arkadaşlar histereskopi olmuş ve olucak olanlar tecrübelerimizi burada paylaşalımmı ?

NAZLI_87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
899
1
96
37
İstanbul
:nazar::nazar::nazar:mrb. arkadaşlar ben 3 düşük geçirdim ve son kürtajımdan sonra yaklaşık bir yıldır önceleri kahverengi akıntı başladı sonra hiç bitmek bilmedi halen devam ediyor ve gitgide adet miktarım azaldı 6 gün olurken 3 güne düştü ve miktarı çok az kürtajdan bir ay sonra rahim filmi çekilmiştim temiz çıkmıştı ama bu belirtilerin hepsi rahimde yapışıklığa işaret araştırdığım kadarıyla zaten doktorda dedi histereskopiyle tanı konulması gerek diye bu yüzden histereskopi olmak istiyorum sizden ricam bana histereskopiyi nerde ve ne kadar fiyataa olduğunuzu yazmanız böylece benimki gibi olmak isteyen herkes bu bilgilerden yararlanmış olur :87:

Son düzenleme:
merhebe canım...
ben histereskopimi çapada oldum...
ben düşükler için araştırmaya gitmiştim bütün herşeyim tamamdı...
2 kere de rahim filmi çekilmiştim ama ilaç gitmediği için sonuç alamamıştık...
poliklinikteki dr birde durumunuzu hocaya soralım size tel ederiz dediler...
1-2 gün sonra tanı amaçlı laporaskopi ve histereskopi olacaksın diye aradılar...

ben kendimi o kadar inandırmıştımki bunlar sadece prosudür gereği yapılması gereken şeyler gibi görüyordum...
bütün herşeyim yapılmıştı bunuda yaprırmam gerekti çünkü 3 yıldırda bebeğimiz olmuyordu ve tüp bebek için rahim filmim olmadığından bu ameliyat şarttı...
sonuçta ne gerekiyorsa bütün işlemleri yaptık ve orda ameliyat oldum...
ben birşey çıkmayacağına okadar inanmıştımki özel dr a da gitmedim...
çapada bazı profların özel muayenesine gitiğin zaman az bir katkı payı vererek te ameliyat olabiliyormuşsun...
bunu ben ameliayattan sonra öğrendim...
işin en tuaf yanı ne biliyormusun bizde 300 tl katkı payı ödedik...
neden alıyorsunuz bu parayı dediğimizde öğretim üyesi katkı payı dediler...
bizde cahil cahil verdik...
cahil diyorum çünkü ameliaytıma prof falan girmemiş...
raporumda op. bir dr un adı var...
işte bende benimle ameliyat olan bayanlardan öğrendimki profun ameliyata giremsi için özel yerine gitmek lazımmış...
biz boşuna para verdik..itiraz için gittiğimizde de tamam prof yapmamış olabilir ama yanındadır dediler...
ama ben ameliyat hanede bayılmadan önce prof falan görmedim...

özetlersek üniv hastanesinde özel muayene ücreti +katkı payı

özel muayemeler 250-350 gibi
katkı payı ise benin anladığım kadarıyla sadece histereskopi 150
lapararoskopi ve histereskopi ikisi bir arada 300 tl

ha şunuda söyleyeyim yok özele gitmiyeceksen katkı payını ödmeye itiraz et, bedava o zaman...
çünkü bütün masrafları sgk karşılıyor...

Cnm yaaa geçmiş olsun neler yaşıyoruz değilmi ama olsun sonunda muradımıza ereceksek çekilen çile kutsal olmalı değilmi cnm bende cerrahpaşaya gidiyorum bi hoca 2000 tl istemişti öle olunca bende gözüm korktu dediğin rakamlarsa eğer sorun değil ama sanki bana bu kadar uygun değilmiş gibi geliyor inş. öyledir tatlım yaa peki sen şuan hamilemisin yada inş.bebeğini aldınmı kucağına

