Arkadaşlar Stor Perdeler Nasıl Temizlenir İşte Size Öneriler

Gezgingiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2013
853
5
26
İstanbul
Stor perdeler şık bir pencere örtüsü olarak kullanılabildikleri gibi perdelere uygun bir yedek perde vazifesi de görürler. Normal perdelerde ve başka güneşliklerde olduğu gibi stor perdelerde tozlanır ve kirlenebilir. Hele stor perdeleriniz beyaz, taba, veya krem renkli iseler bu toz ve kirler daha da belirgin olurlar. Neyse ki stor perdeleri yıkamak oldukça kolay bir iştir. ihtiyacınız olan tek şey normal bir çamaşır deterjanı, bir lavabo veya küvet ile bir diş fırçasından ibarettir. Perdelerinizi yeni gibi yapmak için aşağıdaki adımları takip ediniz:

- Perdelerinizi yuvarlak mekanizma çubuğundan çıkarın.

- Küvet veya lavaboyu ılık su ile doldurun.

- Suya bir fincan çamaşır deterjanı ilave edin. Perdelerin daha açık olmasını istiyorsanız (beyaz güneşliklerde olduğu gibi.) renk vermeyen bir beyazlatıcı kullanabilirsiniz.

- Güneşlikleri küvet veya lavaboda iki üç saat ıslatın. Eğer perdeleri lavaboda ıslatıyorsanız lavaboya rahat sığmaları için ya onları katlayabilirsiniz ya da her defada parçasını koyabilirsiniz.

- Perde üzerinde özellikle kir bulunan yerleri diş fırçasıyla hafifçe sürterek kirleri izole edin Fırçayı deterjanlı suya batırın ve gerek suyun içinde iken gerekse ıslak halde sudan çıkararak ovalayın.

- Perdeleri sudan çıkarın ve kontrol edin. Tem temiz olmadıklarını hissederseniz lavoba veya küveti boşaltıp daha sıcak su deterjanla tekrar doldurun. Perdeleri birkaç saat daha suda bırakın.

- Perdeleri kurumaları için küvetin veya lavabonun ya da duşun üzerine asın.

- Tekrar stor perdeleri mekanizmasına takın ve camınızın önüne asın.

Eklentiler

• $per0136.webp
    2 KB · Görüntüleme: 702
Aslında kolay canım ben kullanıyorum evimde genelde dediğin gibi çoğu insan zorlanıyor bu konuda.

Benim stor konusunda bu yüzden çekincelerim var evlenince yaptırsam mı diye düşünüyorum ama çalışıyor da olacağım onunla uğraşılır mı diye de düşünmekteyim:)

ya uğraşılıcak ya da kuru temizlemeye verilicek ama onunda altından kalkılır mı
ben şahsen evlenirken mutfağa stor perde kullanmam çünkü en çok mutfak perdesi tülü yağ kir oluyor süekli onunla uğraaşılır mı ya

kızlar amma abarmışınız yaa yok böyle bişey oklava gibi bişey iki yanında tırnaklar var basıp çıkarıyosunuz işi bitince de geri oraya şık diye takılıyo o çıkardıktan sonra eski haline getirmesi zor olan katlamalı tüller benim var mesela onları tek tek iplerinden çubuklarından çıkarıp yıkayıp ütüleyip tekrar çubuklara ve iplere takıp bağlanıyor ama dengeli bağlamazsan çarpılmış adam gibi yan yan duruyo ama onu da bir iki deneme sonrası alışıyo insan kaldı ki o perdeciler yapıyosa ben alasını yaparım onlar da üniverstesini okumuyoya..
stora gelince ben balkonuma seriyorum ılık suya çamaşır deterjanı ekleyip araba yıkama fırçasıyla yıkıyorum varsa hortumla yoksa kovaya su koyup döküyorum bi de duruluyorum sonra rulo yapıp duvara yaslıyorum ki suyu aksın gitsin iyice sonra istersen iyice kuruunca istersen nemli olarak yerine takıyorum bitti gitti bir de güneşlik gibi kararmıyo islenip senede bir yıka yetiyo...

Genelde balkonda yıkanmasını tavsiye ediyor perdeciler.
Ben de öyle yıkıyorum.
Lavaboya yada küvete basınca hayır gelmez o stordan.
Kırış kırış olur mahvolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…