Arkadaslar fikri olan var mi. Konu pappagan.

Sahsyim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2018
55
41
3
36
Merhabalar. Ben jako papagani almak istiyorum. Gri papagan kirmizi kuyruklu. Bilenleriniz vardir diye dusunuyorum. Almak diyorum cunku bunun ticari bir boyutu var. Bana kalsa hayvan candir ve alinip satilmaz ama simdi konuya donuyum.
Ankarada nerden alabilirim. Mumkunse bebek olsun istiyorum. Guvenilir bildiginiz bir yer varsa bana yardimci olur musunuz lutfen. Ve lutfen konumu en azindan bir sure tasimayin ki birkac cevap alabiliyim.

Ben ankarada oturuyorum. Esimin dukkanin orda tanidigi var sultan papagini aldik cok memnunuz. Secereli. Mahhele arasi bi yer yani.
Jokolar pahali ama

Esime 3. Binlira demisti joko papagina ..
Sultan dusunmezmisiniz?
Benim sultanim vardi. 8 sene birlikte yasadik. Resmen ailemden biri olmustu. Maalesef hastalandi ve kurtaramadik. O yuzden tekrar sultan alabilecegimi zannetmiyorum. Onun yeri cok ayri bende.

Benim sultanim vardi. 8 sene birlikte yasadik. Resmen ailemden biri olmustu. Maalesef hastalandi ve kurtaramadik. O yuzden tekrar sultan alabilecegimi zannetmiyorum. Onun yeri cok ayri bende.
Bende jokolara alisamadim ozaman su beyaz kakududa cok guzel konusuyor
...

Bende jokolara alisamadim ozaman su beyaz kakududa cok guzel konusuyor
...
Cok guzel konusuyor jakolar. Ben hayranim resmen. Uzun zamandir almayi bekliyorum. Sultanimi cok uzun sure gunluk veterinere goturmustuk. Veterinerle sohbetimizde o soylemisti. Evde beslenebilecek en guzel papagan diye. Ondan sonra arastirmaya basladim ben de.
Kakadulara da bayiliyorum ama onlar biraz atarli oluyorlar:) apartmanda beslemek icin fazla gurultululermis.

Jako internetde üreticiler oluyor onlardan yavru alabilirsiniz eğer yakınınızda varsa.bende birara niyetlenmiştim ama çok uzun yaşayan hayvanlar.bir kedi-köpek bile 10-15 yıl yaşıyor.ortalama 50 yıl olan bir hayvana ömür boyu bakabilecek misiniz?

Cok guzel konusuyor jakolar. Ben hayranim resmen. Uzun zamandir almayi bekliyorum. Sultanimi cok uzun sure gunluk veterinere goturmustuk. Veterinerle sohbetimizde o soylemisti. Evde beslenebilecek en guzel papagan diye. Ondan sonra arastirmaya basladim ben de.
Kakadulara da bayiliyorum ama onlar biraz atarli oluyorlar:) apartmanda beslemek icin fazla gurultululermis.

Sultaniniz neden oldu?

Jako internetde üreticiler oluyor onlardan yavru alabilirsiniz eğer yakınınızda varsa.bende birara niyetlenmiştim ama çok uzun yaşayan hayvanlar.bir kedi-köpek bile 10-15 yıl yaşıyor.ortalama 50 yıl olan bir hayvana ömür boyu bakabilecek misiniz?
Evet. Zaten jakoyu secme nedenlerimden birisi de bu. Uzun sure yasayabilmeleri. Neden olmesini isteyim ki. Bi sure sonra aileden biri oluyorlar zaten:) evin icinde oyle bir enerji oyle bir huzur oluyor ki bagimlisi oluyorsunuz. Yakin zamanda bebek dusunuyorum. Insallah onun birlikte buyuyebilecegi bir arkadasi olsun istiyorum.

Sultaniniz neden oldu?
Cigerlerini usutmustu. Birkac ay surekli igne yapildi iyilesmesi icin. Ama kurtaramadik maalesef. Dikkat edin lutfen. Usutmeyin sakin. Bir de hareket etsin surekli. Mumkun oldugi kadar kafes disinda tutun lutfen. Biz tasinmistik. Tasinma sirasinda usuttugunu dusunuyorum.

Evet. Zaten jakoyu secme nedenlerimden birisi de bu. Uzun sure yasayabilmeleri. Neden olmesini isteyim ki. Bi sure sonra aileden biri oluyorlar zaten:) evin icinde oyle bir enerji oyle bir huzur oluyor ki bagimlisi oluyorsunuz. Yakin zamanda bebek dusunuyorum. Insallah onun birlikte buyuyebilecegi bir arkadasi olsun istiyorum.
Bunu söyleme nedenim.çok uzun zaman petshopta çalışan bir arkadaşım vardı.o bana bu hayvanların çok fazla el değiştirmek zorunda kaldığını söylemişti.bu davranış bozukluklarına yol açıyormuş zamanla hayvan hırçınlaşıyormuş.birde onlar toz gibi bir şey döküyorlar.çocuğunuz olunca kıskanma durumu da olabilir.yinede bakarım,terk etmem derseniz 3000 kadar fiyatı var bebek olanların üretici çiftlikde.internete yazın kesin çıkar oradan alın.ben petshop gezmeyi severim daha bebek olan pek görmedim.bebek olanlar çok tatlı oluyor.

Cigerlerini usutmustu. Birkac ay surekli igne yapildi iyilesmesi icin. Ama kurtaramadik maalesef. Dikkat edin lutfen. Usutmeyin sakin. Bir de hareket etsin surekli. Mumkun oldugi kadar kafes disinda tutun lutfen. Biz tasinmistik. Tasinma sirasinda usuttugunu dusunuyorum.
Gözüm gibi bakiyorum bende. Cok pisletiyor ortaligi ama disarda tutmaya özen gösteriyorum.aynayi cok seviyor orda vakit geciriyor genelde.
Benim dedigim petsopda yoktu sultan papagini ama getirdirdi. Normalden biraz pahali aldik ama cok sicakkanli ve akili. Garantili aldik yani. Sanirim ordada yoktur joko papagini ama getirtir güvenilir yerdem

Bir cins ismi söyleyip 'bunu istiyorum' diyen insanlara normalde uyuz olurum ama bu mesajınız icimi isitti. Sultan papaganiniz için gerçekten uzgunum.
Sizin için baktım da 'jako papağan alım satim' diye bir sayfa var Facebook'ta. Gerçi 'kendi papaganimla takas yapmak istiyorum' diyen embesiller de var sitede ,yine de bakın isterseniz.
Ayrıca 'jako papagan sahiplendirme' şeklinde ararsanız hevesle alıp bakamayan ilk sahiplerinden bir canı kurtarmış olabilirsiniz. Hem hayvan tacirlerine de para bırakmamış olursunuz...benden söylemesi...
Kolay gelsin

Back
X