Arkadaşlar sizce bu ne kadar doğru?

duru_naz

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
32
0
6
35
Kars
arkadaslar anlamadığm bşey var evliikte yapıcı taraf gercekten kadınmı. Hani derler ya hersey kadının elinde gercekten kadın ıstese hersey yapıp yaptırabilirmi kocasına. tecrübeli bayanlaraa soruyorum. Tatli dılle yumsak olumlu davranmayla herşey halledilirmi?

kısmen doğru...
karşındaki insanın yetiştirilme tarzına, karakterine bağlı biraz da...
kadına değer vermeyen biriyse ve erkeklerin her zaman bir adım önde olduğunu düşünen bi tipse işte onu dize getirmek çok zor..biz böyle türlere kısaca öküz diyoruz..
ama tam tersi de olan var mesela.. işte öylelerine her istediğini yaptırabilir bi kadın... yoğrulmuş hamur gibi.. ne yöne çekersen o tarafa giderler...
bir de erkeklerin çoğu emrivaki konuşmaya, inatlaşarak istediklerini yaptırmaya gelemezler..
bunun için biraz işi bilmek lazım.. tatlı dil, güler yüz, işve, cilve bi erkeğe hayatta yapmam dediği bir şeyi bile yaptırabilir...

arkadaslar anlamadığm bşey var evliikte yapıcı taraf gercekten kadınmı. Hani derler ya hersey kadının elinde gercekten kadın ıstese hersey yapıp yaptırabilirmi kocasına. tecrübeli bayanlaraa soruyorum. Tatli dılle yumsak olumlu davranmayla herşey halledilirmi?

Evlilikte yapıcı taraf kadın olmak zorunda kalıyor malesef çünkü odunvari davranışlar sergileyen erkekler kendilerini kaf dağının yaratıcısı yada alen delon gibi görüdüklerinden sanırım.Ama şuda varki erkeklerde istisna olanlarda var onları tenzih ederek söylüyorum. Tatlı dil tabi çoğu şeye halleder ama çok üstüne düşsen dışarı kaçıyor üstüne düşmesen yine dışarı kaçıyor :50: Yani türkçesi ezilen her zaman KADIN dır. :47:

o kişilere göre değişiyor sanırım..

mesela bizde gerçi yeni evliyiz ama tartışma olduğunda herkes söyler eder

ben biraz uzatırım konuşmam ama eşim gelir hep şakalarla konuşmaya çalışır..

oda hep ben mi altan alacam diyor..ama zamanla değişir mi bilmem

çoğunlukla kadın..çünkü en ince ayrıntısına kadar düşünen kadındır..erkekler kapsamlı düşünmüyor... fikirleriniz ona yatkın ise detayıyla ilgilenmez kabul eder lakin yatkın değil ise asla kabul ettiremezsiniz..

ayrıca ilk başta sizin üstünüze düşmesine,sizinle aşırı ilgilenmesine aldanmayın bir müddet uyguluyorlar ki bizim zayıf noktamızı baştan bilip, kullanmış oluyorlar(bazısı aşırı uyguluyor ve aşırı tepki alıyor)..biz o körlükle zayıf noktalarını göremiyoruz,ilişkinin devamında ise en büyük mücadeleyi bizler vermek zorunda kalıyoruz..bu noktada ilişkide bayanlar bence erkeğe göre biraz daha fazla mesai harcıyor..

arkadaşlara katılıyorum. malesef öyle...
dün mesela tartıştık eşimle, alttan alan ben oldum herzamanki gibi ona kalsa bir hafta küs olurduk..
birde ben biraz erkeklerin çalışma ortamına falan bağlıyorum bunu... yani iş yerinde birine kızıp sonra eften püften bi nedenle biz bazen tartışabiliyoruz.. erkekler bence ilgiye alakaya güleryüze çok dikkat ediyolar.. sabah kahvaltısını hazırlayıp dualarla gönderip, akşam güleryüzle kapıyı açıp önüne sıcak bir yemek koyduktan ve ilgiye boğduktan sonra şeker gibi oluyolar valla:) yani benim eşim öyle en azından.. ama her erkeğin huyu suyu başkadır hep derler ya nabza göre şerbet diye.. eğer uzun yıllar evli kalmak istiyorsan ben anladım ki şu bir yılda çok yumuşak huylu olmak lazım. son olarak şuan bişey geldi aklıma onu söyleyim bi tv programında 50 yıl evli kalmış çifte soruyolar nasıl bu kadar uzun süre evli kalabildiniz diye.. adam klasik bir şeyler diyo işte ben sinirlendiğimde o susar o sinirlendiğimde ben susarım diye... kadın da bikaç şey söyledikten sonra neşeli olacaksın... evinde şarkılar söylüyeceksin kahveni pişirirken vs. demişti ve çok güler yüzlü bi kadındı...
kadında erkeğin kalbini açan anahtar güler yüz, yumuşak huy...

