arkadaslar esi sac ektiren var mi ?

canım bı ayette gecıyordu sanırım peruk vs takan lanetlenıyormus

yok ayet degilde hadis kaynaklarinda rivayet diyor :26:

ama peruk degilki ayrica kendini degistirmeyede calismiyor ki,

ona bakarsak dövme estetik hepsi gunah o zaman :26:

Son düzenleme:
Saç ektirme ile ilgili olarak Din İşleri Yüksek Kurulu’nun bizim de katıldığımız kararı şöyledir:

Hadis kaynaklarında, Peygamberimiz (s.a.s.)’in dökülen saçların yerine saç taktırmaya izin vermediğine dair rivayetler vardır.

a) Medineli Müslüman bir kadın (cariye) evlenir, sonra hastalanır ve saçları dökülür. Ailesi, bu kadına saç taktırmak ister ve dini hükmünü Peygamberimize sorar. Peygamberimiz buna izin vermez ve “saç takana ve taktırana Allah merhamet etmesin (lânet etsin) der” (bk. Müslim, Libas, 117; Buhari, Libas, 83)

b) Bir kadın Peygamberimize gelir, evlendirmek istediği kızının hastalık sebebiyle saçlarının döküldüğünü, saç taktırmak istediğini söyler. Peygamberimiz izin vermez ve “Allah saç takana ve taktırana merhamet etmesin (lânet etsin) der” (bk. Müslim, Libas, 115).

Peygamberimizin saç taktırmayı yasakladığına dair başka rivayetler de vardır (bk. Müslim, Libas, 116-120). Bir kısım İslâm bilgini bu hadisleri delil alarak saç taktırmanın dinen caiz olmadığı söylemişlerse de hadisler tetkik edildiğinde Peygamberin saç taktırmaya izin vermemesinin, muhatapları aldatmaya ve yaratılışı değiştirmeye yönelik olduğu görülür (bk. Müslim, Libas, 120).

Aldatma ve yaratılışı değiştirme amacı taşımayan saç taktırma hadislerde geçen yasak kapsamına girmez. Dolayısıyla saçı dökülen bir kimsenin tedavi ile bunun önlenmesi veya yeniden saç bitmesini sağlamak için ilaçlar kullanması, saç ektirmesinde dinen bir sakınca yoktur. Ayrıca saçları dökülen bir insanın, bu durumu psikolojik açıdan kendisini rahatsız ediyorsa saç ektirebilir ve takma saç kullanabilir.

ALINTIDIR...

Öyle bir ayet yok...

evet kuran i kerimde sac ektirmek ile ilgili bir ayet mevcut degil. Malum kullanilan sozcuk gunumuz ile alakali o zaman zarfinda sac ektirme terimi kullanilmadigi icin ayette vardir demek yanlis oluyor

hadiste de sac ektirme konusu gecmiyor sadece peruk baskasinin saci ya da dinen necis sayilan bir varligin tüyü ve kilinin insana eklenmesi konusu geciyor...

eger fikihca konusu merak edilir ise yazabilirim

dini konu yasak...:))

benımde net bır bılgım yok ama ben postiş takıyorum ara sıra bır arkadasım ınternetten ayet gıbı bır sey buldu okudu ama ben önemsemedım tabı inanasım gelmedı.bı bakayım netten

Rahat ol, o konuyla alakalı bir ayet olmadığından eminim.Ayrıca peygamberimiz s.a.v zamanında postiş mi varmış ki günah olsun.
Kafalarına göre her söze hadis (yani peygamber sözü) diyorlar, oysa
ravi zinciri denilen bir olay var, bir hadise doğru diyebilmemiz için ravi zincirini iyi bilmeli, kaynaktan emin olmalıyız.
Dini teferruatlara boğdular resmen.

oh canım sewındım valla postişlerımı gonul rahatlıgıyla kullanabılırım.ama arkadasım son paragrafı okumamıstı bana cunku arkadasım dedıgım sewgılım guzel olmamı ıstememıs olabılır:27:

evet kuran i kerimde sac ektirmek ile ilgili bir ayet mevcut degil. Malum kullanilan sozcuk gunumuz ile alakali o zaman zarfinda sac ektirme terimi kullanilmadigi icin ayette vardir demek yanlis oluyor

hadiste de sac ektirme konusu gecmiyor sadece peruk baskasinin saci ya da dinen necis sayilan bir varligin tüyü ve kilinin insana eklenmesi konusu geciyor...

eger fikihca konusu merak edilir ise yazabilirim

dini konu yasak...:))

yani gunah degil degilmi sonucta amac kimseyi kandirmak filan degil ve psikolojik olarakta etkiledigine gore oda saglik sorunu sayilabilir,,,

Rahat ol, o konuyla alakalı bir ayet olmadığından eminim.Ayrıca peygamberimiz s.a.v zamanında postiş mi varmış ki günah olsun.
Kafalarına göre her söze hadis (yani peygamber sözü) diyorlar, oysa
ravi zinciri denilen bir olay var, bir hadise doğru diyebilmemiz için ravi zincirini iyi bilmeli, kaynaktan emin olmalıyız.
Dini teferruatlara boğdular resmen.
aynen katılıyorum canım yaa sorma....

