Ben ecz kalfasıydım evlenmeden önce tam karşımızda tüp bebek servisi vardı çatlatma iğnesi vurulan çok insan vardı ama gözlemlediğim ve şaşırıp kaldığım tek şey amaaannnn artık ne olursa olsun diyenler yoruldum bırakacağım nasip diyenler o ay hamile kalıyorlar çok sıkmayın kendinizi inanın o zaman oluyor işte.En yakın örnekte kardeşim çatlatma iğneleri oldu gitti geldi o ay başka işleri vardı tabi bu 4 küsür yılın üstüne olan bir olay kardeşim hiç düşünmedi evini taşıdı eşi ameliyat oldu ve o ay düşünmediği için hamile kaldı.inşalla sizinde öyle olur..
aşılama öncesi sperm yıkanıyor ve sağlıklı spermler alınıp onlarla aşılama yapılıyor. kan tahlili tüpleri içinde sadece 2 damlacık bir sıvı yumurtalıklara enjekte edilip bir süre yatman sağlanıyor. sperm yıkanacağı için ekstra bişey yemesinede gerek olmaz sanırım. çünkü sperm sayısında sorun yokmuş sanırım. doktorumun dediği gibi milyonlarca sperm içinden sadece 1 tanesi işinizi görse yeter. biran önce güzel haberler alman duasıyla canım Allah gönlüne göre versin.
bu arada bende aylarca tedavi gördükten sonra aşılama olmuş ve o ay nasılsa olmayacak diye koyvermiştim herşeyi. ve birdaha asla muayeneye gitmemeye kesinlikle karar vermiştim. fakat hiç ummadığım oldu ve kızımı kucağıma aldım :) Rabbim herkese nasip etsin. şimdide 2. bebeğim için tedaviye başlayacağım. inşallah oda ablası gibi ilk aşılamada olur (amin)
amin cnm inşallah, sende bir an önce alırsın 2. bebişi kucağına, spermde yok ama hareketlilik düşük, 30 milyon sperm sayısı, gerçi bazı topiklerde aşılamada spermin morfolojisi, azlık, çokluk pekte önemli değilmiş, öyle demişlerdi, ne güzel aşılamada genelde kız oluo galiba:) çoğu okuduğumun kız bebeği olmuş, gerçi eli ayağı, sağlam sıhhatli olsunda kız erkek hiç farketmez.
bende yoruldum artık, izmirin bi ilçesindeyiz, izmir merkeze git gel, iğne ilaç, psikoloji, çok yoruldum ve yıprandığımıda hissediyorum. .
yıpranmamak elde değil bir ayın 15 günü full orda oluyorsun. artık takmayacağım diyorsun ama gel gör ki vakit geldiği zaman hiç birşey elde olmuyor. bugün bile sanki ilk bebeğim için gidiyormuşum gibi heyecan ve endişe var içimde. 7 sene önceki duyguları şimdi yeniden yaşıyorum. birde zaten bir çocuğum olduğu için bu kez devlet hiçbir masrafımı karşılamıyor.daha önce kullandığım gonalf şimdi 800 tl civarı. maddi olarak bu kez daha çok yıpranacağım ama hiç birşey umrumda değil.
spermler yumurtanın yanına enjekte edildiği için umarım sorun çıkmadan tutar.
arkadaşlar bir şey sorucam, serephone die bi ilaç verdi bana dr, kullanmış olan adını duyan war mı ??
bende bugün duydum o ilacı :))) muayenemi oldum. tahlil vercem prolaktin. hemogram bide sperm alerjisi için. eşimede 2 test verdi kızımdada yapılmıştı aynı testler. birde soraphene yazdı ama sonuç göstermeye gittiğimde aşılama için tedavi isteyeceğim çünkü zaten normal kalamıyorum. doktorunda kafası karıştı heralde hap yazdı :))
arkadaşlar bir şey sorucam, serephone die bi ilaç verdi bana dr, kullanmış olan adını duyan war mı ??[/
canım bende bu ay aşılama yaptıracam ve ilk denememiz olacak serephone kullandım bu ay ama yumurta takibinde şimdilik 2 folikül oluştuğunu söyledi doktor o da 13-11 ebatlarında. klomen daha etkiliydi benim için. aynen benim eşimde de sperm hareketliliği düşük çıktı hakkımızda hayırlısı olur inşallah:)
arkadaşlar bir şey sorucam, serephone die bi ilaç verdi bana dr, kullanmış olan adını duyan war mı ??[/
canım bende bu ay aşılama yaptıracam ve ilk denememiz olacak serephone kullandım bu ay ama yumurta takibinde şimdilik 2 folikül oluştuğunu söyledi doktor o da 13-11 ebatlarında. klomen daha etkiliydi benim için. aynen benim eşimde de sperm hareketliliği düşük çıktı hakkımızda hayırlısı olur inşallah:)
selam bnde aşılama yaptrcam adetimi bekliyorum artık yoruldum doğal yolla olmuyacak heralde bnde elazığda yaptrcam .. ağrılı mı işlem ?? korkuyorum
aşılama öncesi sperm yıkanıyor ve sağlıklı spermler alınıp onlarla aşılama yapılıyor. kan tahlili tüpleri içinde sadece 2 damlacık bir sıvı yumurtalıklara enjekte edilip bir süre yatman sağlanıyor. sperm yıkanacağı için ekstra bişey yemesinede gerek olmaz sanırım. çünkü sperm sayısında sorun yokmuş sanırım. doktorumun dediği gibi milyonlarca sperm içinden sadece 1 tanesi işinizi görse yeter. biran önce güzel haberler alman duasıyla canım Allah gönlüne göre versin.
bu arada bende aylarca tedavi gördükten sonra aşılama olmuş ve o ay nasılsa olmayacak diye koyvermiştim herşeyi. ve birdaha asla muayeneye gitmemeye kesinlikle karar vermiştim. fakat hiç ummadığım oldu ve kızımı kucağıma aldım :) Rabbim herkese nasip etsin. şimdide 2. bebeğim için tedaviye başlayacağım. inşallah oda ablası gibi ilk aşılamada olur (amin)
mrb çok sevinndimm rabbimm hayırlısıyla analı babalı büyütmeyi nasip eder inş.birşey sorucam aşılamadan önce iğne tedavisinde hangi iğneyi kullandın doktorun ne verdii..
selam arkadaşlar, bugğn serephone diye bir ilaca başlıorum ve önümüzdeki perşembe bitecek ve çatlatma iğnesi ardından aşılama yapılacak, tüm tahlil ve testlerimiz iyiydi, hatta size bırakayım bu ay dedi ben istemedim, çünkü iyice psikolojimi etkilemeye başlamıştı, bide yakın çevre kendi kendine bir yorum yapmaya başlayınca bir an önce bu yöntemide denemek istedik, birde spermiogramda eşimin sonulçları güzel çıktı fakat hareketliliğinde azlık vardı, ama kötü deil demişti doktorumuz,şimdi ben aşılamaya kadar ne yapayım ne yedireyim içireyim eşime :) biri bana akıl versin, birde aşılama ile hamile kalanlar var mı?bana yardımcı olun lütfen :)
arkadaşlar bir şey sorucam, serephone die bi ilaç verdi bana dr, kullanmış olan adını duyan war mı ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?