• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar tüp bebekte iki periyot yumurta toplanıp transfere daha sonra geçen var mı

morgenrot

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2009
551
31
98
İstanbul
herkese hayırlı tedaviler, biz şuan umutta tedavi görüyoruz.. genetik bir sorundan ötürü sağlıklı bebek şansımız %15 olduğundan şansı artırmak için bol bol yumurta toplanması lazım... haftaya yumurtalarım toplanacak ancak ben de bugünkü kontrolde sağda ve solda toplamda büyüklükleri 18 mm ve altı olan 9 yumurta olduğunu gördük... bu sayı bizim için çok az... bir de döllenme ve daha sonrasında azalacağı ve elimizde sağlıklı embriyo bile bulunmayacağı böylece transferin olmayabileceği düşünülecek olursa sayı yetmiyor...
ilk görüşmede de geçen kontrolde de doktor iki periyot yaparız, bunları toplar dondururuz, bir periyot daha ilaç kullanır ve yine yumurta toplarız, sonra döllenmeye ve transfere geçeriz dedi...
hiç başına böyle bir şey gelen var mı? bu benim şansımı azaltır mı artırır mı? zira dondurulmuş embriyoda bildiğiniz gibi şans azalıyor.. ee şimdi dondurulmuş yumurta da ya çözülünce canlılığını ve döllenme kabiliyetini yitirirse...
kafam çok karışık... zaten iğneler insanı mahvediyor, sizce nasıl bir seçim yapmalıyım?

benim basima geldi o olay. umutta aynen, tek embryom oldu dr dondurmayi onerdi ama biz kabul etmedik transfer ettirdik bugun 4. gunum ve tek emryo ile tutunmasini bekliyorum.

canım inşallah bebeğin tutunur sana.. bugün ve yarın da vurulduktan sonra iğne vurulmayacağım... pazartesi çatlatma iğnesi yapılacak...
canım sen de embriyoyu donduralım demişler.. bana embriyo olmadan yani dölleme yapmadan topladığımız yumurtaları donduralarım, sonra sana bir periyot daha ilaç verip yine bu kadar daha yumurta toplayıp döllemeye iki periyotaki yumurtalarla geçelim dediler...hem mantıklı hem de kimsenin yaptırdığını duymadığımdan gaip geldi bana...
ne yapacağımı bilemiyorum... üstelik ilk kontrolde 11 yumurta saymıştı, şimdi 9.. iki tanesi ilaçlara rağmen gelişmemiş... üselik ilk dört gün sadece puregon kullanmıştım, son dört gün hem puregon hem merional kullandığım halde 11 den 9 a düştü yumurtalar...
artık hepimizin hakkında hayırlısı... inşallah iyi bir sonuç alırız hepimiz de çektiğimiz sıkıntılara değer

canım doktorum süleyman bey... biz hiç tüp bebek doktoru araştırmadık.. sorun genetik olduğu için pgt yapacak doktoru önemsedik.. pgt yi muhterem hocaya yaptırıyoruz deyince ve artık bir merkez aramaktan yorulunca umutta karar kıldık...
ben doktoruma güveniyorum aslında ama mesela içime sinmeyen şeyler var... ultrasonla bakmak dışında hiç kan tahlili yapmıyorlar... bir de umutta ilaçları şırıngaları hatta şırınga başlıklarını bile tırnağa tırnak veriyorlar... bana garip geldi bunlar.. benim ilk denemem... belki de o yüzden garipsiyorum bunalrı :((

benimde transferimi suleyman bey yapti
Ben asil bahceci kliniginde tedavi oluyorum ilaclari parayla aliyoruz biz 10 milyari buldu tedavim. Ikinciyi bende umutta deneyecegim ilac dahil orada cunki
sen memnun kalmadinmis simdi umuttan?
Bahcecide surekli tahlil yaptiriyolar parayi oduyoruz cunki biz:)

pgt arkadaşım bence çok güzel bir fikir. 15% sağlıklı embriyo şansı demek senin 9 embriyondan 1 tanesinin sağlıklı çıkması demek. Genetik olarak yanlış oluşmuş embriyolar zaten dondurulup çözülmeye dayanmayabilir. Doktoruma dondurulmuşların tutma ihtimali daha az mı diye sorduğumda bana "artık pek değil, ama dondurulmuşla tutan bebeğin düşme ihtimali daha az, çünkü dondurma işlemini geçen embryo sağlıklı oluyor" demişti.

