama ne eşimin ailesi annem dışında ne benimkiler çok duyarsız. Daha anlatmadığım o kadar ayrıntı var ki .. Geçen babam bize bebeğimiz için mama sandalyesi aldı çok sevindim gerçekten 1 sene falan oluyor. 14 aylık bir bebişim var çok şükür. Ablam devamlı bak iyi bak mama sandalyesine bişey olmasın bana sakla bebeğim olunca verirsin deyip duruyor. Sadece o değil annem giysi alıyor en ufak bir bebek eşyası bana sakla iyi bak eşyalara bişey olmasın diyor. Yeğenim olsa zaten ben kendiliğimden bir sürü şey veririm alırım da ama annemlerin aldığı birşey olunca ona vermek zorundayım gibi hissettiriyor. Bebeğin olsun daha güzelini alırım falan diyorum ama derdi başka.

Bence baban bir daha senin eşyalarını küçümserse açıkça söyle biz kira veriyoruz o yüzden yeni eşyalara verecek paramız yok de.Bakalım ne cevap verecek.Cevap vermese de hatasını anlar belki.

Bence baban bir daha senin eşyalarını küçümserse bir daha açıkça söyle biz kira veriyoruz o yüzden yeni eşyalara verecek paramız yok de.Bakalım ne cevap verecek.Cevap vermese de hatasını anlar belki.

Doğru söylüyorsun öyle demek lazım benzer bişey de söyledim zaten. Şu an durumumuzu düzelttik çok şükür birikim yaptık araba aldık ama içimde hep yine darda kalırsak da yardım istemek zorunda kalırsak diye çok korkuyorum. Eşimin ailesi desen lafını dahi ettirmez borç vermenin. Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyim.

Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim çok rahatlattınız beni. Babama karşı küçüklüğümden beri hiçbir saygısızlığım olmamıştır ve sorunumuzda olmadı. Ama Gülsüm Sultan'ın dediği gibi babam karışmayı çok seviyor ve şu an bize karışabilecek maddi bir iyilik yapmadığından kendinde o hakkı bulamıyor devamlı ablama sarıyor. Ablamların herşeyine karıştığı da bir gerçek. Karıştığı gibi maddi her konuda da yardımcı olur. Bir yardımda bulunmasalar bile en azından sormaları ve yanımızda olduklarını hissetmeyi isterdim. Annem saolsun çok düşünceli ama ne eşimin ailesi annem dışında ne benimkiler çok duyarsız. Daha anlatmadığım o kadar ayrıntı var ki .. Geçen babam bize bebeğimiz için mama sandalyesi aldı çok sevindim gerçekten 1 sene falan oluyor. 14 aylık bir bebişim var çok şükür. Ablam devamlı bak iyi bak mama sandalyesine bişey olmasın bana sakla bebeğim olunca verirsin deyip duruyor. Sadece o değil annem giysi alıyor en ufak bir bebek eşyası bana sakla iyi bak eşyalara bişey olmasın diyor. Yeğenim olsa zaten ben kendiliğimden bir sürü şey veririm alırım da ama annemlerin aldığı birşey olunca ona vermek zorundayım gibi hissettiriyor. Bebeğin olsun daha güzelini alırım falan diyorum ama derdi başka.

Alismis kudurmustan beterdir güzelim...

Kardesin simarmis büyüdü herhalde....ona onca seyler yapildigi halde yinede sana yapilan en ufak seyi kiskaniyor....

Böyle insanlar saraydada otursa senin gece kondu evine alinan bir hediyeyi cekemezler....cünkü alismis hep ona alinmasina, yapilmasina.:hulya:

Yeri geldiginde kardesine gereken cevabi vermektende cekinme arkadasim, yok suna iyi bak yok bana vericen falan dedigi vakit, pasa gönlüm bilir, ister veririm ister vermem, ayrica babam sana alir merak etme sen benim eskilerime tenezül edecek degilsin ya de....:kahve:

Bir kardes nasil olurda ablasina kardesine nispet yapar anlamiyorum...neyse....benneyaptımki

Bosver arkadasim, dedigim gibi herseyi esinle tek basina yapmanin gururunu sana hicbirsey veremez.....ve yarin öbür gün kardesin babanla yaptigi en ufak bir tartismada baban aninda sana sunu yaptim bunu yaptim deyip basina kakacak onun.....aha buraya yaziyorum....:delphin:

Çok şaşırıyorum böyle olayları okuyunca..

Evlatlar arasında ayrım yapılmasına kendi ailemde ve yakın çevremde fazla da şahit olmadığım için (duyduklarım oluyor elbet) tuhaf geliyor..

Ama kendimi sizin yerinize koyuyorum da, kendi babam tarafından böyle bir ayrıma maruz kalsam kesinlikle herşeyin farkında olduğumu, kesnlikle evlat ayrımı yaptığını kırmadan her fırsatta söylerdim..Ben söylerim..Haklı olduğumdan eminsem söylerim kim olursa olsun..

