Arkadaşlar şu Ev konusuna bir yardımcı olun lütfen...

Guri35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2016
413
326
103
51
Selam kızlar.
bize haber vermeden gidilen bir ev. Biz tesadüfen arıyoruz biz buradayız diyorlar. Böyle olunca da ben sıkılıyorum. Neden haber vermeden gidiliyor diye. Esim uyardı hani enazindan bize söyleyin haberimiz olsun bu seferde inanılmaz yanlış anlıyorlar sanki biz cimrilik ediyoruz gibi. Ki asla böyle değiliz. Ev alınırken bu ev sizin biz zaten gelmeyiz siz seneden seneye gelin dendi. Bende ona göre harcama yaptım onlar öyle baktı. Sizin eviniz dediler çünkü ya, elini bile atmadılar bişeye.

Suan aynı durum tekrar yaşanıyor 1 Haftadır ordalar haberimiz yok. Bugün biz aradık öğrendik. Böyle olunca da sinirlerim bozuluyor. Ben dar gözlü biri değilim derdim mal mülk değil ama neden haber vermeden? Tapu üzerine olabilir ama içinde benim esyalarim var. Özel seylerim olur yatak odamda. Bu 4.gidisleri önceleri yalnız karı koca giderken şimdi yanlarında halasinida götürmüşler ve biri daha. Haberimiz yok

Son düzenleme:
Berbat bir durum. Evine izinsiz girilmesine, eşyalarının kullanılmasına kim olsa bozulur, öfkelenir.

Gittiğinizde anahtarı değiştirip, haberdar etmemek en iyisi.

Yani hala sorarlarsa, ne iş diye, "tedirgin oluyoruz biz yokken evimize hırsız gibi girenler olur diye" cevaplarsınız

Uzaktan uzağa ne tesir eder ki? :(

Biz dardayız evi bi seneliğine kiraya vermeye karar verdik deyin bakalım ne diyecekler.

Dedik canım ama nasıl ? Eşim daha 5 ay evvel evi satalım lütfen ben dardayım bir ekmek teknesi açayım kendime dedi babası demedigini bırakmadı. Bana ne geliyorsun beni ne arıyorsun satarım ama kefen paramı alırım içinden dedi..şok olduk ya

Berbat bir durum. Evine izinsiz girilmesine, eşyalarının kullanılmasına kim olsa bozulur, öfkelenir.

Gittiğinizde anahtarı değiştirip, haberdar etmemek en iyisi.

Yani hala sorarlarsa, ne iş diye, "tedirgin oluyoruz biz yokken evimize hırsız gibi girenler olur diye" cevaplarsınız

Uzaktan uzağa ne tesir eder ki? :KK43:

Ahh o uzaklık sorma canım. Telefonla ne kadar anlatabilirsin esime git konuş diyorum sahiden bak yüzyuze. Anahtarı değişsek adam bu sefer oglunu yoka sayar bunlar bir garip. Sen anahtarı değiştin ha! Der. Konusmaz oğluyla. Offff bir ev için şu düştüğümuz hale bak ama sınırını bilmiyorlar. Ben annem bile olsa izinsiz birseyini almam kullanmam. Yapim öyle.
Sevmiyorum böyle emri vakileri. Saygı denen bişey var!

Dedik canım ama nasıl ? Eşim daha 5 ay evvel evi satalım lütfen ben dardayım bir ekmek teknesi açayım kendime dedi babası demedigini bırakmadı. Bana ne geliyorsun beni ne arıyorsun satarım ama kefen paramı alırım içinden dedi..şok olduk ya
Haydaa o zaman bunlar sizin eve temelli konmuş anlaşılan

Ahh o uzaklık sorma canım. Telefonla ne kadar anlatabilirsin esime git konuş diyorum sahiden bak yüzyuze. Anahtarı değişsek adam bu sefer oglunu yoka sayar bunlar bir garip. Sen anahtarı değiştin ha! Der. Konusmaz oğluyla. Offff bir ev için şu düştüğümuz hale bak ama sınırını bilmiyorlar. Ben annem bile olsa izinsiz birseyini almam kullanmam. Yapim öyle.
Sevmiyorum böyle emri vakileri. Saygı denen bişey var!
Sat eşyaları

Üstlerine tapulu boş evde otursunlar.

