• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar sperm testi sonuçları farklı çıkan varmı

rumuz3434

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2025
5
0
1
25
Arkadaşlar merhaba öncelikle şunu söylemek istiyorum Eşimm eğitim araştırma Hastanesi’nde test verdi sperm testi fakat gayet iyi ama ultrasona da baktırdığında çok hafif varikosel var dedi ama doktor herhangi bir şey söylemedi daha sonra kartalda intermar kliniğine göndermişti istersen burada yaptır diye daha sonra test verdiginde de buradaki tamamen farklı ve çok kötü çıktı yani hareketsiz ama eğitim araştırmada yaptığı testi de hiçbir sıkıntın olmadığını söylüyor ve birkaç doktora gittiğimizde ben bilmiyorum diyor iki sonuç neden farkı diyoruz ben bilmiyorum diyor geçiştiriyor ameliyat yapan doktor randevu aldık ama hala çözemiyoruz kadın doğum doktorunda sonuçlar bozuk çocuk olmaz doğarsa engelli doğar diye söylüyor sizde de böyle bir durum yaşandı mı testleri de özellikle ekliyorum

Eklentiler

• IMG_0235.webp
    IMG_0235.webp
    56,7 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_0236.webp
    IMG_0236.webp
    54,7 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_0349.webp
    IMG_0349.webp
    33,2 KB · Görüntüleme: 16
  • 0570705c-a616-4862-8e3e-ece4a84b733d.webp
    0570705c-a616-4862-8e3e-ece4a84b733d.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 13
  • 98238c31-5eb2-4056-b4ac-faaf88af388b.webp
    98238c31-5eb2-4056-b4ac-faaf88af388b.webp
    42,4 KB · Görüntüleme: 12
  • 57cea62e-8509-42df-ab7c-1fb9010d087e.webp
    57cea62e-8509-42df-ab7c-1fb9010d087e.webp
    55,3 KB · Görüntüleme: 17
Testler her labaratuarın ölçüm sonuçlarına göre farklılık gösterebilir ve bir spermw kötü diyebilmek için tercihen aynı yerde en az 3 sperm testi verilmesi gerekir.
Yani stresten bile değişkenlik gösterebilir yada perhiz süresinden.
Testler 10-15 günlük arayla verilmedilir

Arkadaşlar merhaba öncelikle şunu söylemek istiyorum Eşimm eğitim araştırma Hastanesi’nde test verdi sperm testi fakat gayet iyi ama ultrasona da baktırdığında çok hafif varikosel var dedi ama doktor herhangi bir şey söylemedi daha sonra kartalda intermar kliniğine göndermişti istersen burada yaptır diye daha sonra test verdiginde de buradaki tamamen farklı ve çok kötü çıktı yani hareketsiz ama eğitim araştırmada yaptığı testi de hiçbir sıkıntın olmadığını söylüyor ve birkaç doktora gittiğimizde ben bilmiyorum diyor iki sonuç neden farkı diyoruz ben bilmiyorum diyor geçiştiriyor ameliyat yapan doktor randevu aldık ama hala çözemiyoruz kadın doğum doktorunda sonuçlar bozuk çocuk olmaz doğarsa engelli doğar diye söylüyor sizde de böyle bir durum yaşandı mı testleri de özellikle ekliyorum
Varikosel muayenesi de yaptirmasi gerekebilir

Varikosel muayenesi de yaptirmasi gerekebilir
Aslında barikat sel muayenesi yaptırdığında çok hafif barikat sel olduğunu söyledi ama ameliyat şart dedi yani farklı doktorlara gittiğimizde de ben bilmiyorum deyip geçiştiriyor ya bildiğiniz doktor ben bilmiyorum git ameliyat yapan doktorla görüşün diyor yani her bir iki tane sonuç farklı diye bin attık ama hiçbir şekilde yani sonuç alamıyoruz yani boşu boşuna tüp bebeğe gitmek istemiyorum aslında

Testler her labaratuarın ölçüm sonuçlarına göre farklılık gösterebilir ve bir spermw kötü diyebilmek için tercihen aynı yerde en az 3 sperm testi verilmesi gerekir.
Yani stresten bile değişkenlik gösterebilir yada perhiz süresinden.
Testler 10-15 günlük arayla verilmedilir
Teşekkür ederim cevapladığınız için ama yani hastanede yapmıyor hani sürekli yaptırmak istesek buna izin vermiyorlar yani sadece bilmiyoruz deyip geçiştiriyorlar bu gittiğimiz klinikte de sadece bunlarla ilgileniyordu onu verdiğimizde o olmasaydı gerçekten biz hani hala bir sıkıntı yok diye geçiştirecektik mecburen öyle olmasa yine aynı klinikte vermek zorunda kalacağız ama her doktorda eğitim araştırma hastanelerinde de yani illaki o hastanede yapmak zorundasın o doktora görünüyorsa o hastanede yaptıracaksın ama zaten sonuçları çok sağlam diyor çok iyi diyor ama başka yerde yaptırdığımız çok kötü çıktı yani öncesinden beri hafif varikosel olduğunu söylemişti doktor ama farklı bir doktorda göstermek ise çünkü sadece ameliyat yapmak için tutuyordu güvenemedik açıkçası

Aslında barikat sel muayenesi yaptırdığında çok hafif barikat sel olduğunu söyledi ama ameliyat şart dedi yani farklı doktorlara gittiğimizde de ben bilmiyorum deyip geçiştiriyor ya bildiğiniz doktor ben bilmiyorum git ameliyat yapan doktorla görüşün diyor yani her bir iki tane sonuç farklı diye bin attık ama hiçbir şekilde yani sonuç alamıyoruz yani boşu boşuna tüp bebeğe gitmek istemiyorum aslında
Tüp bebek sürecine girmeden muayeneyle varikosel çıkmışsa bence ameliyat seçeneğini değerlendirin. Eşim de yaptırdı iyi bir uzmanda. Başarılı geçti çok şükür. O doktor da önceki doktorun sonuçlarına baktı tekrar muayene etmedi. Ama ameliyattan sonra iyi ki yaptırmış dedi. Çünkü muayenede yeterince belli değil.
Varikosel ameliyatı yaptıran çok var. Ayrıca yaptirmadığında ilerde kısırlık yapabiliyormus demişlerdi eşime.

Back
X