Eğer sende yumurtlama sorunu yoksa daha önce kullandığın ilaçların etkisiyle bir ay ilaçsız geçirsen de senden birden fazla yumurta toplanabilir. Zaten bu yüzden tüp bebekten sonra insanlar kendi kendine hamile kalabiliyor. Bir sonraki ay da ilaç ile yumurta alırsanız şansınız çok artar. Bence doktoruna güven. Onlar başka bir şey için olmasa bile sırf istatistiklerini korumak için negatif sonuçtan en az bizim kadar kaçınıyorlar.

haymatlos haklısın canım... yorumların için teşekkür ederim... eşim ikinci bir tur yapmamaktan yana ben de emin değilim ne yapmam gerektiğinden ve karar vermek için iki günüm var...
ben tam olarak anlatamadım... benim dondurulacak olam embriyom değil yumurtalarım... benim merak ettiğim hiç yumurta donduran olup olmadığı... ama sanırım yumurta donduran hiç yok gibi...
:((

aslinda basima gelmeden yazmayi sevmiyorum kulaktan duyma bilgilerler ama bir tanidigim tup bebek tedavisyle ugrasti bana daha gecen gun, dondurulmus embriyo da kaliteli embroya cozuldukten sonra da oluyor ama yumurta dondurulursa( yani dollenmeden) ayni sonucu almiyorsun ne yazikki yazmisti, kendi yasadigindan mi yoksa doktorunun soyledigi mi bilmiyorum daha fazla vaktin olsaydi ulasmaya calisirdim ama bir haftadan once yazmaz cevabi cunku hafta sonu bilgisyari yok.
dollenmeden yumurtalari dondurulan var mi diye bir baslik acsan?

pgt canim kacirmisim yumurta dondurma konusunu. Benim bildigime gore yumurta ya da sperm dondurma embriyo dondurmadan daha eski bir teknik ve daha kolay uygulanabiliyor. Senin durumun icin mantikli oldugunda hemfikiriz zaten, bir de yumurtaliklari menapoz ya da hastalik riski altinda olan ama esi olmayan kadinlara uygulandigini okudum. kalite konusunu bilemiyorum ama embriyo icin gecerli olan saglikli olanin yasama sansini surdurmesi prensibinin yumurta icin de gecerli olmasi gayet olasi geldi bana. Istersen baska bir merkezden deneyimli bir hocaya filan da sorabilirsin.

kızlar ilginiz için teşekkür ederim... biz pek sıcak bakmıyoruz ama pazartesi kontrolde bir daha soracağım... yumurtalar da çarşamba toplanıyor... ben en iyisi başlığımı değiştireyim.. belki başına gelen vardır :((

haymatlos haklısın canım... yorumların için teşekkür ederim... eşim ikinci bir tur yapmamaktan yana ben de emin değilim ne yapmam gerektiğinden ve karar vermek için iki günüm var...
ben tam olarak anlatamadım... benim dondurulacak olam embriyom değil yumurtalarım... benim merak ettiğim hiç yumurta donduran olup olmadığı... ama sanırım yumurta donduran hiç yok gibi...
:((

madem ki sansin %15
dondurulmuslarla bircok gebe kalan var
icini sikma pgt yaptir zaten donan yumurtalar ise yaramazsa yeni cikan tazeleri kullanirsiniz/ sanziniz iki katina cikar.
1 ay daha bekle veya 1 kac ay bekle yeniden yumurta toplat. hayirlisi olur her zaman icini sikmakaydirigubbakcemile5

benimde ilk denememde 1 emriyo kaldıgı için pgt yaptırmadık dr dondurup ikinci defa ilac kullanmamı istedı.ikincide 20 yumurta topladılar 10 tanesı kaldı elimizde ama onuda dondurdulr cunku gereken prop yokmus laboratuvarda onu beklıyoruz.ins hayırlısı olur.cok kafam karısık.

Back
X