Sırf bu yüzden küseceklerse de küssünler.

Yok saysın istediği kadar.

-Benim huzurum yok, param yok

Sülale eşyalarımı kullanıp keyif çatacak-

Hiç değilse sen tehdit edersen, ben yakarım gemileri demiş olursunuz.

Kayınpedere ve yancılara

Haydaa o zaman bunlar sizin eve temelli konmuş anlaşılan

Ya işte anladın mı ondan sinirlerim bozuk kacgundur. Yahu bana alınırken öyle demediniz öyle vaat etmediniz. Sizin ev nasıl istersiniz yapın dediniz bende gurbetteki birikimimle içini eşyasını doldurdum e sjz hep bir bahane ile ordasiniz ne is bu şimdi derler adama? Offf valla bıktım ya

Sat eşyaları

Üstlerine tapulu boş evde otursunlar.

Sırf bu yüzden küseceklerse de küssünler.

Yok saysın istediği kadar.

-Benim huzurum yok, param yok

Sülale eşyalarımı kullanıp keyif çatacak-

Hiç değilse sen tehdit edersen, ben yakarım gemileri demiş olursunuz.

Kayınpedere ve yancılara

Sorma canım işte bunu diyen ikinci kişisin. Bir arkadaşımda eşyaları sat dedi boş ev hadi bakalım dedi. Ama ev alınırken de para kattık o zaman o nolacak :KK43: of nasıl biriktirdim ben o parayı ne şartlarda. Bizimde verdigimiz parayla aldılar o evi. Ben bulmuştum evide. O para güme gidecek ozaman. Çok üzülüyorum. Canım istesem satarım zaten evdeki esyalari sahiden durumumuz çok kötü şuan kirada oturuyoruz burda. Şu son cümleni inan anlamadım bana bir açıklasan tehdit ve gemileri yakmak olan cümle hani? Valla kafam durmuş vaziyette eşim de çok üzgün...

Sorma canım işte bunu diyen ikinci kişisin. Bir arkadaşımda eşyaları sat dedi boş ev hadi bakalım dedi. Ama ev alınırken de para kattık o zaman o nolacak :KK43: of nasıl biriktirdim ben o parayı ne şartlarda. Çok üzülüyorum. Canım istesem satarım zaten evdeki esyalari sahiden durumumuz çok kötü şuan kirada oturuyoruz burda. Şu son cümleni inan anlamadım bana bir açıklasan tehdit ve gemileri yakmak olan cümle hani? Valla kafam durmuş vaziyette eşim de çok üzgün...
Kayınpeder YOk sayarmış ya, "bu ev bizim, izinsiz kullanmayın "diye uyardığınızda, buyursun saysın.

Ortada sadece ev var, eşya yok. Blöfünü yemeyin onun demek istedim.

Ya giden para olsun, parası batsın. Onlar da biliyor öpücükle kazanılmadı o evin parası.

"Ama artık, huzur istiyor insan, emeğimden vazgeçtim, kendinizden soğuttunuz, mutlu olun bu tapulu evinizle, daha da tatsızlık çıkmasın" Diyip satın eşyaları.

Uzaktan huzursuz olmaktansa, giden gitti, sonrası mühim diye düşünün

Ya eşyaları satıp köşeye sıyrılacaksınız ,ya kiralayıp şimdiki oturduğunuz evin kirasına katkı sağlayacaksınız , yada şuan bulunduğunuz şehirden ev alip o evi sattığınız para ile kp tekrar ustune yapmayi dile getireceksiniz , ha ev kesin sizinse kp ustune de yapmak yersiz ayrica .
Hiç birşey mi olmuyor o zaman o evden komple feragat edip , tatiller de kendi kafaniza göre bir yer de tatil yapıp mesafeyi koyup , uzaklaşacaksınız ,onlar da verilen sözle , güvenin arasında ki farkı anlayacaklar ...

