• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar :(

nazlihilton

Zaten kırılmış bir kızım 👰🏻
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
2.263
4.806
133
Kizlar merhaba biliyorum burası bir derdim var ama hemen cevap almam gerekiyo kusura bakmayin nolur.
4 yillik mezun bir insana uzun donem askerlikte çıkabilir mi ? Yoksa kayıtsız şartsız 6 ay mi yapiyorlar ? :KK43:

Kısa dönem yapıyorlar diye biliyordum ben ama şimdi değişiklik mi olmuş ki sormuşsunuz....

çıkabiliyor diye biliyorum. ihtiyaca göre sanırım. yanlış yönlendirmeyeyim ama.

Kısmet olursa benim de sözlüm şubatta gidecek oda bilgisayar programcılığı mezunu sana şöyle anlatayım.
Doktor öğretmen mühendis bunlar genel de 12 ay yapıyorlar doğudaysa 3500den aşağı maaş almıyorlar.
Bizimkilere gelirsek de tamamen şans işi askeriyede mantık aranmaz.

4 yıllık fakülte mezunlarına uzun-kısa dönem askerlik mezun olunan bölüme ve/veya başvurulan döneme göre uzun/kısa dönem ihtimali değişiyor olsa gerek.

örneğin, iktisat mezunu bir arkadaşım nisan celbinde gitti ve uzun dönem komando olarak askerliğini yapıyor. 5-6 kadar iktisat mezunu arkadaşım ise aralık celbinde gitti ve hepsine kısa dönem çıktı.
Yani gittiği dönem çok önemli. Uzun dönemde eksiklik olursa uzun dönem giderler gerçi düşük ihtimal. Ama hayırlısını dile Rabbim sağ salim gelmelerini nasip etsin..

Uzun dönem de yapabilirler kısa dönem de. Illa kisa dönem yapacak diye bir kaide yok.

Kısmet olursa benim de sözlüm şubatta gidecek oda bilgisayar programcılığı mezunu sana şöyle anlatayım.
Doktor öğretmen mühendis bunlar genel de 12 ay yapıyorlar doğudaysa 3500den aşağı maaş almıyorlar.
Bizimkilere gelirsek de tamamen şans işi askeriyede mantık aranmaz.

4 yıllık fakülte mezunlarına uzun-kısa dönem askerlik mezun olunan bölüme ve/veya başvurulan döneme göre uzun/kısa dönem ihtimali değişiyor olsa gerek.

örneğin, iktisat mezunu bir arkadaşım nisan celbinde gitti ve uzun dönem komando olarak askerliğini yapıyor. 5-6 kadar iktisat mezunu arkadaşım ise aralık celbinde gitti ve hepsine kısa dönem çıktı.
Yani gittiği dönem çok önemli. Uzun dönemde eksiklik olursa uzun dönem giderler gerçi düşük ihtimal. Ama hayırlısını dile Rabbim sağ salim gelmelerini nasip etsin..

Cok sagol insallah gelir sag saglim hepsi amin..

Cikabiliyor ornegini cok gordum. Yedek subay olarak astegmen olarak yapiyorlar tegmen maasi aliyorlar.

Kizlar merhaba biliyorum burası bir derdim var ama hemen cevap almam gerekiyo kusura bakmayin nolur.
4 yillik mezun bir insana uzun donem askerlikte çıkabilir mi ? Yoksa kayıtsız şartsız 6 ay mi yapiyorlar ? :KK43:

Canım benim erkek arkadaşımda aynı bölümden mezun ve şuan askerde. Kısa dönem çıktı. Tamamen şans çok küçük bir ihtimalde olsa uzun dönem çıkabilir. Ben sanmıyorum çıkacağını bize çıkmadı. Ama dediğim gibi ihtiyaca göre çok ufak bir ihtimal.

Sinavla seciliyor ama tanidigim herkes sinavdan kotu not alip kisa donem yapmak istedigi halde (sanirim ihtiyaca gore) uzun donem gidenler oldu. abim ve kuzenim ayni yil uzun donem yaptilar mesela biri isletme biri muhendislik mezunu.

Kizlar sinav ne sınavı ? Normal yazili sözlü gibi bisey mi mülakat mi ?
Cok teşekkürler cevaplariniz için

Back
X