Arkadaşlar deliriyorum kafamda kurmaktan hasta olacağım.. hunharca yalan söyleyen gram doğruyu konuşmayan kaynana belası...

Cvpplssss

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
51
55
3
Eşim çok saf çok temiz ve merhametli biri... Kaynanam ise cocuklarini heryerde kötüleyen asla annelik duygusu barındırmayan gelinlerine kocaman iftiralar atan biri sadece ben değil yani bütün gelinlerine öyle gelinleri var diye erkek çocuklarını evlat olarak görmez varsa yoksa iki kızı... Erkek evlatlarını da para olarak görür asla acımaz sürekli para ister ve evlatları gönderir 5 tane oğlan çocuğu var hepsi de birbirinden iyi Allah var..
Arkadaşlar başkaları takmasa da ben takmaktan hasta olacağım doğruyu savunduğum iftira ve yalanlara tahammül edemediğim ve görmezden gelenedigim için delirmekten korkuyorum resmen alay eder gibi gözümün içine baka baka öbür ogullarini kötüledi ve ben hayır öyle değil dedikçe kabul etmedi. Yalana ve iftiraya devam etti.
.
Asıl sorun şu ki bütün çocukları uzakta en yakın biziz kayın babam hasta ve yaşlı rabbim affetsin şimdiden babama bişey olursa bunu benim yanıma yerlestirirler korkusu bastı. Allah var elimle yaptığım yemeği bir güzel yer elaleme de evimin içinde olup biteni bambaşka iftira ve yalanlara dökerek anlatır bire bin katar.
Ve eşim annem böyle biri asla diyemez aşırı ezik bişey konuşamayan biri anca bana yüklensin ilk tartışmamızda sinirlendiği mi bile bile seni asla ciddiye almam o benim annem deli de olsa anam diyip delirtiyor beni arkadaşlar bana bir akıl verin ben böyle bir insan değilim ama hem kendimden utanıyor hem olanları hazmedemiyorum bişey olmamış gibi Allah rızasını gözeterek bakmak istesem de nefsim ağır basıyor kabul edemiyorum boşanmak bile geçiyor aklimdan

Evet aynı şehirdeler onlar gezmeye gelince annem annem , iş hastaligia ve bakıma gelince önce oğlunun görevi diyolar
Aynı benim halalarım bunlar. Bir haftada siz alın bakın anneniz sürekli sizi istiyo dediğimizde kimse bakmaz ortada kalırsa anca o zaman bakarım demişti büyük halam.

Evet aynı şehirdeler onlar gezmeye gelince annem annem , iş hastaligia ve bakıma gelince önce oğlunun görevi diyolar
Yani eşine söyleyeceksin ben kendime zor bakıyorum kimseyi çekemem diye zorla getirecek hali yok görümcelerinede açık açık söyle ya dönüşümlü bakalım yada siz bakın ben tek bakamam annenizin huyunu biliyorsunuz dirliksiz huzurumuz kaçmasın bukadar neden kendini bu kadar yıpratıyorsun ki kendini yıpratacağına onları yıprat hepimizi anamız bir kere doğuruyor..

Saf eşiniz mi o benim annem diyor? saf degil klasik erkek işte.okadının değişmesi mümkün degil ,görüşmeyi azaltın ,çirkin sözlerine ya cevap verip yada kulak asmayın
Mümkünse taşının

Anne kuzusu bir eş daha.. bu konuda yol bulmak çok zor ya bu deveyi gütmek lazım ya gitmek.. Haklı haksz ayiramayan eş çok zor.

Eşim çok saf çok temiz ve merhametli biri... Kaynanam ise cocuklarini heryerde kötüleyen asla annelik duygusu barındırmayan gelinlerine kocaman iftiralar atan biri sadece ben değil yani bütün gelinlerine öyle gelinleri var diye erkek çocuklarını evlat olarak görmez varsa yoksa iki kızı... Erkek evlatlarını da para olarak görür asla acımaz sürekli para ister ve evlatları gönderir 5 tane oğlan çocuğu var hepsi de birbirinden iyi Allah var..
Arkadaşlar başkaları takmasa da ben takmaktan hasta olacağım doğruyu savunduğum iftira ve yalanlara tahammül edemediğim ve görmezden gelenedigim için delirmekten korkuyorum resmen alay eder gibi gözümün içine baka baka öbür ogullarini kötüledi ve ben hayır öyle değil dedikçe kabul etmedi. Yalana ve iftiraya devam etti.
.
Asıl sorun şu ki bütün çocukları uzakta en yakın biziz kayın babam hasta ve yaşlı rabbim affetsin şimdiden babama bişey olursa bunu benim yanıma yerlestirirler korkusu bastı. Allah var elimle yaptığım yemeği bir güzel yer elaleme de evimin içinde olup biteni bambaşka iftira ve yalanlara dökerek anlatır bire bin katar.
Ve eşim annem böyle biri asla diyemez aşırı ezik bişey konuşamayan biri anca bana yüklensin ilk tartışmamızda sinirlendiği mi bile bile seni asla ciddiye almam o benim annem deli de olsa anam diyip delirtiyor beni arkadaşlar bana bir akıl verin ben böyle bir insan değilim ama hem kendimden utanıyor hem olanları hazmedemiyorum bişey olmamış gibi Allah rızasını gözeterek bakmak istesem de nefsim ağır basıyor kabul edemiyorum boşanmak bile geçiyor aklimdan
Başka yere gitme ihtimali varsa eşi taşınmaya ikna etmek ilk seçenek bence. Kayınbabanız vefat edince hiç taşınmaz. Şimdiden gitmeniz lazım.