Fadikciğim son bi soru daha hocaların çapada varmı bilmiyorum ama cerrahpaşada damuayene ediyor 150 tl katkı payı alıyor özel öğretim görevlisi olduğu için bende şuan bi hocadan cerrahpaşadaki muayenesine gidiyorum ama ne kadar alır bu ameliyat için bilmiyorum hocanın birine gitmiştim oda yine cerrahpaşada öğretim üyesi özeline gidicektim ama giden birinden öğredimki 2000 tl almış bu ameliyat için hemde cerrahpaşada yapmış ben bunu duyunca gözüm korktu özeller bile daha uyguna yapıyor 1.500tl ye o yüzden şuan hocaya gitmeye korkar oldum valla:93:

canım ben 6.5 yıllık evliğim...
evliliğimin ilk 3 senesi içinde 3 düşük yapmıştım(6-7 haftalık)
düşüklerden sonra 3 senede hamile kalamadım...
ameliyatıda 7-nisan-2010 da oldum...
ameliyattan 3 ay sonrada hamile kaldım...
diğer hamileliklerim gibi ilk zamanlar sorunlu kanamalı geçti...
3 ay devamlı yattım...
daha sonra dr lar tamam herşey yolunda bütün tehlikeyi atlattın dediler...
yani düşük tehlikesini...başka tehlike varmı yokmu ilgilenen olmadı...
ama ben beğeğimi 4. ayında erken doğumla kaybettim:((

hamileiken çapaya hiç gidemedim çünkü bize çok uzak ve ben hamileliğimi zaten yatarak geçiriyordum...
doğumdan sonra geçenlerde gittim (özele değil polikıliniğe) bana neden hiç gelmedin diye kızdılar...

canım ya ben çapada hiç prof a gitmediğim için tam bilmiyorum...
ama ameliyattan sonra odadaki diğer hastalarla konuştuğuma göre öğle yüklü bir para vermemişler...
sadece muayene parası ve katkı payı...
en fazla para veren arkadaş toplam 550 tl vermiş hatta espirisinide yapmıştı en çok ben verdim ben daha özelim diğe:)

canım seni yanıltmak istemem....
belki bu hastalar devamlı hastaları falanmıydı bilmiyorum...
yoksa bana da bir kere muayenesine geldiği hastayı sadece katkı payı alarak ameliyat etmez gibi geliyor...
cerrahpaşadaki 2000 tl istedi demişsin o zaman bunlarda ister gibi...
ama 3 hastanında sadece katkı payı verdiklerini duydum işte....
fazla verseler neden yalan söylesinler...

birde o hastalar anlatırken başka bir yerde muayeneye gitmiş gibi değil sanki hastane de muyene olmuş gibi anlattılar...
yani ben hep öğle anladım...
eğer hastanede muyene ederlerse belki sadece katkı payıyla ameliyat ederler ama özel yerine gidince hiç sanmıyorum...

ben geçen çapaya gittiğimde (8 gün önce) proflar hastanede özel muayene ediyormu diğe sormuştum yok dediler...
özel muayeneleri varmış ve özel yerde bakıyorlarmış...
yani şuan yokmuş ama belki o zamanlar hastanede muyene vardı...

canım nasıl araştırılır bilmem ama bir araştırmaya çalış istersen...
rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...

Son düzenleme:
canım ben 6.5 yıllık evliğim...
evliliğimin ilk 3 senesi içinde 3 düşük yapmıştım(6-7 haftalık)
düşüklerden sonra 3 senede hamile kalamadım...
ameliyatıda 7-nisan-2010 da oldum...
ameliyattan 3 ay sonrada hamile kaldım...
diğer hamileliklerim gibi ilk zamanlar sorunlu kanamalı geçti...
3 ay devamlı yattım...
daha sonra dr lar tamam herşey yolunda bütün tehlikeyi atlattın dediler...
yani düşük tehlikesini...başka tehlike varmı yokmu ilgilenen olmadı...
ama ben beğeğimi 4. ayında erken doğumla kaybettim:((

hamileiken çapaya hiç gidemedim çünkü bize çok uzak ve ben hamileliğimi zaten yatarak geçiriyordum...
doğumdan sonra geçenlerde gittim (özele değil polikıliniğe) bana neden hiç gelmedin diye kızdılar...

