arkadaşlar haşimato'ya bağlı ve Anti TPO yükselmesi yaşayanlar var mı?

badenur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009
1.372
91
118
İstanbul
arkadaşlar haşimato troid hastası olup, anti TPOsu yüksek çıkan var mı? varsa gebelikte ne tür problemler yaşadınız? 9 ay devam edebildiniz mi? düşük riski olduğu söyleniyor, lütfen tecrübelerinizi paylaşın... 9 ayı tamamlayan var mı? benim için çok önemli.

bende sadece tsh yüksekliği var
ama haşimato olup da hamile kalan ve sağlıklı çocuk doğuran çok var
hem çevremde hem de forumda başka başlıklar var arat istersen
kalbini ferah tut olmaz diye bişey yok

bende sadece tsh yüksekliği var
ama haşimato olup da hamile kalan ve sağlıklı çocuk doğuran çok var
hem çevremde hem de forumda başka başlıklar var arat istersen
kalbini ferah tut olmaz diye bişey yok

benim tsh t3 t4 normal gözüküyordu ama haşimatoya bağlı Anti TPO yükselmesi olmuş bu korkutuyor işte.

benim hep yüksekti haşimatodan dolayı. haftada 2 kez ace selenyum plus içtim, selenyumun tiroid üzerinde olumlu etkileri varmış. bir de ben sigara içerken 900 civarı çıkıyordu o 0-9 arası olmadı gereken değer, bırakınca nce 700 sonra 400 civarına düştü ve daha da azalmadı maalesef. ona yapılacak bir şey yok. şükür ben daha birçok soruna rağpmen bebeğime kavuştum. darısı başına.

bebeğine maşallah, güle güle sağlıkla büyütürsün inşallah,
sana nasıl bir tedavi programı uygulandı hamile kaldıktan sonra??

ben zaten haşimatoluydum, o yüzden levotirona devam ettik. sadece 2 haftada bir kan verdim ki ilaç dozum ayarlansın. gebelikte tsh yükselip duruyor çünkü, o yükselmeden endokrinoloğum müdahale etti ve tsh 2 civarında tutuldu. haftada iki gün selenyum hapı aldım.

selenyumu gebelikte mi aldın? doktor mu vermişti ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…