ıçinizi rahatlatacaksa bize yazdıklarınızı babanıza da anlatsanıza..?

Alismis kudurmustan beterdir güzelim...

Kardesin simarmis büyüdü herhalde....ona onca seyler yapildigi halde yinede sana yapilan en ufak seyi kiskaniyor....

Böyle insanlar saraydada otursa senin gece kondu evine alinan bir hediyeyi cekemezler....cünkü alismis hep ona alinmasina, yapilmasina.:hulya:

Yeri geldiginde kardesine gereken cevabi vermektende cekinme arkadasim, yok suna iyi bak yok bana vericen falan dedigi vakit, pasa gönlüm bilir, ister veririm ister vermem, ayrica babam sana alir merak etme sen benim eskilerime tenezül edecek degilsin ya de....:kahve:

Bir kardes nasil olurda ablasina kardesine nispet yapar anlamiyorum...neyse....benneyaptımki

Bosver arkadasim, dedigim gibi herseyi esinle tek basina yapmanin gururunu sana hicbirsey veremez.....ve yarin öbür gün kardesin babanla yaptigi en ufak bir tartismada baban aninda sana sunu yaptim bunu yaptim deyip basina kakacak onun.....aha buraya yaziyorum....:delphin:

Gülsüm Sultan'a katılıyorum. hiçbirşeyini kimseye vermek zorunda değilsin. tepki vermek için kırıcı olmak şart değil ama mutlaka tepkini ortaya koymalısın bence de. benim aklıma da "ben onları hatıra olarak saklıycam" demek geldi mesela.

Desene ablana ''ay bu babamda seni fena alıştırdı ha, herşeyi başkalarından bekliyorsun hazıra konuyorsun, mama sandalyeni de bir zahmet kendin al, pess yaniii heheheh''':hulya: gibi şakayla karışık konuşabilirsin...:jeyyar:

Ya da ''olur veririm tabii ama bir şartla; sana verince sen de iyi bak, 2.yi doğurunca alırım geriye haberin olsun'' gibi...:jeyyar:

Sen de pek sessizmişsin canım be...:olmaz:

Desene ablana ''ay bu babamda seni fena alıştırdı ha, herşeyi başkalarından bekliyorsun hazıra konuyorsun, mama sandalyeni de bir zahmet kendin al, pess yaniii heheheh''':hulya: gibi şakayla karışık konuşabilirsin...:jeyyar:

Ya da ''olur veririm tabii ama bir şartla; sana verince sen de iyi bak, 2.yi doğurunca alırım geriye haberin olsun'' gibi...:jeyyar:

Sen de pek sessizmişsin canım be...:olmaz:

Zaten hep olan sessizlere olmuyormu denizim?benneyaptımki

Aman kimse kirilmasin, aman tatsizlik cikmasin, aman kötülük olmasin diye susarsin ama bir bakarsinki yine olan sana olur....her zaman ya arka planda kalirsin yada hakkini yerler....boshayallersmile

Ne fazla ileri gideceksin nede fazla arkada kalacaksin.....ileri gidenin burnuna arkada kalanan sirtina derdi rahmetli Annem hep....:delphin:

Kızlar saolun yorumlarınız için. Babam zaten ablama bana yaptığının fazlasını yaptığını biliyor söylüyor da. Bir keresinde bana babam ev değil de halama alsa ayrım yapıyor derdim dedi. Muhabbetini de ediyor yani.Şunu belirteyim ki sessiz bir yapım yok özellikle iş hayatına girdikten sonra daha da tuttuğumu koparttım diyebilirim. Ama bu durum çok farklı aileme özellikle anneme çok düşkünüm ve bu durum beni daha az tepki vermeye itiyor. Annem üzülmesin istiyorum. Tabi faydalanan da oluyor haliyle. Babam baştan çok anlayışlı konuşur ama ters bir laf ettin mi vay haline burnundan getirir herkesin bunları kaldıracak gücüm yok maalesef.Bir de arkadaşlar şu var; bu tür olaylar hep başkalarının başına gelir gibi geliyor ve geçici bir durum gibi gözüküyor. Bir süre sonra bakıyorsun ki geçmediği gibi üstüne katlanarak büyüyor. Olmaz diye bişey yok hepsi bizler için maalesef :( Baştan tepki vermek gerekirmiş..

Boşver be canım, Allah kendinize versin, ne size karışsınlar nede yardımda bulunsunlar...
Ayrıca arkadaşın söylediğine katılıyorum, eşyalarınızla alay edecek olurlarsa kendi başımıza bu kadar yapabildik, hem malum kirada ödüyoruz deyiverin. ıçinize attıkça büyümüş herşey.

Back
X