Bebek Beslenmesi Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var bebe

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

demetsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2013
262
27
38
Bursa
9 aylık bir bebeğim var ek gıdaya gectiginden beri yemiyor 3 aydir mamalari yapip döküyorum ve artık sabrım tükendi..zorlmayin dedikleri icin hic zorlamadim ama son zamanlarda okadar sinirleniyorumki bütün günüm stresli huzursuz geciyo severek yedigi hic birsey yok biara peynir ekmek yiyodu ondanda bıktı bende bıktım ona bisey yedirmeye calismaktan..

Bukadat takmamak istiyorum aman yemezse yemesin demek istiyorumçünkü nekadar üzülüp strese girsemde yine yemiyo olan bana oluyo...kocamla tartisiyorum bunun yuzunden yani sinirlendigim icin ne dese tersliyorum busefer napicam ben böle

İmza

merhaba ,

benim bebğimde 8.5 aylık ek besin veriyorum 5 aylıkken yogurtla başladık .
. sen neler veriyorsunda yemiyor ? kendinmi yapıyorsun hazırmmı alıyorsun ? detay verir misin?

Kendimde yapıyorum hazirda veriyorum mesela irmigi cok az suda muhallebi kivamina gelene kadr hasliyorum sonra icine muz ve ceviz atip blendirdan geciriyorum sahane oluyo ama oglum yemiyo oturup ben yiyorum sonra kiymali sebze yapiyorum örnek verecek olursam cok az sogana havuc rendeliyorum biraz kavurup kaabak rendeliyorum kıymada koyuyorum tabi icine hepsini kavurup cok az pirincte atiyorum ustunu gececek kadar su koyuyorum biraz suyunu cekince maydonozda dogruyorum 5 dak öle pisiyo mis gibi oluyo..kavonoz mamalarindan hipi tercih etmeye calisiyorum ama benim oglum hic birini yemiyo su dışında agzina hic bisey sokmuyo bide emiyo

İmza

merhaba ,

benim bebğimde 8.5 aylık ek besin veriyorum 5 aylıkken yogurtla başladık .
. sen neler veriyorsunda yemiyor ? kendinmi yapıyorsun hazırmmı alıyorsun ? detay verir misin?

ALinti yapmadan yazmisim cevabi pardon..buarada yogurtta yemiyor oglum vede meyvede yemiyor agzini ssımsıkı kapatıyor..oyunla yediriyim diye el kuklalari aldim olmadi tvnin karsisinda deniyorum olmuyor dısari cikartip acik havada acikir diye dolastirip parkta oturup yediriyorum olmuyor bir gün yerse 1 hafta agzina lokma sokmuyor ömrümü yedi yaa..benim sorunum artik onu yiyip yememesi degil kafamdan atmam lazim bu dusunceyi nasi yapicam

İmza

Bu arada tüm devam sûtlerini denedim sma yi bazen cok nadir ayda belki 5 kere en fazla 120cc iciyo yani mamalari aylardir alip alip bitmeden atiyorum

İmza

Bu arada tüm devam sûtlerini denedim sma yi bazen cok nadir ayda belki 5 kere en fazla 120cc iciyo yani mamalari aylardir alip alip bitmeden atiyorum

İmza

merhaba ,

çok haklısın yemesigereken okadar şey varken yememesi seni zorluyordur . Allah yardımcın olsun inş.

bence annesütü aldığı için ekbesini istemiyor .. hergün 1 kaşık da olsa yedir bence zorla çünkü tatlarını bilmesi lazım..

sıvı çorba yapıp biberonla içirmeyi denedin mi? denemediysen denemeye değer uyku sırasında verebilirsin alışmış da olur ..

bebeğinin gelişimi nasıl ? boyu kilosu ?kız mı erkek mi?

Erkek boyu 7. Ayda 74 cm di kilosuda 9 du 2 aydir doktora goturmedik doktorumuz 10. Ayda getirin demisti..ama suan 1yas kiyafeti giydine gore 80cm olmus kilosu ayni gibi tam bilmiyorum agirlasinca yada hafifleyince anliyorum bu ay gidince anlicaz doktora..ya sôle sölüyüm 24 saat icinde yedikleri 1 yada en fazla 2 yemek kaşigi hic abartmiyorum bazende hic emzirmesemde ac olsada ayni..ayrica emzik ve biberonda sokmuyo agzina nası belaya çattığımı anlatamam :))

İmza

Ya ben biyerimi yirtrsamda yemiyo yirmadasamda benim sorunum su çok sinirleniyorum okadarki günü kendime zehir ediyorum bazen esimede istemeden bagirip cagiriyorum nasi yenicem bunu..tamam ya bu gun yemesede sinirlenmicem cunku ikimizede faydasi yok o kazaniyo diyorum ama acikip mızırdandiginda biseyler verdigimde ve o yemediginde seytan iki tane yapistiriver agzina diyo sabir çekip duruyorum..

İmza

canım emiyor diye yazmışsın eğer yeteri kadar emiyorsa sorun etme derim...farklı markalar ve tatlar dene..hipp demişsin bende hipp veiyorum ama hipp organik olduğu için çok tatasız ve tutsuz çoğu bebek zaten hippi reddediyor....eğer ek gıdaya başlarken bebeği çok zorladıysan bu da etkili olabilir....yanında eşin veya bi komşun yok mu* NEDEN DERSEN BEN ÇOĞU ÖĞÜNÜ EŞİMLE VERİYORUM O şarjlı el süpürgesini çalıştırıyor onun sesine bizim sıpa yemek yiyor...:)))) anlayacağın yalnız değilsin bacım....

Esim de denedi kayınvalidemde ama almıyor nedense..hippin kavanoz mamaları sadece meyve pürelerini veriyorum onların tadı gayet güzel kaşık mamaları dediğin gibi tatsız onlardan almiyorum bide sma nın devam sütünü cok nadir de olsa içiyor mesela haftada 1 veya 2 kez bazen o bile olmuyor..emiyor ama sütüm yetmiyor artık kocaman cünkü..yetmediğini nasıl anlıyorum emiyor 2 dak filan sonra cekiliyor memeden sonra yine cekmeye calisiyor yine cekiliyor sonra sıkiyorum elimle hic bisey yok sabahlari sorun yok geliyor ama aksama dogru hem mızırdaniyor emzirsemde hemde sıkınca gelmiyor..hani aclık mızırdanması yapiyor...offff ne zormus annelik

İmza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…