canım ya ben çapada hiç prof a gitmediğim için tam bilmiyorum...
ama ameliyattan sonra odadaki diğer hastalarla konuştuğuma göre öğle yüklü bir para vermemişler...
sadece muayene parası ve katkı payı...
en fazla para veren arkadaş toplam 550 tl vermiş hatta espirisinide yapmıştı en çok ben verdim ben daha özelim diğe:)

canım seni yanıltmak istemem....
belki bu hastalar devamlı hastaları falanmıydı bilmiyorum...
yoksa bana da bir kere muayenesine geldiği hastayı sadece katkı payı alarak ameliyat etmez gibi geliyor...
cerrahpaşadaki 2000 tl istedi demişsin o zaman bunlarda ister gibi...
ama 3 hastanında sadece katkı payı verdiklerini duydum işte....
fazla verseler neden yalan söylesinler...

birde o hastalar anlatırken başka bir yerde muayeneye gitmiş gibi değil sanki hastane de muyene olmuş gibi anlattılar...
yani ben hep öğle anladım...
eğer hastanede muyene ederlerse belki sadece katkı payıyla ameliyat ederler ama özel yerine gidince hiç sanmıyorum...

ben geçen çapaya gittiğimde (8 gün önce) proflar hastanede özel muayene ediyormu diğe sormuştum yok dediler...
özel muayeneleri varmış ve özel yerde bakıyorlarmış...
yani şuan yokmuş ama belki o zamanlar hastanede muyene vardı...

canım nasıl araştırılır bilmem ama bir araştırmaya çalış istersen...
rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın

cnm benim rabbim hepimizin yar ve yareni olsun inş cerrahpaşada 150 tl karşılığına muayene ediyor proflar katkı payını öğrenicem allah izin verirse ona göre isticem bana histereskopi demiyorlar çünkü görünürde bişi yok ama ben kendim istiyorum çünkü olduğunu düşünüyorum cnm ben seni kan pıhtılaşması topiğinden tanıyorum şuan sende kan pıhtılaşması var dimi cnm olsun en azından bu sefer sorunu biliyorsun rabbim sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eylesin inş... hepimize amin...:34:

cnm benim rabbim hepimizin yar ve yareni olsun inş cerrahpaşada 150 tl karşılığına muayene ediyor proflar katkı payını öğrenicem allah izin verirse ona göre isticem bana histereskopi demiyorlar çünkü görünürde bişi yok ama ben kendim istiyorum çünkü olduğunu düşünüyorum cnm ben seni kan pıhtılaşması topiğinden tanıyorum şuan sende kan pıhtılaşması var dimi cnm olsun en azından bu sefer sorunu biliyorsun rabbim sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eylesin inş... hepimize amin...:34:

dr lar histereskopiyi kendi istemiyorsa senin isteğinle zor olur canım...
inş iyi birilerine denk gelirsin...
allah yardımcın olsun....

evet canım kan pıhtılaşması topiğine de uğradım ama ben de pıhtılaşma yoktu...
4. hamielliğimde bebek gelişsin diye önlem amaçlı iğne kullandık...
maşalalh allahın izniyle 4. aya kadar da iyi gitmiştik...
yani işe yaramıştı...
ama erken doğumla kaybettim...

Cnm acaba rahim ağızı yetmezliği flnmı var acaba keşke serklaj isteseydin :5:tam olarak bilmiyorum ama bazı arkadaşlar hamileliğinin belli dönemlerinde yaptırdı bebek düşmesin diye ii bi doktorla görüşüp iğne artı hamilelik ileryeyince bide onu denesen cnm

bende 4 yıllık evliyim. doktorum tüp bebek yapacağız işlemlere başlayalım dedikten sonra tahliller bitti histeroskopimide oldum. histeroskopi ameliyat değil ilk önce bunu belirteyim. rahim içine kamera ile bakıyorlar. benim drum prof ama bu tür işlemlerini asistanları yapıyor herşeye yetişemez ki. bir sıvı sıkıyorlar sonra kamerayla vajina içerisine girip bakıyorlar ona göre rapor yazıyorlar. eğer bir yapışıklık, miyom veya kist gibi bişey görürlerse drun kararına göre operasyon geçiriyorsun. benim herşey normal çıktı, buda rahmin gebeliğe engel olan bişey olmadığını gösteriyor. bence fazla zaman kaybetmeyin prosedür zaten uzun sürüyor. allah hayırlısını versin.