.
Eşin ilk cümlede sıraladığın gibi biri değil önce onu fark et

Valla eşinize açık açık söyleyin. Ben bakamam deyin. Evinde bir yardımcı tutarız, biz da arada bir kolaçan ederiz deyin. Kızları da varmış, kızları düşünsün. Eşiniz illa bakacağım diyorsa da gitsin kendi baksın. Yine de benden size tavsiye eşinize annesini kötülemeyin, sizin tadınız kaçar.

Başka yere taşının diyen arkadaşlarım taşınmayı bende istedim ama ablam annem babam kardeşim herkes burada .. yıllarca esimin ailesi yüzünden kaçtık uzaklara ama kâr etmiyor baktım uzaktan da olsa bana para gönder diye ikide bir arıyor 10 yıldır mesela telefon faturasını aralıksız eşim öder . Evini tadilata sormadan soktu parasını esime odettiler neymiş memurmus. Pabucumun memuru 11 yıllık evliliğinde bir kere bile borçsuz görmedim. Sürekli en kötü durumda olan biziz. Eşimin gözü görmüyor çocuğum var boşanmak istesem de yavrum bir yani eksik büyüsün istemiyorum çünkü ilgili bir baba. Ve oğlum babasını aşırı seviyor. Benim isteklerime de hayır demiyor ama iş sadece maddiyat değil dediğim gibi manevi olarak ruhen ve bedenen çok yıprandım. Stres stres sürekli içimde bir gün babasına bişey olursa naoarim korkusu var resmen anksiyetemi tetikliuor bu düşünce. Allah bilir kimin önceden gideceğini kimse bilemec diuorum tövbe istiğfar çekiyorum sonra elimde olmadan yine aynı konuya takılıyorum. Bunlar hep eşimin beni rahatlatacak bir konuşma yapmaması beni ezip yine onların dediğini yapmasindsn kaynaklı 😭😭😭😭😭😭yani boşanacak kötü değil ama bu konu beni aşırı stres ediyor.ben artık kaldiramiyorum bunca yalanı yapmacıkligi iki yüzlülüğü 😭😭 mesafeliyim arayıp sormuyorum bayramdan bayrama gidersem o. Ama eşim sürekli onlara koşuyor buda beni rahatsız ediyor yine koşsun yardımına ama yapılanları da saklamasin açık açık böyle yapma anne desin bir iki defa uyarirsa oda belki anlar ama eşim hiç bişey söylemiyor

Eşim çok saf çok temiz ve merhametli biri...

Değil.

... eşim annem böyle biri asla diyemez aşırı ezik bişey konuşamayan biri anca bana yüklensin ilk tartışmamızda sinirlendiği mi bile bile seni asla ciddiye almam o benim annem deli de olsa anam diyip delirtiyor

Ezik değil; annesine toz kondurmuyor, sizi eziyor. Bunu atlıyorsunuz.

Eşimin gözü görmüyor çocuğum var boşanmak istesem de yavrum bir yani eksik büyüsün istemiyorum çünkü ilgili bir baba. Ve oğlum babasını aşırı seviyor.

Çocuğun babasını 'aşırı sevmesi' çok normal. Kim bakıp büyütüyorsa çocuk onu görüyor, onu tanıyor, bağ kuruyor. Eltinizi mi sevecekti?

Kandırmayın kendinizi boş yere..

İçinizde tuttukca kafanıza takmanız normal..
Yalan iftira dedikodu kötüleme durumlarında hemen mudahele edin şuan iftira atıyorsun anne gibi ama tabi ölçülü sakın olmanız lazım..
Baktı her dediğine bir uyarı ,ikaz böyle böyle vazgeçer ins. En azından senin yanında dikkat eder..
Doğruya. Doğru ,yanlışa yanlış ban ban ban..
( Off keşke böyle biri olsam donup kalmadan ,akıl vermek kolay )🙄

.
Sorununuz kayınvalidr degil eşiniz bunu hep söylerim eş sınır cizmiyorsa siz eziliyorsunuz sizin daha evlenmeden esinize sınır cizmeniz gerekiyordu yani evlilik yanlış tercih olmuş böyle evliliklerde genellikle es problemli oluyor

Back
X