Öncelikle hayırlı olsun hamileligin. Umarım bebişini saglıkla kucagına alırsın.
Kitapcıkta yazan aslında organ anomalileri. 18-23 haftalar arasında detaylı ultrason yapılıyor. Orada kalp kapakcıklarından idrar torbasına v.s. bir sürü detaya bakıyorlar. O zamana kadar o kadar detaylı tespit edemiyorlar her sıkıntıyı. Bahsedilen şey budur sanırım.
Bebekte anomali olması ihtimali normalde cok dusuk zaten. Hele bir de akraba evliligi yoksa, siz ve eşiniz genceseniz, daha önce düşük yapmamıssanız gibi bir suru faktör var. Bunlar sizde yoksa zaten hic endiselenmeyin. Düşünmek canınızı sıkmaktan baska işe yaramaz. Hamileliği boyunca sigara icen kadınların bile bebekleri büyük olasılıkla saglıklı doguyor.
Hem allah korusun bir sorun tespit edilse dahi çogunlukla çok önemli problemler olmuyorlar ya da kolayca halledilebiliyorlar.
Hamilelik boyunca moraliniz ne kadar yuksek olursa o kadar saglıklı bir bebişiniz olur. O yuzden siz hemileligin keyfini cıkarın bence. Bebişde içeride güvende olmanın keyfini cıkarsın. :).
Örnegin (ben de hamileyim), canım ceker diye işyerinde herkez bana yiyecek birseyler getiiryor. Hamileligin ayrıcalıgı coktur. Tadını cıkarmaya bakın.