Gebeliğe Hazırlık Arkadaşlar hamile kalmak istiyorum ama ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Caresizzzz

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2021
250
-40
11
29
Arkadaşlar eşimle bir kaç kez denedik ama olmadı adet (regl) döneminden önce mi döllenme olması gerekiyor sonra mı? Aydınlatacak olan arkadaşlar var mı?

Arkadaşlar eşimle bir kaç kez denedik ama olmadı adet (regl) döneminden önce mi döllenme olması gerekiyor sonra mı? Aydınlatacak olan arkadaşlar var mı?
önce doktora gidip gebelik öncesi kontrollernizi yaptırsanız daha iyi
olur. tabiki regl döneminden önce döllenme olmalı. biyolojik işleyisi o şekilde zaten. biraz araştırsanız mı önce gogullayıp falan ?

önce doktora gidip gebelik öncesi kontrollernizi yaptırsanız daha iyi
olur. tabiki regl döneminden önce döllenme olmalı. biyolojik işleyisi o şekilde zaten. biraz araştırsanız mı önce gogullayıp falan ?
Yazdım google ama bulamadim cevaabi birde nişanlıyken kadın doğuma gitmiştim her hangi bir kist ,kanser veyada çocuk olmaması gerektiren bir durum görünmüyor dedi.

Yazdım google ama bulamadim cevaabi birde nişanlıyken kadın doğuma gitmiştim her hangi bir kist ,kanser veyada çocuk olmaması gerektiren bir durum görünmüyor dedi.
o zaman regl bitiminden başlayarak gün aşırı deneyin. olmazsa 6 ay sonra sen de eşin de gitsin doktora

Merhaba,

Döllenme şansı adetten sonraki 12-17. günler arasında en yüksektir. Tabi 28-30 günde düzenli adet görüyorsanız.

Bu şekilde düşününce hem reglden önce hem de reglden sonra oluyor yani iki regl arası sonuçta.

2 regl arasında 2 gün arayla ilişkiye girerseniz; yumurtlamayı kaçırmamış olursunuz, kısa zamanda bebeğinize kavusmanızı dilerim.

canim duzgun bir kadin dogum doktoruna git. adetin 3. gunu git ki hormonlarina baksinlar. daha sonra da adetin 21. gunu git. diger hormonlara baktir. bir de hamile kalmak istiyorsan mutlaka ovulasyon testleri al. adet bittikten sonra her gun yap.

Yumurtlama gününe göre gün âşırı ilişki deneyin benimki o şekilde oldu

Mesleğinize hemşire yazmışsınız ama bu süreçleri bilmeniz gerekirdi diye düşünüyorum ?

Regliniz düzenli ise beklenen Adetinizden 14 gün öncesi yumurtlama oluyor genellikle. Ama yinede herkesin vücut yapısı farklı. Bunun için regli bitiminden yeni regli başlayıncaya dek gün aşırı değerlendirebilirsiniz.
Ovülasyon testlerinden yararlanabilirsiniz.

Mesleğinize hemşire yazmışsınız ama bu süreçleri bilmeniz gerekirdi diye düşünüyorum ?
Att hemşiresiyim canım çoğunluk ağır vakalara gideriz doğum döllenme vs değil zaten özel hastanede çalışıyorum orada da att 1 att 2 att 3 olarak adlandırılıyor tecrübeye gire. Ağır trafik kazası bende yoğun kanama hamilelik doğum diğer arkadaş çocuk ağır baka att3 gibi.

Att hemşiresiyim canım çoğunluk ağır vakalara gideriz doğum döllenme vs değil zaten özel hastanede çalışıyorum orada da att 1 att 2 att 3 olarak adlandırılıyor tecrübeye gire. Ağır trafik kazası bende yoğun kanama hamilelik doğum diğer arkadaş çocuk ağır baka att3 gibi.
Tabiki içeriği sizin anlattığınız gibidir ama açıkçası tuhaf geldi bilemedim.
Ben naçizane fikrimi söylemek istiyorum. Öncelikle bence de git bir kontrol ettir doktora genel bir check- up gibi. Sonrasında akışına bırak kafana takmadan dene. Allah en güzel zamanda versin inşallah, kimsenin kucağını boş bırakmasın.

Yumurtlama gününe göre gün âşırı ilişki deneyin benimki o şekilde oldu
Nasıl yani adet dönemim 31 inde oluyor diğer ay 1-5 inde bazen 10 - 15 inde mesela şuan regl donemindeyim
Tabiki içeriği sizin anlattığınız gibidir ama açıkçası tuhaf geldi bilemedim.
Ben naçizane fikrimi söylemek istiyorum. Öncelikle bence de git bir kontrol ettir doktora genel bir check- up gibi. Sonrasında akışına bırak kafana takmadan dene. Allah en güzel zamanda versin inşallah, kimsenin kucağını boş bırakmasın.
amin canım sağolasın anneliği hak eden herkese nasip olsun. Nisanliyken gittim ama hiç bir sorun yok demişlerdi

Regliniz düzenli ise beklenen Adetinizden 14 gün öncesi yumurtlama oluyor genellikle. Ama yinede herkesin vücut yapısı farklı. Bunun için regli bitiminden yeni regli başlayıncaya dek gün aşırı değerlendirebilirsiniz.
Ovülasyon testlerinden yararlanabilirsiniz.
Anladım benim reglm ayın 5inde bitiyor yani 2 gün sonra. Başlayıp yeni regl olana kadar yapılması gerekiyor doğru mu anladım?

Anladım benim reglm ayın 5inde bitiyor yani 2 gün sonra. Başlayıp yeni regl olana kadar yapılması gerekiyor doğru mu anladım?
Yani evet reglin düzenliyse gün aşırı devamlı değerlendir. Folik asit kullanmaya başla.

Düzensizlik yaşıyorsan yumurtlama gününü tam görebilmek için ovülasyon testlerinden alabilirsin. Önemli olan yumurtlama gününü yakalayabilmek hamile kalabilmek için.
Ve muayene olup gebelik öncesi tetkiklerine baktırabilirsin.

Yani evet reglin düzenliyse gün aşırı devamlı değerlendir. Folik asit kullanmaya başla.

Düzensizlik yaşıyorsan yumurtlama gününü tam görebilmek için ovülasyon testlerinden alabilirsin. Önemli olan yumurtlama gününü yakalayabilmek hamile kalabilmek için.
Ve muayene olup gebelik öncesi tetkiklerine baktırabilirsin.
Ovulasyon testleri eczaneden mi alınıyor kendimiz yapabiliyor muyuz

Ovulasyon testleri eczaneden mi alınıyor kendimiz yapabiliyor muyuz
Evet aynı gebelik testi gibi youtubeden falan bakabilirsiniz nasıl yapıldığına. Eczaneden pahalı olur biraz internetten daha uyguna alabilirsiniz. Her gün yapmanız gerektiği için 20 30 adet falan gerekebilir.

İki günde bir düzenli ilişki bence yeterli bir sorun yoksa bir süre sonra gebelik olusur

Canim önce doktora git adetin 3.gunu hormonlarina baktir ona göre ilac vitamin falan verir bi sorun varsa

Back
X