Arkadaşlar özgüvenli biri nasıl olabilirim?

Victrola

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2022
372
189
33
28
İş yerinde biri bir şey diyince cevap bile veremiyorum kimi zaman, yırtık olmak çok mu zor ezik ve çevresi olmayan biriyim 27 yaşındayım, zamanla bu düzelmez mi hakkımı savunamam böyle giderse insanlardan kaçıyorum hemen eve gelmek istiyorum resmen

Kendinize güvenin, siz kendinize güvenirseniz duruşunuz bile değişir insanların gözünde ki haliniz de değişir. Kendinize inanın, yırtık olmak saygısız olmak iyi bir şey degil elbette ama hakkınızı güzelce savunabilmeniz de gerekir.

İş yerinde biri bir şey diyince cevap bile veremiyorum kimi zaman, yırtık olmak çok mu zor ezik ve çevresi olmayan biriyim 27 yaşındayım, zamanla bu düzelmez mi hakkımı savunamam böyle giderse insanlardan kaçıyorum hemen eve gelmek istiyorum resmen
İlk öncelikle kendinize koyduğunuz ezik, çevresi olmayan, özgüvensiz etiketlerini kaldırın.
Sorununuz özgüven, sağlıklı iletişim becerisi bu kadar. Zor şeyler değil halledilir.
Eğer kendi başınıza halledebileceksiniz size kitap tavsiyesi yapabilirim. Bir de udemy üzerinden özgüvenle ilgili kursları alabilirsiniz.
Eğer kendi başınıza yapamayacaksanız mutlaka terapi alın.

Ben de özgüvensizdim lise sona kadar. Sonra fark ettim ki insanlara cevap vermekten korkuyorum, çekiniyorum.
Kendime dedim ki "kim bu insanlar ya, ben neden bunlara laf söylemekten korkuyorum" dedim sonra kendimi yavaş yavaş serbest bıraktım.

Bir de insanlardan kaçmak asla bir çözüm değil. Tam aksine sorunun üzerine gideceksin. Benim mesela mideme ağır girerdi insanlarla konuşurken

Çevresi olmayan biriyim demişsiniz. Çevreden kastınız arkadaş mi? Özgüven ve iletişim becerisi kazandıktan sonra arkadaş çevresi edinmek zor değil.

Misal iş ortamin da sohbet konusunu siz açın, laf söyleyen olursa ne olursa olsun açın ağzınızı zorlayın kendinizi. Zorlamadan olmaz bu iş.

-30 adımda özgüven Sam
-dost kazanma insanları etkileme sanatı
-özgüveni keşfedin - Dr. Melanie Fennell
-iyi hissetmek- David Burns
-var olmak senin elinde - Jen Sincero
-Cesaret - Debbie

Bu kitaplar işinize çok yarar

Back
X