Arkadaşlarım anlatıyor ben dinliyorum

cans1911

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2016
47
28
3
merhaba,son zamanlarda beni kimse umursamıyor diye düşünmeye başladım.yakın arkadaşlarımın ilişki aile iş detaylarının hepsini bilmeme rağmen onlar benimkini bilmiyorlar.aslında konuşkan bir insanım ama onlar o kadar kendini anlatıyor ki bana sıra kalmıyor.liseden bir Arkadaşım var ünide de görüşüyorduk evlendikten sonra farklı illerdeyiz telefonla görüşüyoruz arada,çocuğu oldu tebriğe gittim ben yeni evlendim sen naaptın alıştınmı işin nasıl flan hiç sormuyo ay teyzesi kızım ne kadar tatlı falan filan...bir defa dert anlatmaya kalktım hıı hıı dedi dinledi canım şimdi kapatmam lazım işim var dedi bir daha da nooldu diye sormadı.ben de artık bebek fotoğrafı atınca cvp yazmıyorum aramıyorum.içimden gelmiyor çünkü.bir tek bu kişi değil iki üç yakın arkadaşımın hepsi böyle.ben böyle bencil insanları çekiyormuyum acaba? yanlışım nerede?iletişimde mi bir hatam var?

Herkes nasıl tavır sergiliyorsa aynını yapmanızı tavsiye ederim
Ne demek işim var ,neticede birşey anlatıyorsunuz !

Ya en iyisi sende onlara onların sana yaptığı gibi yap. Bende çok sinir olurum böyle durumlara ve benim çevremdede var. Bende geçiştiriyorum veya mesajları yanıtsız bırakıyorum sende öyle yapıyormuşsun zaten..

Onlarada sen aynısını yap işim var de kapat. Sonuçta sen psikolok değilsinya hep onlar anlatıp sen dinleyesin.

merhaba,son zamanlarda beni kimse umursamıyor diye düşünmeye başladım.yakın arkadaşlarımın ilişki aile iş detaylarının hepsini bilmeme rağmen onlar benimkini bilmiyorlar.aslında konuşkan bir insanım ama onlar o kadar kendini anlatıyor ki bana sıra kalmıyor.liseden bir Arkadaşım var ünide de görüşüyorduk evlendikten sonra farklı illerdeyiz telefonla görüşüyoruz arada,çocuğu oldu tebriğe gittim ben yeni evlendim sen naaptın alıştınmı işin nasıl flan hiç sormuyo ay teyzesi kızım ne kadar tatlı falan filan...bir defa dert anlatmaya kalktım hıı hıı dedi dinledi canım şimdi kapatmam lazım işim var dedi bir daha da nooldu diye sormadı.ben de artık bebek fotoğrafı atınca cvp yazmıyorum aramıyorum.içimden gelmiyor çünkü.bir tek bu kişi değil iki üç yakın arkadaşımın hepsi böyle.ben böyle bencil insanları çekiyormuyum acaba? yanlışım nerede?iletişimde mi bir hatam var?
hwhehe benimde öyle arkdaşlarım var ama ben onlar ile cok samimi olduğum için onlara asla darılmam. gerçek arkdaşız biz.
biri cok konuşur - ben dinlemem- ben konuşurum o dinlemez - fark ettigmiz vakitte " bana bak! essek mi pırtlıyor burada! laf anlatıyoruz beni dinle".. yada "tamam bir dur cok konuştun sıra bende" diyoruz. anlaşıyoruz yani :D
gerçek dostlar birbirine asla kırılmaz.

Aynı durumu bende düşünürdüm ama sonra kendimi çok açmadığımı farkettim. Onlar gibi duygularımı belli ede ede anlatmamışım. Bir gün derdim var toplanın dedim o beni dinlemediğini düşündüğüm kızlar işini gücünü bırakıp direk geldi. Bütün akşam ben anlattım. Herkes de ilgiliydi. Şimdi yine onlar daha çok konuşuyor ama yapılarımızın farklı olduğunu, benim de derdim olduğunda yanımda olacaklarını biliyorum.

sadece dinle akıl veriyosan hoşlarına gitmiyodur .

hwhehe benimde öyle arkdaşlarım var ama ben onlar ile cok samimi olduğum için onlara asla darılmam. gerçek arkdaşız biz.
biri cok konuşur - ben dinlemem- ben konuşurum o dinlemez - fark ettigmiz vakitte " bana bak! essek mi pırtlıyor burada! laf anlatıyoruz beni dinle".. yada "tamam bir dur cok konuştun sıra bende" diyoruz. anlaşıyoruz yani :KK70:
gerçek dostlar birbirine asla kırılmaz.

doğru . .
benmde öyle .

Gorusme birdaha sandece kendi derdini anlatma pesinde kendi hayatiyla ilgili, kendine asik, hayatta en guzel kendi cocugu en onemli kendi sorunlari en muhteem kendi hayati sanan insanlardan ne bekliyorsun anlamiyorum.
Salla gitsin arkadas dedigin azicikta senle ilgilenir bu resmen bedava terapist olarak kullaniyor seni, eski tabirle mazlumu getirin bana

hoşlarına mı gitmiyordur?rahatsız olan benim onlar değil.amacım onların hoşuna gitmek de değil.akıl vermem hoşlarına gitmedği için mi dinlemiyorlar.

bende bazı arkadaslarım dertlerini dinlerken akıllar veriyodum hata ettiğimi anladım .sonradan vazgecilmez bir dost olmadıgımı gördüm öyle vazgecilmez olunmuyomuş verdiğim akıl fikirler falan boş konuşmaymış meger üstelik en yakın arkadasımdı bende bıraktım hem onu hem akıl vermeyi umursamaz oldum daha cazip oldum .

Vardı böyle arkadaşım,çok da severdin kendisini. Ama bıkmıştım artık, hep dinlemekten. Ben de neler yaşardım ama hiç sormaz, dinlemezdi.
Noldu, zamanla ben de dinlemez oldum. "he" dedim geçtim, anlatmadım ben de, soğudum koptum.. Olacağı buydu.
Tek taraflı olmuyor bu işler, paylaşım iki yönlü olacak ki arkadaşlık olsun

arkadaşlarının dert duvarı olmuşsun. sana ağlayıp içlerini boşaltıp rahatlıyorlar, hayatlarına devam ediyorlar.
olan sana oluyor. dolup dolup taşıyorsun. biraz eşitlik adına çalışmalısın.
sen onu 5 dakika dinlediysen, 5 dakikada şimdide beni dinle diyerek sen konuş.
eğer yan çizerlerse kendine başka doğru arkadaşlar bul.

Back
X