Canım bazı durumlarda olabilir dediklerin :34:
Maalesef bi erkeğin de huyuysa canı çıksa da değiştiremezsin
Yine bildiğini okur,sonrasında da sen buhran geçirirsin hep alttan aldığın için
Bence her zaman taviz verilmemeli,orta yol bulunmalı
Bayan alttan alıyorsa,erkek de alabilmeli
En azından malum günlerimizde :1:

Kadın yaratılış olarak erkeğe göre duyguları daha iyi anlayabiliyor,olaylara çok farklı açılardan bakabiliyor....vb.Böylece en çaresiz durumlarda bile yaratıcı çözümler bulabildiği için yapıcı olabiliyor.

Ben şöyle düşünürüm acı dil ve olumsuz davranış ile herşeyin berbat olacağını garanti edebilirsin.:1:

İnsanların belli kapasiteleri var diye düşünüyorum.Doğru yaklaşmasını bilirsen onlarda iyi olma kapasitelerini daha çok kullanırlar.

Bence güzel bir örnek.Bahçeye çeşit çeşit tohum ekersen ve sularsan, çınar tohumundan çınar, maki tohumundan maki çıkar.Sen istediğin kadar uğraş maki, çınar olmaz ama eğer gerekli bakımı uygularsan olabilecek en uzun boylu makileri elde edebilirsin.

Herkesin yıllar içinde oluşmuş bir kişiliği var.Bir kadın neden ömrünü bir erkeği kendine uydurmak için harcasın ki?
Yani aslında en önemli olan başta doğru bir seçim yapmak.
Evlenirken hiç bir kişilik özelliğini önemsemeyip ben bunu sonra değiştiririm demek sanırım kadınların yaptığı en büyük hatalardan biri.

Son düzenleme:
her ikisinede düşer alttan almak.
bu birazda çiftlerin karakteriyle alakalı.
kimi adam huysuz olur,eşi el mahkum idare eden taraf olur hep,
kiminin karısı huysuz olur adam idare eder.
makbul olan her ikisininde yeri ve zamanı geldiğinde birbirini idare edecek olgunluk ve anlayışa sahip olması.
hayat müşterek...
evlenirken tüm sevinci,acıyı ortak yaşamak üzere evleniyoruz.
o yüzden her iki tarafında görevi aynı olmalı bana kalırsa.

tatlı dille eşine herşeyi yaptırırsın fikrine katılmıyorum. yapacağı varsa yapar yapmayacağı varsa yapmaz.
tatlı dil yapıcam isteğime kavuşucam şeklinde yola çıkarsan sonuçta hayal kırıklığına uğradığında hırçınlaşma olasılığınız çok yüksek. o yüzden şahsi tecrübem; ihtilaflı konularda tamamen sessiz ve yorumsuz kalmayı tercih ederseniz zaten rayına oturuyor herşey. denemekte yarar var :34:

Bizde durum biraz farklı yapıcı olan taraf genelde eşim oluyor ve eşime seninle kavga bile edilmiyor diye kızıyorum, tartışırken vs. çok kısa keser ben sonuca varana kadar konuşurum, o susunca daha da sinirlenirim sen beni adam yerine koymuyormusun, neden cevap vermiyorsun derim.

Eşimde, sen zaten yeterince konuşuyorsun bana gerek kalmıyor, bende konuşursam iyi kavga çıkar der susar.

Sonuç olarak ta ben kırılırım, konuşmam ama eşim öyle değil, küslük vs. bilmez, en fazla yarım saat sonra gelir şebeklik yapmaya başlar, gıdıklar, takılır, sırıtarak eşşellik yaptım hayatım beni affet der, zorla yanağını uzatır öpmezsen gitmeyeceğim vs. der zorla gönlümü alır.

Dik başlı dediğim dedik çaldığım düdük olmıcaksın en başından kaybedersin .Evet burda yazan arkadaşlara katılıyorum işten gelirken bile güler yüzle karşılayıp bi öpüp sarılsan sorun kalmıyor.Ne yazıkki kadın idare etmek zorunda herzaman da bu böyle olmuştur.

Genellikle eşim alttan alır. . Ben küserim kırılırım hemen . . Tabi ara sıra benimde büyüklük gösterdiğim oluyor :32:

Back
X