arkadaşlar adetim gecikince test yaptım ve pozitifi gördüm.geçen ctesi de doktora gitmiştim doktor muayene etti keseyi göremedi geç döllenme olmuştur dedi.beta hcg 38 çıkmıştı.ertesi gün kanamam başladı doktorumu aradım bebeğin tutunamamış olabileceğini söyledi.beta hcg yi tekrarlatarak değerlerin sııfırlanmasını beklememi söyledi.ben bugün beta hcg yi tekrarlattım.değer 50,64 çıktı.doktoruma değeri söylediğim de dış gebelik olabilir dedi.kafam çok karıştı.lütfen bana yardımcı olun.herhengi bir bilgisi olan var mı,ya da böyle bi durum yaşayan.ctesi tekrar ultrasonografiyle bakacak bilmiyorum beni ne bekliyo
kötü düşünme hemen canım gönlünü ferah tut. dr dediği en kötü ihtimal. öyle bir şey olmayadabilir. bazen gebelğin erken dönemlerinde böyle ufak kanamalar olabiliyor burda da okumuştum ama dr kontrolunde sıkıntı olmadan devam ediyor gebelikler. oyüzden hemen kötüye yormamak lazım peki kanaman devam ediyor mu hala bigün olup geçtimi
kötü düşünme hemen canım gönlünü ferah tut. dr dediği en kötü ihtimal. öyle bir şey olmayadabilir. bazen gebelğin erken dönemlerinde böyle ufak kanamalar olabiliyor burda da okumuştum ama dr kontrolunde sıkıntı olmadan devam ediyor gebelikler. oyüzden hemen kötüye yormamak lazım peki kanaman devam ediyor mu hala bigün olup geçtimi
canım öncelikle cevap yazdığın için teşekkür ederim.kanamam az az devam ediyo bazen hiç gelmiyo bazen geliyo.ben de kötü düşünmek istemiyorum ama bilmiyorum işte
yarın gidicektin dimi dr a hadi bakalım hayırlısı inş. herşey normaldir de güle oynaya çıkarsın dr yanından. sonucu öğrendikten sonra yazda merakta bırakma bizi
yarın gidicektin dimi dr a hadi bakalım hayırlısı inş. herşey normaldir de güle oynaya çıkarsın dr yanından. sonucu öğrendikten sonra yazda merakta bırakma bizi
canım gittim doktora baktı ultrasonla yine bişi yok.beta hcg yi tekrarlattı değerim düşmüş 44 olmuş.sevindi doktor çünkü sağlıklı olmayacaktı dedi.dış gebelik olmasından korkuyodu sonucu duyana kadar.kendi kendine sıfırlanacak değer ben de hafta içi tekrar yaptırıcam beta hcg yi
canım gittim doktora baktı ultrasonla yine bişi yok.beta hcg yi tekrarlattı değerim düşmüş 44 olmuş.sevindi doktor çünkü sağlıklı olmayacaktı dedi.dış gebelik olmasından korkuyodu sonucu duyana kadar.kendi kendine sıfırlanacak değer ben de hafta içi tekrar yaptırıcam beta hcg yi
iyi bakalım hayırlısı böyleymiş allahtan dış gebelik olmamış o çok daha zor bidurum. bunun içinde sıkma canını artık bende ağustosta yaşadım aynı şeyi ve dr dediği şuydu hiç üzülmenize gerek yok her kadının yaşayabileceği birşey bu iyi tarafındanbakın en azından hamile kalabildiğinizi öğrenmiş oldunuz dedi bencede öyle en azından bundan sonrası için acaba hiç mi olmayacak korkumuz yok olabildiğini gördük . oyüzden sende takma kafana hiç
yok ben de takmadım canım hayırlısı buymuş dediğin gibi.Allah sağlık versin tekrar olur nasılsa.ben de dış gebelikten çok korkmuştum bu ona nazaran daha hafif bi durum.sana da çok geçmiş olsun.günün birinde güzel haberlerimizi paylaşırız inşallah seninle:)
inş canım bakalım. bende de bu ay hiç belirti yok ama sadece beyaz kokusuz bi akıntı var 2 gündürde hafif hafif batmalar var 28 kasımda adet olmam lazım bugün dayanamadım bi test yapiim dedim ikinci çizgi silik çıktı çok hafif belli oluyor. bende ümitlenmek istemiorum silik çizgi niye çıkarki
canım çok silik de çıksa sonuç pozitif oluyo:)idrara karıştığına göre kanda kesin belli our bence yarın hemen bi beta hcg yaptır.akıntı en belirgin belirtilerden zaten bende de vardı acaip.ben şimdiden hayırlı olsun diyim sana)
inş canım yaa geçen seferden hayal kırıklığı olunca şimdiden ümitlenmek istemiorum silik çıktı ya yine düşük olursa diye
ben de silik görmüştüm.ama sen gününden önce silik görmüşsün.ben günüm 6-7 gün geçtiğinde silik olarak gördüm ve malesef bu olayı yaşadım.senin öyle olmayacak inşallah canım içini ferah tut.kan testindeki değerlerin belli eder zaten.sen bi kan testi yaptır ve sonucu haber ver mutlaka bana :)merak ederim
tamam canım inş. dediğin gibi olur. hafta sonuna doğru yaptırırım herhalde kan testini günüm geçsinde bi. haber veririm mutlaka. peki mesela hangi değerler arası normal kan testinde günüm 1-2 gün geçince yaptırsam
canım günün geçince 1 ay tamamlanmış olarak düşünülüyo son regl tarihin baz alınıyo çünkü.değerler değişiklik gösterebiliyo.çünkü geç döllenme olabilme ihtimali de var.öyle olunca gebelik daha geç oluyo doğal olarak da değerler biraz düşük çıkıyo.ama önemli olan 2güne bir 2 katına çıkması.
Normal Bir Gebelikte Haftalara Gore Beta-Hcg Degerleri
3 hafta 5 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?