Doğuma Hazırlık Arkadaşlar isim konusunda yardım edin!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nisanbu

BaDeM ŞeKeRiM
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2012
3.517
1.009
173
Aklımızda bi kaç tane isim var ama karar vermek gerçekten çok zor yaa :31:
UTKU,ARDA,TAHA,

Utku'nun anlamı bize çok uyuyo aslında 'bir çok emek ve zorluktan sonra kazanılan zafer,mutlu son.
Arda:Hükümdar veya kumandan asası. 2. İşaret olarak yere dikilen çubuk. 3. Meriç ırmağının Edirne yöresindeki önemli bir kolu. 4. Uygur yazılarında geçen çok eski bir Türk adı. 5. Sonra gelen.
Taha da kuranda geçtiği için güzel gerçi anlamının güzel olması önemliymiş. Birde çift isim modası var biliyorsunuz ben en başta kemal arda,kemal taha istedim sonra utku da geldi aklımıza siz ne dersiniz?

taha ile utku kulaga akici gelmiyor pek...arda guzel...isimlerin kurandan olmasina veya arapca olmasina gerek yok,kuran isim secme kitabi degil ki...anlami guzel olsun yeter :) mutlu bebisler :)

İlk oğlunuzsa İlker olabilir :)

Arda ismi,bana ardından geleni çağrıştırıyor.
Yani küçük kardeş olarak düşünüyorum.

kesinlikle Taha:))
Taha ismi kurandan bir sure ismi ve Hz. Omer bu sure vesilesiyle musluman olmustur... Peygamber efendimizinde isimlerinden biri olarakta geciyor..

Hepinize teşekkürler,böyle 3.kişilerden yorumlar alınca insanın aklında daha bir netleşiyo:46:

Taha kulağa cok hoş gelen bir isim, eğer iki isim düşünüyorsanız Tahanin yanına uyumlu olacak bir isim daha koyabilirsiniz.. Daha bir kuvvetli olur düşüncesindeyim.. Arda ise sozluk anlamının dısında, bir cok dilde kolay telaffuz edilebilen bir isim olduğunu duydum.. Ve Arda ismine sahip kisiler cok enerjik ve aktif oluyorlarmış.. Utku bence cok itici bir isim, ben pek sevemedim, ona yorum yapamayacağım.. Sözün özü; uç isim arasından Arda derim ben (3.bir kisi olarak (:)

Back
X