arkadaşlar nasıl gidecem bilmiyorum vallahi...............

kelebekse38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
545
0
46
Ankara
kızlar iyi akşamlar yine ben sorunum şu:ben erzincadayım ailem kayseride oturuyor.benim 13 aylık bir kızım var bir de kızkardeşim o da başka bi şehirde.1-2 ay önce kardeşimle konuşurken tenmuzda kayseriye giderim falan dedim o da ben malatyaya geliyim orda buluşalım gidelim dedi bende tamam dedim.anneme de söyledim geliriz falan.şimdi ise havalar çok ısındı birden yol uzun çocukla gitmem çok zor olcak zaten ağustosta eşimin izni var gideceğiz bu sıcakta gitmeyeyim dedim kardeşim küzmüş annem de bişey demiyor ama onunda zoruna gitmiş herhalde.küçük kardeşim var onu bize göndermiyo annem tek başına olmaz diye.önce biz geliiriz demiştim şimdi de kendileri genç gelemiyor biz yaşlı nasıl gidek diyor.offf ya bıktım her sene aynı muhabbetten.evimde oturmak istiyorum ya.gelip burda kalın işte ne var yok eşimden çekiniyorlar rahat edemiyorlar.gerçekten çok zor gitmem bir de aktarmalı gidecem.burdan malatyaya ordan kayseriye hemen araba olmaz orda terminalde nasıl bekliyim çocukla.arkadaşlar haksız mıyım?ya kırmak istemiyorum ama durumum belli

kızlar iyi akşamlar yine ben sorunum şu:ben erzincadayım ailem kayseride oturuyor.benim 13 aylık bir kızım var bir de kızkardeşim o da başka bi şehirde.1-2 ay önce kardeşimle konuşurken tenmuzda kayseriye giderim falan dedim o da ben malatyaya geliyim orda buluşalım gidelim dedi bende tamam dedim.anneme de söyledim geliriz falan.şimdi ise havalar çok ısındı birden yol uzun çocukla gitmem çok zor olcak zaten ağustosta eşimin izni var gideceğiz bu sıcakta gitmeyeyim dedim kardeşim küzmüş annem de bişey demiyor ama onunda zoruna gitmiş herhalde.küçük kardeşim var onu bize göndermiyo annem tek başına olmaz diye.önce biz geliiriz demiştim şimdi de kendileri genç gelemiyor biz yaşlı nasıl gidek diyor.offf ya bıktım her sene aynı muhabbetten.evimde oturmak istiyorum ya.gelip burda kalın işte ne var yok eşimden çekiniyorlar rahat edemiyorlar.gerçekten çok zor gitmem bir de aktarmalı gidecem.burdan malatyaya ordan kayseriye hemen araba olmaz orda terminalde nasıl bekliyim çocukla.arkadaşlar haksız mıyım?ya kırmak istemiyorum ama durumum belli

canım ya haklısın bence gidecegin belli olmadan kardeşinle plan yapmasaydın şimdi onlarda heveslenmiştir hem eşinin izni agustosta onunla gideceksen temmuzda gitmenin bi anlamı yok eşinide yanlız bırakma ben olsam gitmezdim agustosta eşimle birlikte giderdim:3::3:

canım ya haklısın bence gidecegin belli olmadan kardeşinle plan yapmasaydın şimdi onlarda heveslenmiştir hem eşinin izni agustosta onunla gideceksen temmuzda gitmenin bi anlamı yok eşinide yanlız bırakma ben olsam gitmezdim agustosta eşimle birlikte giderdim:3::3:

işte erkenden gidip biraz kalacaktım eşimle dönecektim

madem gıtmek ıstemıyorsunuz önceden kimseyi umutlandırmayacktınız

1-2 ay öncesınden kardesınıze bende memlekete gıderım demeyın

e halıyle kım olsa kuserr

önce ümitlensirip sonrada ben evımde kalmak ıstıyorum onlar gelsın dedıgınızde acayıp bır tezat oluşuyorr

madem gıtmek ıstemıyorsunuz önceden kimseyi umutlandırmayacktınız

1-2 ay öncesınden kardesınıze bende memlekete gıderım demeyın

e halıyle kım olsa kuserr

önce ümitlensirip sonrada ben evımde kalmak ıstıyorum onlar gelsın dedıgınızde acayıp bır tezat oluşuyorr

ya ama zaten ağustosta gideceğiz gitmeyecek olsak tamam

ya ama zaten ağustosta gideceğiz gitmeyecek olsak tamam

canım benım kardesıne temmuzda kayserıye gıderım demıssınız... :)

bır aydan ne olur deme bence cunku az bır sure degıl

herkes daha ıyı hazırlanır veya evınde dınlenır yada bır ay daha fazla tatıl yaparlar..........

örn sen temmuz degılde agustosta gelırım deseydın 1 ay dınlenmıs olcaktın
ama sımdı anneler senı 1 ay mnce beklıyorlar vee buna gore hazırlanıp sevınıyorlar

tabıkı yınede tercıh senın ....

ama bence her zamnkı dedıgım gıbı bır sey söyleyecegımz zaman ağzımızdan cıkan her lafıı 2 düşünüp bir söylemeliyizzz

Ya biz ne gurbetciler ne yapalim.
Gecen sene arabayla 3000 km yol giitik bir 3 yasinda bir 6 aylik bebisimle sirf memlekete varabilmek icin.

