Canım kese görüldükten sonra neden beta verdin ? Doktorum hiç gerek yok kalp atışını dinliycez dedi başka bi sorun filan mı varSat 19 ekim di test yaptim cift cizgi vardi silik 19.11.2020- 76 beta hcg 2 haftaliktik doktora gitti gec dollenme olabilir dedi kese 2 haftasonra gittim kese goruldu sonra tekrar veta verdim ve uyumsuzz
23.11.2020-471 hastanede verdim
9.12.2020-5383 saglik ocaginda verdim
15.12.2020-5867 hastanede verdi
17.02.2020 - 8669 saglik ocaginda verdim
15 de verdigim kanda doktor muhtemel dususe gecmis kese var kurtaj olman gerekebilir dedi tekrar kan verdim yuksek cikti sevincle gittim bi nebze. Doktor %47 artis olmus labaratuvar farkli ama yinede sikinti var yani sagliksiz gebelik olabilir sonu kurtaj gibi gorunuyor dedi bir hafta bekle utrasonla bakicaz kana bakmiyoruz artik dedi bebek henuz gorulmedi ve ben kafayi yiyecegim nolur bilginiz varsa bi fikriniz paylasirmisiniz bi kac gundur hic iyi degilim psikolojik olarak
Betanın normalde 2 gunde 2 katı artması laızm bence tek bıyere yaptır farklı yerlere gitme ama artıs az gibi kalp atısı duydunuzmu?Sat 19 ekim di test yaptim cift cizgi vardi silik 19.11.2020- 76 beta hcg 2 haftaliktik doktora gitti gec dollenme olabilir dedi kese 2 haftasonra gittim kese goruldu sonra tekrar veta verdim ve uyumsuzz
23.11.2020-471 hastanede verdim
9.12.2020-5383 saglik ocaginda verdim
15.12.2020-5867 hastanede verdi
17.02.2020 - 8669 saglik ocaginda verdim
15 de verdigim kanda doktor muhtemel dususe gecmis kese var kurtaj olman gerekebilir dedi tekrar kan verdim yuksek cikti sevincle gittim bi nebze. Doktor %47 artis olmus labaratuvar farkli ama yinede sikinti var yani sagliksiz gebelik olabilir sonu kurtaj gibi gorunuyor dedi bir hafta bekle utrasonla bakicaz kana bakmiyoruz artik dedi bebek henuz gorulmedi ve ben kafayi yiyecegim nolur bilginiz varsa bi fikriniz paylasirmisiniz bi kac gundur hic iyi degilim psikolojik olarak
Malesef kalp atışı yoktu ve kürtajla sonlandırıldı. Üzüldüm ama 1 sene sonra üzüntünün büyüğünü yaşıcamı bilemezdim yine 1 sene sonra yanı aralık ayında yeni zorunlu sezeryanle 22 haftalık gebeliğim sonlandırıldı heyet kararıyla daha kötüsüde varmış çok üzgünüm psikolojim gerçekten çok kötü napcamı bilemiyorum bir yere sığamıyorumBetanın normalde 2 gunde 2 katı artması laızm bence tek bıyere yaptır farklı yerlere gitme ama artıs az gibi kalp atısı duydunuzmu?
Çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Neden sonlandırıldı gebeliğiniz? Bu öyle bir yolculuk ki insan başına ne zaman ne geleceğini bilmiyor.Malesef kalp atışı yoktu ve kürtajla sonlandırıldı. Üzüldüm ama 1 sene sonra üzüntünün büyüğünü yaşıcamı bilemezdim yine 1 sene sonra yanı aralık ayında yeni zorunlu sezeryanle 22 haftalık gebeliğim sonlandırıldı heyet kararıyla daha kötüsüde varmış çok üzgünüm psikolojim gerçekten çok kötü napcamı bilemiyorum bir yere sığamıyorum
Sorunlu bi gebelikti başından beri 6 haftada skar gebelik dediler allahtan olmadığını ama kötü yere yerleştiğini aşağı yerleşimli olduğu sölendi istenirse kürtaj yapılır dendi istemedim 13 haftada bebeğe hemimelia teshişi konuldu sağ kol olmadığı va sol bacağın. Kısa dirseğe kadar normal alt kısmının kısa olduğu sölendi diğer bacaktan istenilirse kurul kararı ile sonlandırılabilir dendi çok acı ama ben istemedim buda allahtan dedim peritonoloğa 2 haftada bir muayneye gidiyordum 22 haftada ayrıntılı utrasonda bebeğin kafasının su topladığı(hidrosefali) anne karnında ölebilir denildi suyu fazla olduğu benimse plesenta previa ve plesenta akreata teşhisi konuldu( bebeğin eşinin rahmi tamamen kapatması ve bebeğin göbek kordonunun rahme yapışık olması) hayati tehlikemin olduğu sölendi sonlandırma kararı alındı ameliyat sırasında rahmin alınabilir denildi zor bi ameliyat geçti ölümden döndüm 5 ünite kan takılmış ameliyat esnasında sonrasında sağlık yerine gelince insanın içini acı sarıyo meleğimi kaybettiğim gerçeği doktordan zor bela resmini görmek istedim gördüm bildiğiniz bebek kızımın olduğunu öğrendim ama acısı çıkmıuo içimden vermediler mezarı olsun her akşam ağlamaktan yoruldum öle bir acıki çıkmıyo kendimi suçluyorum yaşatabilirmiydim diyeÇok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Neden sonlandırıldı gebeliğiniz? Bu öyle bir yolculuk ki insan başına ne zaman ne geleceğini bilmiyor.
Önceki sezeryan doğu. Ve geçen sene aralık ayında bir kürtajım oldu kalbi durdu bir oğlum var 4.5 yaşında kendimi verip ilgilenemiyorum bile yeni yeni kendime geliyorum geçirdiğim ameliyat sezeryan gibi diil dikişlerim çok fazla hala içimdeki dikişlerin acısı geçmediNeler yaşamışsınız. Çok zor bir karar evet, devam etseydiniz ne olacağını Allah bilirdi. Yaşayıp yaşamaması sizin elinizde bile olmayabilirdi. Daha önceden doğum mu yaptınız? Scar gebelik dediğiniz sezaryen dikişi mi? Başka çocuğunuz var mı?
Başınız sağ olsun çok zor ama tamamen sağlıksız bir bebekmis anlattığıniz kadarıyla belki yaşasaydı çok zor bir hayatı olacaktı
Sağolun evet bi evladım var şükür ona sarılıyorum elde diil zamanla alışıcam en azından elimden gelse doğururdum bakardımda olmadı kısmet diilmiş ömrü okadar yeni olduğu için aklımdan çıkmıyor gözümün önünde
Tşkler okudukça biraz olsa rahatlatıyo sağolun gerçektenBir seçim yapmak zorunda kalmışsınız evet ama bunun sonucu 4.5 yaşındaki oğlunuzu annesiz bırakmamayı tercih etmek gibi de görünüyor.
Dünyaya gelecek olan bir şekilde geliyor. Bu kadar probleme rağmen öyle bir durum olurdu ki bütün risklere rağmen devam edip doğurabilirdiniz. Ama bu doktorlarla devam etmeniz bile Allahın işi. Karşılaştığımız insanlar da Allahtan gelmiyor mu karşımıza? Bu dünyada yiyecek ekmeği olan gelirdi dünyaya. Anneyiz evet doğru ama her şeyin sorumluluğunu alamayız. Her şeyi herkes için mükemmel yapamayız.
Üstelik belki kolu bacağı olmadan dünyaya gelmeyi istemeyecekti, protez uzuvlarla bir ömür geçirip sürekli sizi suçlamak zorunda kalacaktı.
Ya da belki doğacak kadar sağlıklı olmayacaktı. Siz kolu bacağı yok diye vazgeçmediniz belli ki. Ya da ufak tefek keyfi risklerden dolayı da.
Acınızı yaşayın. Ne kadar gerekiyorsa o kadar süre tanıyın kendinize. Ama yanlış düşünceleri doğru sanıp kendinizi perişan etmeyin. O da bir evlattı, yasınızı tutun. Üzülün. Her şeyin bir anda yoluna girmesini beklemeyin. Oğlunuz da anlayış gösterecektir eminim. Annesiniz ama her zaman güçlü görünmek zorunda değilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?