arkadaslar lutfen bir bakin

Bir_kadin

kardelen
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.090
33
116
44
Belçika
Merhaba arkadaslar, 8 haftalik hamileyim ve bugun ilk kontrolume gittim..
Bebisim 16mm ve doktor simdilik her sey yolunda dedi. aklima gelen her soruyu sordum
ama bir soru sormayi unuttum
gebelik hakkinda verdigi el kitabina bakinca aklima geldi
Allahim esirgesin herhangi bir gelisim bozuklugunu 5'ci ayinda gorebiliyorlar diye okudum..
Allah korusun boyle bir durum daha erken teshis edilemiyormu yada edildigi vakit ne gibi
alternatifler sunuluyor.. Cok mutluyum bugun ama dusunmeden edemedim lutfen cevap verin..

aklına nerden geldi bunlar..ne güzel bebeğin sağlıklıymış doktor herşey yolunda demiş..bence aklına kötü şeyler getirip boşuna üzülme..keyfini çıkar hamileliğin..2li 3lü testler yapılıyor..5. ayda ayrıntılı ultrasona girebiliyorsun..problem varsa sana söylüyolar..bilgi vermek amaçlı..bebeğin organlarında sorun varsa geniş kapsamlı bir hastanede doğum yapmanı önerirler..zaten beyninde problem varsa biliyosun buna çözüm yok..24.haftaya kadar aldırırsın ya da devam..aman dedim ya bunları düşünüp te üzme kendini..allaha bol bol dua et..zaten hepimiz aynı riskleri taşıyoruz..allahın takdiri..dua etmekten başka çaremiz yok..

:20: evet cnm düşünme bunları keyfini çıkar hamileliğinin.. :29: sırasıyla düşüneceğin konular var.. şimdi bebişinin san sıkı sıkı tutunduğu ve büyümeye çalıştığı dönem..annesi güzel beslensin bebişi önden önden gitsin haftasına göre...sonra cinsiyetini merak etsin :9: sonra testler yapılcak.. ben mesela hiç bi testi yaptırmadım.. kendi tercihim ve kafam rahat.. zaten ultrasonda çoğu şeyi anlıyo doktorlar.. SAĞLIKLI Bİ HAMİLELİK DİLERİM CNM..

Öncelikle hayırlı olsun hamileligin. Umarım bebişini saglıkla kucagına alırsın.

Kitapcıkta yazan aslında organ anomalileri. 18-23 haftalar arasında detaylı ultrason yapılıyor. Orada kalp kapakcıklarından idrar torbasına v.s. bir sürü detaya bakıyorlar. O zamana kadar o kadar detaylı tespit edemiyorlar her sıkıntıyı. Bahsedilen şey budur sanırım.

Bebekte anomali olması ihtimali normalde cok dusuk zaten. Hele bir de akraba evliligi yoksa, siz ve eşiniz genceseniz, daha önce düşük yapmamıssanız gibi bir suru faktör var. Bunlar sizde yoksa zaten hic endiselenmeyin. Düşünmek canınızı sıkmaktan baska işe yaramaz. Hamileliği boyunca sigara icen kadınların bile bebekleri büyük olasılıkla saglıklı doguyor.

Hem allah korusun bir sorun tespit edilse dahi çogunlukla çok önemli problemler olmuyorlar ya da kolayca halledilebiliyorlar.

Hamilelik boyunca moraliniz ne kadar yuksek olursa o kadar saglıklı bir bebişiniz olur. O yuzden siz hemileligin keyfini cıkarın bence. Bebişde içeride güvende olmanın keyfini cıkarsın. :).

Örnegin (ben de hamileyim), canım ceker diye işyerinde herkez bana yiyecek birseyler getiiryor. Hamileligin ayrıcalıgı coktur. Tadını cıkarmaya bakın.

Back
X