Kayınpeder YOk sayarmış ya, "bu ev bizim, izinsiz kullanmayın "diye uyardığınızda, buyursun saysın.

Ortada sadece ev var, eşya yok. Blöfünü yemeyin onun demek istedim.

Ya giden para olsun, parası batsın. Onlar da biliyor öpücükle kazanılmadı o evin parası.

"Ama artık, huzur istiyor insan, emeğimden vazgeçtim, kendinizden soğuttunuz, mutlu olun bu tapulu evinizle, daha da tatsızlık çıkmasın" Diyip satın eşyaları.

Uzaktan huzursuz olmaktansa, giden gitti, sonrası mühim diye düşünün

Evet anladım şimdi. Doğru onlara göre ev var ortada tabi diğer evi satıp bunu bize aldı diye sadece onu marifet görüyor sanırım. Ama ya eşyalar? Bizim emegimiz biz ne zor şartlarda çalışıp kazandık biriktirdik aldık biz alırken onlar alın tabi eviniz diyordu! Ya zaten dediğin gibi o para artık gözümde değil inan napayım giden gitti sayemizde deniz manzaralı evleri oldu sefasini sürsünler..ne güzel ev buldum onlara işte internetten aylarca bakıp. Arkadas bırakın madem bize aldınız gelsin çoluk çocuğum rahat etsin ama yok bize haram ettiler kardeş ya!

Ya eşyaları satıp köşeye sıyrılacaksınız ,ya kiralayıp şimdiki oturduğunuz evin kirasına katkı sağlayacaksınız , yada şuan bulunduğunuz şehirden ev alip o evi sattığınız para ile kp tekrar ustune yapmayi dile getireceksiniz , ha ev kesin sizinse kp ustune de yapmak yersiz ayrica .
Hiç birşey mi olmuyor o zaman o evden komple feragat edip , tatiller de kendi kafaniza göre bir yer de tatil yapıp mesafeyi koyup , uzaklaşacaksınız ,onlar da verilen sözle , güvenin arasında ki farkı anlayacaklar ...

Hay aklinla bin yaşa. Şu son cümlene öyle katılıyorum ki. Satsak eşim diyor ben birdaha nasıl ev alabilicem durumum belli üzülüyorum çocuklarıma bir evdi hani babamdan bana kalan hak olarak. Konumu iyiydi keşke satmasak. Kiraya verelim diyor ama ben korkuyorum ya kiranın yarisini alırım derse diye. Aslında kiraya versek ordan gelen kirayla buradaki evin kirasını denklestiririz. Yada enson senin dediğin feragat edilip herşeyden uzaklaşmak mesafeyi çekmek o zaman da işte anlarlar mı bizim kırıldığımizi söz ve güven arasındaki farkı inan sanmıyorum canım ya. Onlar aksine sevinir alkış tutar sanki

@JustPeace eşim kira konusunda kararlı gibi konusucam diyor. Zor durumdayız burda kiradayiz o evi kiraya vericem düzenli olarak bize gelsin demekten yana

Selam kızlar. ( Uzun oldu ya kusura bakmayın affola)