Saç ektirme ile ilgili olarak Din İşleri Yüksek Kurulu’nun bizim de katıldığımız kararı şöyledir:

Hadis kaynaklarında, Peygamberimiz (s.a.s.)’in dökülen saçların yerine saç taktırmaya izin vermediğine dair rivayetler vardır.

a) Medineli Müslüman bir kadın (cariye) evlenir, sonra hastalanır ve saçları dökülür. Ailesi, bu kadına saç taktırmak ister ve dini hükmünü Peygamberimize sorar. Peygamberimiz buna izin vermez ve “saç takana ve taktırana Allah merhamet etmesin (lânet etsin) der” (bk. Müslim, Libas, 117; Buhari, Libas, 83)

b) Bir kadın Peygamberimize gelir, evlendirmek istediği kızının hastalık sebebiyle saçlarının döküldüğünü, saç taktırmak istediğini söyler. Peygamberimiz izin vermez ve “Allah saç takana ve taktırana merhamet etmesin (lânet etsin) der” (bk. Müslim, Libas, 115).

Peygamberimizin saç taktırmayı yasakladığına dair başka rivayetler de vardır (bk. Müslim, Libas, 116-120). Bir kısım İslâm bilgini bu hadisleri delil alarak saç taktırmanın dinen caiz olmadığı söylemişlerse de hadisler tetkik edildiğinde Peygamberin saç taktırmaya izin vermemesinin, muhatapları aldatmaya ve yaratılışı değiştirmeye yönelik olduğu görülür (bk. Müslim, Libas, 120).

Aldatma ve yaratılışı değiştirme amacı taşımayan saç taktırma hadislerde geçen yasak kapsamına girmez. Dolayısıyla saçı dökülen bir kimsenin tedavi ile bunun önlenmesi veya yeniden saç bitmesini sağlamak için ilaçlar kullanması, saç ektirmesinde dinen bir sakınca yoktur. Ayrıca saçları dökülen bir insanın, bu durumu psikolojik açıdan kendisini rahatsız ediyorsa saç ektirebilir ve takma saç kullanabilir.
ALINTIDIR...

fitrati tagyir diye aratilir ise bu konuda daha net bilgiye sahip olunabilir..twety sadece kirmizi ile isaretledigim yerden disinda cok dogru ve yerinde bir alinti tesekkur ederim..:)) bilgilendirdigin icin

fitrati tagyir diye aratilir ise bu konuda daha net bilgiye sahip olunabilir..twety sadece kirmizi ile isaretledigim yerden disinda cok dogru ve yerinde bir alinti tesekkur ederim..:)) bilgilendirdigin icin

valla yazdim bu cikti umarim dogru bir bilgidir...:40::40::40:

Aynen,ablamın üniversitede ilk yıl takıldığı arkadaşlarından birinde taşıyıcı çıkmıştı
Bigün yolda karşılaşmışlar,yanlışlıkla ufak bi tükürük gelmiş ablamın yüzüne
Hemen İstanbul'a geldi,tahlil yaptırdık,en azından içimiz rahat etti :34:

Arkadaşım hepatit öyle yüze gelen tükürükle bulaşmaz ancak açık bir yaraya onun kanı temas edecek yada cinsel yolla olacakki bulaşsın okadar kolay değil ayrıcada öyle bile illaki bulaşacak diye şart yok birçok insan zamanında bilmeden hepatit geçirip vucudu bağışıklık kazanıyor yani bir nevi doğal aşılı olmuş oluyor gitsen tahlil yaptırsan belki bağışıklığın var çıkacak buda senin zamanın bir vaktinde hepatit geçirdiğini göstergesi bağışıklık kazanmak yerine taşıyıcı olanlar ise vucuttan mikropu atamayanlar yani şanssız olanlar bunlarda yada bebeklik çağda geçirmişlerdir bağışıklıkları zayıfken yada bağışıklıklarının zayıf olduğu vucut direncinin az olduğu bir dönemde bu mikropla karşılaşmışlardır.Böyle korkular yaşamak yerine bağışıklığınız varmı yokmu baktırın yoksa aşı yaptırın kurtulun bundan ama tabi bu birtek hepatit b için geçerli a türü zaten tehlikeli sayılmaz c türünün ise sanırım aşısı yok

Konuyla belki çok alakası yok ama bende birşeyi hiç anlamam bir erkek niye saç ektirirki kel olmanın bana göre tabiki bu hiç itici kötü bir tarafı yokki üstelik bilakis bazı erkekleri daha bile çekici kılan birşey ama ektirilen saçın anlaşılması insana tuhaf gelebilir ama kimse aa kel ne tuhaf demez

Konuyla belki çok alakası yok ama bende birşeyi hiç anlamam bir erkek niye saç ektirirki kel olmanın bana göre tabiki bu hiç itici kötü bir tarafı yokki üstelik bilakis bazı erkekleri daha bile çekici kılan birşey ama ektirilen saçın anlaşılması insana tuhaf gelebilir ama kimse aa kel ne tuhaf demez

simdi normalde kel olan bir insan olsa dersinki kel alisilmis bir durum ne gerek var sacini ektirmeye ama insanin saci varken dokuluyorsa genc yasta psikolojik olarakta etkileyebiliyor e yontemlerde var madem neden yapilmasin...

Kadınlarında dogustan burunları kemerlı göğüsleri kucuk oluyor aslında gayet alışılabılır bır durum ama yınede estetık yaptırmak isteyebiliyoruz.Oysaki 20-25 yılda bu halımıze hem bız hemde cevremız alışmış oluyor değilmi :9::9::9:

Back
X