arkadaşlar korkuyorumm bebek sakat doğarmı??

edanur_5555

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2011
136
4
0
İstanbul
arkadaşlar 1 aylık hamile olduğumu bugün öğrendim..çok sevindim ama içimde çookk büyük korku var.. ben bu 1 aylık süre içinde antidepresan paxil 20 kullandım günde 2 doz..bol bol çeşitli ağrı kesiciler kullandım..bir ara antibiyotik kullandım..acaba bu bebeğe geçmişmi? bebeğe zarar verirmi?..internette okudum az önce ilk 3 ay ilaç kullanımda bebek yarık dudak doğabilirmiş..şimdi çok korkuyorum bebek sakat doğar diye..gerçi yarın doktora gideceğim ama sizden bilgilerinizi istiyorumm yardımcı olun lütfen

yani aslında ilaç kullanıcaksan korunacaksın gebelik düşünmiceksin
gebelik düşünüyosan da ilaç kullanmayacaksın
baya ilaç içmişsin hem de gebelikte tehlikeli olanlarından
ben korunmayı bıraktığımdan beri paroldan başka ilaç kullanmıyorum
neden bu kadar rahat davrandığını bilemiyorum ama
umarım bebeğinde herhangi bir sorun olmaz
çünkü eğer öyle olursa ben bile çok üzülürüm

bence önce bir sakin ol annesi, öncelikle seni tebrik edelim, 4 haftalık gebesin ilk 2 hafta zaten senin yumurtlama dönemin bebegin 5 haftadan sonra şekşl almaya başlıyor, bezelye tanesi gibi oluyor omurlişkten kemiklerden gelişmeye başlıyor(neyne.net takip edebilirsin) genbeliğini çok geç ögrenmiş yıgınla ilaç kullanmış çok bayan var ya da şaçıbı boyatmış boyatmış derken öyle bir 2 ton da değil oryalle açtırmış öfle yaptırmış, ya da bi enfeksiyon geçirmiş toksoplazma olm uş anneler var, anladım ki sende her hamile bayan gibi pimpiriklisin, önce sakin ol canım, korktukların için Allah a sıgın, Allah ım yavrum sana emanet de, yoksa hamileliğin sonun akadr her adımım böyle korku dolu geçicek 2 li 3 lü tesstler vs.. ama nasipden öte de yok yok bunu bilmeliyiz takdir bir şekilde verilmişse bunun kimse önüne geçmeye kadir değil bu bir gerçek, ilk 3 ay organ gelişiminin tamamlandığı vakitler oldugu için evet ilaç kullanımı kısıtlı dogru, istersen önce aç ilaçların prospektüsünü oku, hamilelik için hangi kategori yazıyor ama dediğim gibi 4 haftalık gebesin ve daha çok yenisin senin minik daha hla hüğcre gibi annesi daha miniminnacık, Allah korktujlarından emin kılsın seni, sağlıkl sıhhatke eline al inşAllah, bol bol dua et, hanmilelerin duası pek makbul oluyor hem kadir geceside geliyor:31:

plansız bir gebelikti sanırım..
korunamadınız yani?
çünkü 'tam' korunmadıkça gebelik olasılığı hep mevcut..
dikkat çok önemli bu konuda..

inşallah bebek sağlıklıdır..

korkma canım Allah korur o melekleri . içini serin tut. hamile olduğunu bilmeyip ilaç kullananlar var. hem hamileyken doktorların verdiği bazı ilaçların prospektüsünde hamilelikte kullanımında yarar-zarar ilişkisine göre doktor kontrolünde kullanılır diye yazıyor. Allahın izniyle bişeycik olmaz. sana şöyle söyleyim olacak olduktan sonra ilaç kullanmasanda olur. doktorunada danışırsın. üzme kendini sonra bebişinde üzülür. :34:

hepinize çoookkk teşekkür ederim güzel temennileriniz dualarınız ve içimi rahatlattığınız için..doktora gittim bazı testlerden sonra bebeğimin sağlıklı olacağını öğrendim.Allaha çok dua etmiştim kabul etti şükürler olsun ona:)
geç farkedilen gebelikte ilk 7 hafta bilinmeden ağrı kesici ve antidepesan ilaç kullanmı bebeğe pek zarar vermiyormuş bu da Allahın bir mucizesi koruyor o canı orada demekki.Allahım hepininize nasip etsin çook güzel bir duygumuş hayata bir başka bağlandım

3 düşük yaptıktan sonra 1 sene hiç bir şekilde hamile kalamamıştım eşimle bütün doğal yolları denedik ama olmadı.ben o ilaçları hamile kaldığımı bilmeden
kullandım ayrıca ben hamileyken 2 gün adet bile görmüştüm yani hiç plansız ve hiç anlayamadan hamile kaldım bir anne hamile olduğunu bile bile ilaç kullanmaz Allaha şükür sağlıklıymış bebeğim.

Back
X