Evlendigimizde tapusu babasına ait olan eve geçtik. (Bu ev istanbuldaydi) Babası bu ev senin demiş. Oğlum evlenince buraya geçsin diye.. bir süre kaldik sonra gurbete geldik.biz burda olduğumuz süre içinde zaten o evin bir odasına çeyiz eşyalarım ne varsa koymuşlar ve kiraya vermisler düzenli olarak kirayi babası aldi. Biz uzun süre gelemedik vatana. Sonra gelince artık O ev satıldı İzmir'den denize cok uzak olmayan bir daire alındı. Hani yazları gidip geliriz,çocuklar tatil eder hemde ceyizlerimde eşyalarımda kullanmis olurum diye. Ev alınırken bizde para kattık üstüne. Tapu yine babasinda bu evinde. Ama bize bu evi size alıyoruz dediler sizin eviniz dediler. Bizde içinde beyaz eşyaların tümünü aldık klimalari falan buradaki birikimim ne varsa aldım o eve. Çok zor şartlarda yeri geldi hep sakladım dedim oraya harcariz. (İnanın yeri geldi kendimden hep kıstım ihtiyacımı almadim hep kıstım biriktirdim oradaki eve ihtiyaçları aldık.

Tabi biz bunları yaparken babası( söz verdiği halde bende size şunu bunu alırım) dedi ama çıt çıkmadı. Söz vermişti oysa durumu iyi. Neyse dedik. Biz kendi cabamizla yaptık ihtiyaçları evin. Velhasıl biz döndük geldik buraya gelirken benim arkamdan eşimle ikisi dışarda iken anahtarın yedeğini çıkarmış babasi benim haberim yok bana söylenmedi. Sonra öğrendim bozuldum açıkçası.

Biz senede birkez gelebiliyoruz o eve maddi gücümüze göre. Sadece 2 kez gittik şimdiye kadar. Çünkü birtakım acı olaylar yaşadım gidemedim eşim isten çıkarıldı bu senede gidemiyoruz. Hal böyle iken eşimin ailesi her fırsatta orda. Ve bize haber vermeden gidiyorlar. Biz tesadüfen arıyoruz biz buradayız diyorlar. Böyle olunca da ben sıkılıyorum. Neden haber vermeden gidiliyor diye. Esim uyardı hani enazindan bize söyleyin haberimiz olsun bu seferde inanılmaz yanlış anlıyorlar sanki biz cimrilik ediyoruz gibi. Ki asla böyle değiliz. Ev alınırken bu ev sizin biz zaten gelmeyiz siz seneden seneye gelin dendi. Bende ona göre harcama yaptım onlar öyle baktı. Sizin eviniz dediler çünkü ya, elini bile atmadılar bişeye.

Suan aynı durum tekrar yaşanıyor 1 Haftadır ordalar haberimiz yok. Bugün biz aradık öğrendik. Böyle olunca da sinirlerim bozuluyor. Ben dar gözlü biri değilim derdim mal mülk değil ama neden haber vermeden? Tapu üzerine olabilir ama içinde benim esyalarim var. Özel seylerim olur yatak odamda. Bu 4.gidisleri önceleri yalnız karı koca giderken şimdi yanlarında halasinida götürmüşler ve biri daha. Haberimiz yok

İnanın napacagimi bilmiyorum iki gündür üzüntüden enayi yerine konmuş gibi hissediyorum kendimi! Değersiz saygı duyulmayan..Eşim de şaşkın. Ve birşey bile demedik yüzlerine şok olduk kapadik telefonu.

Ne yapsak bilmiyorum. Esime diyorum sinirleniyorum ev onların olsun içindeki ceyizlerim esyalarimla birlikte veriyorum onlara!! Bende artık gitmem çocuklarımla! Çünkü resmen bir ev yüzünden olay çıkacak. Binbir pişman oldum inanın.Bir hayır görmedim evden. Eşimin annesi o evde iken bana kalktı birden ikimiz teknik. "Ay bu ev nasıl geniş baksana ahh ah kızımın evi küçücük dapdar buraya bak bide nasıl büyük geniş oh!" Ev de 2+1..pes dedim içimden resmen..