Madurum madurumda madurum cok madurum :19:

valla içinden gelmiyorsa, zor geliyorsa, çocuğuna kıyamıyorsan en önemlisi... gitme şimdi. ben de önümüzdeki hafta otobüsle k.valideye gideceğim. kızım 1,5 yaşında. yarım saatlik şehiriçi yolculuklarda cinnet geçirip çığlıklar atan bir çocuk. 6-7 saat nasıl gideriz bilmiyorum. kendi annem olsa gitmezdim durumumu anlatıp ama k.valide olunca tırıs tırıs gideceğim. allah beni affetsin, canım anneme her derdimi söyleyip yaptırırım ama iş k.valideye gelince anakraliçenin dediğinden 1 gün önce gidilir yanına ama 1 saniye önce dönülmez. neyse en azından yeni otobüsleri çok lüks yapmışlar, tek tesellim, kızım tv. izler faln oluyor:(((
bence gitme annenlere anlat durumunu, kafaya da takma.

Uçak yok mu erzincandan kayseriye.

Valla benim de 18 aylık kızım var. Yollarda harap oluyor diye ki otobüs tutuyor, ondan hiç bir yere gitmiyorum. Birde tek gideceğini düşünürsek valizdi, çocuğun çantasıydı, senin çantandı, çocuktu rezil olacaksın yollarda. Havalarda iyice bunaltmaya başladı. Otobüslerde klimaları açıyorlar. Çocuk terleyecek, molada ineceksin otobüse binince klimalar açılacak çocuk hasta olur valla.

her doğru, doğru olmuyor.

nasrettin hoca misali herkes haklı.

sebeplerini yazmışsın yerden göğe haklısın.

ama ailende haklı. onlara gönül koyma. çünkü hevesle seni beklemişlerdir.

eşin yokken, rahat rahat oturup konuşmayı, dertleşmeyi, eş-dost-akraba ziyareti yapmayı planlamışlardır.

uçakla direk kayseriye gitmen mümkün mü? en azından aktarmasız gitmiş olursun.

kardeşine de annemde buluşalım desen?

elbette bir çocukla seyahat zor..bundan sonra yapamayacağınız şeyler için başkalarına söz vermeyin.kısmet deyin,inşallah deyin ama asla söz vermeyin.verilen sözler tutulmadığı zaman kırıcı olunuyor..size yapılmasını istemezdiniz,o yüzden sizde yapmayın..herşeyi oluruna bırakın..

Ya biz ne gurbetciler ne yapalim.
Gecen sene arabayla 3000 km yol giitik bir 3 yasinda bir 6 aylik bebisimle sirf memlekete varabilmek icin.

Madurum madurumda madurum cok madurum :19:

Ya ama ben de bunu anlamıyorum işte.

Ben yurtdışında yaşasam uçakla gelir, burda kaç gün kalacaksam araba kiralarım; vallahi akıl karı değil o kadar yolu arabayla sersefil gelmek.

Gidip gitmemek size kalmış.Bundan sonra konuşurken, kararlar alırken yapamayacağız durumlar söz konusu olabilir diye önceden kararlar alıp, ''tamam'' demeyin.

Söz vermek sadece söz kelimesinin çıkmasıyla olmuyor.

Madem gitmek istemiyorsunuz,her sene her sene bıktım,bu yaz evimde oturmak istiyorum diyorsunuz.Neden ailenize gelicem diyorsunuz,kardeşinizle planlar yapıyorsunuz?
Sizinki çocuğa şeker alacağım deyip almamaya benzemiş.Önce umutlandırmış sonra da hüsrana uğratmışsınız.
Her yanlış bir derstir aslında.Bundan sonra tutamayacağınız sözleri vermezsiniz artık.

Giderseniz gönülleri olur,gitmezseniz kırılırlar.Karar sizin.
Bebeğinizi sağlıkla,huzurla büyütün inşallah.

Son düzenleme:
bende yurtdisindayim arabayla degil ucakla gidicem annemlere aksam ustu saat 3 de ucak kalikiyor iki saat once hava alanina gidilicek evden 12 de cikmam gerek aksam ist da olucaz ic hatlar ucagimizda saat 11 de yani benim anneme gitmem gece 1 gibi olucak dusunun ve cocukla. siz abartiyorsunuz bence hem kendi annenize gidiceksiniz kardesinizede soz vermissiniz ben oyle olmasa bile turkiye icinde baska sehirde yasaydim hic aldiris etmezdim cocuk zaten uyur uyanir en fazla bir koltuk fazla alirsiniz ne varki bunda keske turkiye sinirlari icinde olsaydim :(

yaz gelince bu gelme gitme durumu bir çok kişiyi mağdur ediyor sanırım ve bende bunlardan biriyim daha okul kapanmadan "aman dersler bitmiştir boşver çık gel" dyor kayınvalidemler! allah var gittiğimde çok rahat ederim eşimin ailesi beni el üstünde tutarlar fakat ben de bir yaz mevsimini evimde geçiremedim yani:19: üstelik ramazan ayı Batman da daha zor geçiyor sıcağı malum göz açamıyorsunuz yol da uzun tabii ama uçakla gidebiliyorum önceden ne tuhafkı uçaktan korkardım küçük iki yavrumla yaklaşık 20 saat yol giderdik otobüsle üstelik üçümüzü de tutuyor otobüs:2:
afedersiniz kendi derdme daldım fakat sizi çok iyi anlıyorum allah yardımcınız olsun umarım kmseyi kırmadan halledeblirsniz br dahaki sefere de erken plan yapmaksızın "kısmet, inşallah" cümleler kurarsanız rahat edersniz uzun yol içinse belli süre önceden uçak bleti alırsanız çok ekonomik uçuş yapabileceğiniz belrtmek isterm ben öyle yapıyorum hayırlı günler dlerim

durum önceden belliydi, çocuğunuz o zaman da vardı, insanlara plan yaptırdınız, bozulmakta haklılar. eşiniz de planını değiştirsin o zaman temmuzda beraber gidin, beraber dönersiniz vakitlice.

Back
X