Arkadaslar tüp bebekle ikiz hamile olupta zamanında doguranlar

cimcimcime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
41
1
46
İstanbul
yani erken doguma girmeden planlı bisekılde sezeryan olup ıkı gun sonra saglıkla cocuklarını kucagına alıp evine giden varmı meak edıyorum suan 7 haftalık ıkızlere hamıleyım tüple.lutfen cevap beklıyorum

valla canım dediğin gibi olanda var ama bu oran yüzde 30 gibi bişey 35 haftada doğuranda var.....

ben 27 haftada sancılandım 33 haftada doğurdum ama doktorum sancılarımı kestii

merhaba,
ben 36+6 da planlı sezeryan ile ikizlerime kavustum.
bir bebeğim benle birlikte taburcu oldu, diğeri bir gün daha küvezde kaldı ama tedbir amaçlı tuttular.solunum sıkıntısı haftasında doğan bebeklerde biel oluyor.
o nedenle hayırlısı her şeyin vakti belirlemek çözüm olmuyor her zaman.

Son düzenleme:
yani erken doguma girmeden planlı bisekılde sezeryan olup ıkı gun sonra saglıkla cocuklarını kucagına alıp evine giden varmı meak edıyorum suan 7 haftalık ıkızlere hamıleyım tüple.lutfen cevap beklıyorum

çoook var,aslınde erken doğuranlar azınlıkta bence.mesela aklıma gelen bizim dönem hamişlerinden Burçin,Kayra,Doruk,Canan,Kevser,Medine,Fatoş Hanım,Nero,Nefes,Dilemma,Eylül,Hituci....bu liste uzar gider aslında.gerçi ismini yazdığım bazı arkadaşlar tedaviyle hamile kalmadı ama olsun,sonuçta ikiz gebelik yaşadılar.

ben 33.haftamda doğum yaptım,bebişlerim 19 aylık oldu Şükür..size önce sağlıklı sonra da vakitli doğumlar dilerim..

ben varımm :3:
37+0 da sabah bavulumu arabaya atıp sancısız spinal anestezili ameliyat oldum,
2.100 gr. bi kızım- 2.280 gr bi kızıım doğdu,
kuvöze girmediler,o gün bugündür benimleler :16:

cleston ne için vuruluyor??gereklımı

celeston erken doğum riski olan hamilleler için kullanılan kortizon içerikli, bebeklerin erken haftalarda gelişemeyen akciğerlerini geliştirmek
ve her ihtimale karşı erken doğumda akciğer problemli nefes alamama komplikasyonunu ortadan kaldırmak maksatlı,
ileriki haftada dozu yada yapılıp yapılmayacağına doktor tarafından karar verilen bir iğne..
Yapılması gerekli değil,uygun görülürse uygulanıyor,
bizim hamileler zamanın da da uygulanması tartışılan bir konu olmuştu :1:

bende 35+5 de palnlı şeklide dünyaya getirdim meleklerimi sezeryanla oldu klasik:) küveze grimeidler girmeyeceklerinide sölemişdi dr um. 2200 biri 3050gr biri dünyaya geldi. coleston iğne oldum. bence olunması gereken bir iğne.. ne olursa olsun riske atmaya gerek yok bence...

34+1 de kontrole gittiğimde dr ters giden bişeylerin olduğunu farkedip sezeyana aldı. ben sancı hissetmiyordum ama nst de sancı 100 çıkmıştı.. iyikide almış çünkü plesenta previa varmış ve daha uzun süre almasaydı bana ve bebeklere bişey olabilirmiş......

çok kötü bulantılı bir gebelik geçirdim.. 8-10 kg verip 7 kg aldım.. buna rağmen kızlarım 2210 ve 1740 doğdular.. coleston iğne oldum doğumdan 10 gün önce falan...... solunum sıkıntımız olmadı ama 1740 gr olan kızımı 2000 gra getirip verdiler 15 gün küvözde kaldı.......

şuan çoook sağlıklılar maşallah hiç prematüre gibi değiller... sizede hayırlı doğumlar dilerim zamanında ve sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza......

Ben de 34+4 de epidural sezeryanla ikizlerimi dünyaya getirdim, 3 doz celesyone oldum, 26. haftada erken doğum riskiyle hastanaye yattım, 9 hafta hastanede kaldıktan sonra kızlarımı sağlıklı bir şekilde doğurup 2 gün sonra evime geldim, biri 1800 gr biri de 2350 grdı, Allaha şükür çok sağlıklı bebekler, prematüre olmalarına rağmen yaşıtlarını yakalayıp geçtiler bile:27:

Allahıma binlerce şükürler olsun 37+1 de planlı doğum yaptım.2 gün sonra bebeklerimle evimizdeydik.bebek bekleyen herkese hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum Allahtan...

Back
X