İnanılmaz yanlış anlamaya musaitler. Esim cekiniyor laf demeye ben susmusum sabır ediyorum. Evde huzur kalmadı. Baba evi satalım lütfen ben dardayım bir ekmek teknesi açayım kendime dedi babası demedigini bırakmadı. Bana ne geliyorsun? beni ne arıyorsun? satarım ama kefen paramı alırım içinden dedi..şok olduk ya

Derdimiz eşya mal değil tekrar ediyorum valla ya. Ama ilk başta bu sizin size ait artık naparsaniz yapın dediler elinide surmediler biz eşimle hep gurbette birikimimizle içini eşyasını aldık. Bizden çok onlar kullanıyor. Hemde bir haber bile vermeden gidiyorlar oraya ruhumuz duymuyor yahu. Haksızlık bu. Ozaman baştan deselerdi ortaklasa kullanalım bu evi hep beraber alalım içindeki ihtiyaçları.

Napayım ben arkadaslar? Esim işsiz 4, 5 aydır burda zordayiz. Birgün sormuyorlar ya siz iyimisiniz bir sıkıntınız varmı? Çocuklar var sonuçta hani insan merak etmez mi evladını. Ama yok hiç oralı değiller. Biz bu halde iken onlar orda tatile gitmiş sahilde güneşleniyoruz dedi babası oğluna..

Bana bir yol gösterir misiniz lütfen. kalp kırmadan biz bu işi nasıl çözebiliriz eşimle?
Suan yasadiginiz evde esyalar vardir. Babasinin uzerine olan evdeki tum esyalari satin ve onlara bos evi birakin. Madem oyle yolunuzu ayirin. Zor zamabda destek olmayan aileye aile demem ben. Ceyizlerinide ister al ister sat. Sen kullanmiyosan esyani kimse kullanmasin

Suan yasadiginiz evde esyalar vardir. Babasinin uzerine olan evdeki tum esyalari satin ve onlara bos evi birakin. Madem oyle yolunuzu ayirin. Zor zamabda destek olmayan aileye aile demem ben. Ceyizlerinide ister al ister sat. Sen kullanmiyosan esyani kimse kullanmasin

Sahiden zor zamandan geçiyoruz Allah şahit. Esimi uzun zamandır çalıştığı işten attılar resmen bir çırpıda ailesi bunu biliyor ama inanın Birgün arayıp sormadilar morel vermediler. Ben inanmıyorum nasıl aile kavramı onlardaki. Hep bana hep banacilar..Fırsatını buldukları anda ordalar hep bir bahaneyle. Yahu sizde biliyorsunuz biz hiç kullanamadik eşyalarımızı yıllarca gurbette çile çektik şimdide bırakın kullanalım geldikçe ama bunu düşünen yok. Hep efendiligimi bozmadim hep sabır ettim çünkü en ufak bir serzenişte bulunacak olsak hemen trip atıyorlar unutmuyorlarda. El insaf bu ne bencillik.
Sanırım saticam o eşyaları çoğunluk bu fikirde. Çevremde de bunu diyen çok. Ama ev alınırken bizde 20 milyar para verdik o paraya geçmiş olsun dicez ozaman :(

H Humyuk çocuklarımda nasıl sevmişti o evi. Ama kısmet işte. Eşimin annesi resmen evi kıyaslama yapıyordu kendi kızlarının eviyle :( yahu bırak buda benim kabul olunmuş bir duamdi belki. Ama huzursuz olacağıma alsın evleri onlarin olsun esyalarimi satarım.

