Arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacım var

arsecn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
138
26
53
arkadaşlar foruma yeni üye oldum sürekli takip ediyordum ama yorumlarınıza ihtiyacım var. yaklaşık altı aydır nişanlıyım severek nişanlandım ailemi zor ikna ettim yaşımdan ve benzeri sebeplerden dolayı ailem sevdiğim kişiyi ve ailesini tanıdıkça kabullenir diye düşündüm ama annem için bu düşündüğüm olmadı annem sürekli benden yana memnuniyetsizliğini dile getirir oldu onay vermedikleri insanla evleneceğim için hala bana kırgın ve eylül de düğünüm olacak kısmetse ama bu sorunu ben o kadar kafama takıyorum ki son zamanlarda her şeyden soğumaya başladım çok bunaldım tecrübeli ablalarım, arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacım var evlenince herşey düzelirmi yoksa hep böyle devam eder mi çok kafam karışık.

canım sanki beni anlatmışsın. ben de çok seviyorum bizim daha nişan bile olmadı. senin yine nişan olmuş o safhaya getirebilmişsin ilersi de gelir mutlaka Allah nasip ettiyse. ama sanırım sen de benim gibi ailenin da rızasıyla olmasını istiyosun. yani herkesin içi rahat olmasını istiyosun. ben de çok düşünüyodum bunları ama sadece zarar veriyo böyle düşünmek. hayatta neler oluyo hiç olmaz dediklerimiz bianda gerçekleşiyo. ileride ne yaşayacağını Allah'tan başka kimse bilemez. sen sadece elinden geleni yap en azından için rahat etsin. ama kendini heba etme kafana da çok takma. o psikolojiden çıkmaya çalış. sen kendini yesen de bitirsen de bazı şeyler olmuyo maalesef. sen bu gününü böyle kafaya takarak yaşayamazsan gelecek günlerden de umudunu kesersin. sevdiğinden vazgeçme ailenden de vazgeçme ama kafana da takma. umarım istediğin gibi olur herşey... umarım rahatlamıssındır. =)

annem tek kızımdın böylemi yapacaktın dedikce içime batıyor işte düğün yaklaştıkça vicdanım rahat değil annemi kalbi kırık bırakıp da o evden çıkacağımı düşündükçe böyle kötü oluyorum inşallah düzelir herşey. hergün bunu umut ediyorum sadece. senin için de inşallah herşey iyi olur teşekkürler yorumların için..

Şu forumda çeşitli konuları okuyorum uzun zamandır. Gerekçesi geçerli olan annelerine,
ailelerine direnen kişilerin çoğu, ailesinin sözüne geliyor.

Benim anlaşamadığım, beni pek evladı gibi görmeyen babam bile geçmişteki arkadaşlarım
hakkında hep nokta atışı yaptı. Onu dinlemeyip ısrar etseydim olacakların boyutu beni
aşardı belki de. İyi ki içim rahat etmemiş, iyi ki aram kötü bile olsa ona kulak vermişim,
karşımdakine uzaktan bakabilmişim diyorum.

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Anneni en iyi sen tanırsın..
Onun öngörülerine güveniyorsan bi bildiği vardır dersin..
Yada sadece kapris yapıyor dersin..
Ama büyüklerin bi bildiği oluyor genelde..
Tabi bu sen için geçerli olmak zorunda değil, sadece yaş farkı için istemiyorsa eğer..
Al karşına konuş anneni samimi bi şekilde derim canım...

annemle sürekli konuşuyorum mutluyum ilerde de mutlu olacağım için rahat olsun diyorum ama kalbi hala onu dinlemeden bu işe kalkışmama kırık ben devlet memuruyum nişanlım da çalışıyor ama bunu bile sorun etti herkes bunların hiçbirini kafama takmamıştım zaten. ama annemle nişanlım ve ailesiyle ilgili konuları hiç konuşamıyorum yani ısınamadı onlara bir türlü var mı aynı sorunları yaşayıp da düzeldi diyen

İlişkiler nasıl başlarsa öyle gidiyor, çok açık yazmadığın için annenin endişelerini bilemiyorum. Nişanlının işini beğenmiyormuş, aranızdaki yaş farkını kabul edemiyormuş ancak bunları söylerken gördüğü bir şey vardır. Onunla tatlılıkla konuş, nedenleri anlamaya çalış, endişelerini dinle. Hiç bir anne kızı kötü bir evlilik yapsın istemez ve genelde endişelerinde haklıdırlar. Haksız gördüğün bir şey varsa ona anlatmaya içini rahatlatmaya çalış ama haklı olduğu yönler varsa bunları es geçme, değerlendir, sonuçta senin iyiliğin içindir

ben bir ilişkide ailenin mutlaka onayı olması gerektiğini biraz geç anladım sadece sevgi yetmiyor aslında.bu yazdıklarında çok haklısın aslında annemi anlamalıyım tam olarak artık hayatımla ilgili yanlış bir karar almak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…