bende 4 yıllık evliyim. Doktorum tüp bebek yapacağız işlemlere başlayalım dedikten sonra tahliller bitti histeroskopimide oldum. Histeroskopi ameliyat değil ilk önce bunu belirteyim. Rahim içine kamera ile bakıyorlar. Benim drum prof ama bu tür işlemlerini asistanları yapıyor herşeye yetişemez ki. Bir sıvı sıkıyorlar sonra kamerayla vajina içerisine girip bakıyorlar ona göre rapor yazıyorlar. Eğer bir yapışıklık, miyom veya kist gibi bişey görürlerse drun kararına göre operasyon geçiriyorsun. Benim herşey normal çıktı, buda rahmin gebeliğe engel olan bişey olmadığını gösteriyor. Bence fazla zaman kaybetmeyin prosedür zaten uzun sürüyor. Allah hayırlısını versin.
cm çok geçmiş olsun acaba nerde ve ne kadara yaptırdığınıda yazarsan hem bana hem yaptırıcak olan arkadaşlara büyük iyilik yapmış olursun cnm allah şifa versin ....

Cnm acaba rahim ağızı yetmezliği flnmı var acaba keşke serklaj isteseydin :5:tam olarak bilmiyorum ama bazı arkadaşlar hamileliğinin belli dönemlerinde yaptırdı bebek düşmesin diye ii bi doktorla görüşüp iğne artı hamilelik ileryeyince bide onu denesen cnm
nedeni belli değil işte canım...
hastaneye gitiğimde doğum başlamış sayılırdı...
yani o saaten sonra çaresi yoktu serklaj sancıdan önce rahim tam açılmadan ancak yapılırmış...

hamileyiken rahim ağzını ölçtürmek çok istedim ama gözü körolasıca dr ları razı edemedim...
hatta en son doğumdan 2 gün önce gittimim dr senin riskin yok ölçülüp ölçülmeyeceğine dr karar verir dedi....
rabim bildiği gibi yapsın onları...
benim bebeğimin ömrü yokmuş ne olursa olsun onu kaybedecekmişim ben buna isyan etmiyorum...
ama ölçüm olsaydı ona göre hareket ederdik...
artı birde diğer hamileliklerim için sebebi belli olurdu...

Son düzenleme:
cm çok geçmiş olsun acaba nerde ve ne kadara yaptırdığınıda yazarsan hem bana hem yaptırıcak olan arkadaşlara büyük iyilik yapmış olursun cnm allah şifa versin ....

ben üniversite hastanesine gidiyorum doktorum prof. sadece ilk muayenede 150tl muayene ücreti verdim o kadar. diğer tüm tahlillerim v.s. histeroskopi dahil devlet ödedi zaten sadece bir ultrason istemişti doktorum abdomen us onu dışarıda 36 tl ye çektirdim. gerçi onuda ünivde yaptırabiliyordum ama tarih olarak 4 ay sonrasını verdiklerinden özel hastaneye gitmiştim.

arkadaşlar bana da rahim içi polip teşhisi kondu. histereskopi için doktor, merkez, hastane vesaire araştırıyorum. istanbulda aynı tecrübeyi yaşayıp da memnun kaldığınız yer var mı?
direk özel bi yere mi gitmeliyim?yoksa üniversite hastanesinde çalışan bir profun muayenesine gidersem, ameliyat bedavaya gelir mi?

arkadaşlar bana da rahim içi polip teşhisi kondu. histereskopi için doktor, merkez, hastane vesaire araştırıyorum. istanbulda aynı tecrübeyi yaşayıp da memnun kaldığınız yer var mı?
direk özel bi yere mi gitmeliyim?yoksa üniversite hastanesinde çalışan bir profun muayenesine gidersem, ameliyat bedavaya gelir mi?

maalesef ki tıp fak. prof.unun özel muayenehanesine gitmekle ücretten kurtulamıyorun, ameliyat tıp fak.de ücretsiz olsa bile doktor parası vermek durumundasın. çok üzgünüm.:32:

Son düzenleme:
Back
X