Sahiden zor zamandan geçiyoruz Allah şahit. Esimi uzun zamandır çalıştığı işten attılar resmen bir çırpıda ailesi bunu biliyor ama inanın Birgün arayıp sormadilar morel vermediler. Ben inanmıyorum nasıl aile kavramı onlardaki. Hep bana hep banacilar..Fırsatını buldukları anda ordalar hep bir bahaneyle. Yahu sizde biliyorsunuz biz hiç kullanamadik eşyalarımızı yıllarca gurbette çile çektik şimdide bırakın kullanalım geldikçe ama bunu düşünen yok. Hep efendiligimi bozmadim hep sabır ettim çünkü en ufak bir serzenişte bulunacak olsak hemen trip atıyorlar unutmuyorlarda. El insaf bu ne bencillik.
Sanırım saticam o eşyaları çoğunluk bu fikirde. Çevremde de bunu diyen çok. Ama ev alınırken bizde 20 milyar para verdik o paraya geçmiş olsun dicez ozaman :KK43:

O parayi da hakkimizida helal etniyoruz deyin. Gercekten su donemde ak gunde yaninda olup kara gununde yaninda olmayani yaninda barindirmicaksin. Ailen bile olsa. Genlerini tasimak onlara her istedigini yapma hakki vermez. Sizin ailrniz destekse ve hak hukuku biliyosa onlara yakin olun ve onlarin destegiyle esiniz bi is bulsun ya da kursun. Dusmez kalkmaz bir Allah. Kimse ne olacagini bilmez. Ne tartisin ne de yuz goz olun hesap bile vermeden satin o esyalari. Ve onlar bi dahaki gitme de evi bos gorsunler. O zevki yasayin. Esinizde akillanmali. Ozur de dileseler paranizida verseler gitmeyin ortak bir is yapmayin ailesiyle

H Humyuk çocuklarımda nasıl sevmişti o evi. Ama kısmet işte. Eşimin annesi resmen evi kıyaslama yapıyordu kendi kızlarının eviyle :KK43: yahu bırak buda benim kabul olunmuş bir duamdi belki. Ama huzursuz olacağıma alsın evleri onlarin olsun esyalarimi satarım.

Aynen oyle cnm. Bnm rsimin ailesinde de var bu tarz durumlar. Inanin eyvallahin olmayinca oyle mutlu oluyo ki insan. Ayrica tapu onlarin ustune oldugu icin o evi hicbir zaman sizin eviniz olaram gormediler. Gorseler saygi duyarlardi. Yaptirdigini herseyi alin o evden. Bir ignenizi bile birakmayin. Ne halleri varsa gorsunler. Daha guzek bi yerde birikim yapinca daha guzelini alirsiniz

Hay aklinla bin yaşa. Şu son cümlene öyle katılıyorum ki. Satsak eşim diyor ben birdaha nasıl ev alabilicem durumum belli üzülüyorum çocuklarıma bir evdi hani babamdan bana kalan hak olarak. Konumu iyiydi keşke satmasak. Kiraya verelim diyor ama ben korkuyorum ya kiranın yarisini alırım derse diye. Aslında kiraya versek ordan gelen kirayla buradaki evin kirasını denklestiririz. Yada enson senin dediğin feragat edilip herşeyden uzaklaşmak mesafeyi çekmek o zaman da işte anlarlar mı bizim kırıldığımizi söz ve güven arasındaki farkı inan sanmıyorum canım ya. Onlar aksine sevinir alkış tutar sanki
Alkış ayna'daki yansımalarına tutabilirler bence ;)
Kiranın birazını istemeye hak iddaa ettiklerin de zaten , ev kesinlikle size sadece gösterisvari hediyeleriydi der , hepsini alın dahası da siz de kalsın en azından bir tohum olmadığı gibi ekilen boşa da sulayıp , havalandırıp filizlenmesini beklemezsiniz .
Ev zaten üzgünüm ki gerçek anlam da sizin olsa tapu' da sizin üzeriniz de olurdu şüphesiz , tırnağınız varsa başınızı kaşıyacaksınız bu devir de , ve ev yok gibi düşünmeye başlayabilirsiniz , sinirlerini de boşa yıpratmayın.
Kurulu düzeninize çöreklenip müsadesiz özel alanınızı ihlal edenler hiç de ,çekinmezler ee o zaman beğenmiyorsanız kapı orda demeyi iyi bilirler...

Back
X