arkadaşlarla konuşacak konu bulamıyorum..siz neler konuşuyorsunuz?

Kendini kasıyosun galiba ne anlatsam diye. O zaman daha çok tıkanırsın. Ben de çok konuşan geveze tabir edilen bayanlardan değilim ama böyle şeylerde laf lafı açar. Neyseki spor, siyaset, magazin, diyet gibi konularda kendi fikirlerime sahibim de yeni tanıştığım insanlarla bile iletişime geçebiliyorum. Bence bu tip konularda geliştirmelisin kendini çünkü bunların bütünü genel kültür anlamına gelir.
Geçen günlerde yaşadığın bir olayı anlatmakla başlayabilirsin. Kendi görüşünü katarsın doğrusuyla yanlışıyla.
Kitap okuyor musun bilmiyorum ama okuduklarından bahsedebilirsin.

haklısın canım.çok çabuk ısınamıyorum insanlara...çok sıcak görünsemde...kendimi gelişmiş hisstmiyorum malesef dediğin gibi. yani zamanında çok magazin izlerdim bebek geldi 2 yıldır hiç bakmıyorum magazin....siyaset sevmem.sporda yürüyorum o kadar.kitapsa çocukyetiştirmek hakkında çok kitap okudum. bazende roman hepsi bu..belki daha çok fikir verirsin diye ayrıntılı yazdım:37::34:

6 yıllık bir arkadaşım var.Ben O'yum,O ben.Ruh ikiziyiz.Samimiyizdir.Yani nasıl anlatsam,bunu ancak böyle dostlara sahip olan anlar.Bu arkadaşımla sohbetimiz diğerlerinden daha farklı.Damdan kapıdan çerez konuları onunla konuşmuyoruz.Spontane gelişiyor,uzun sürüyor.Nasıl bilmiyorum.

Son düzenleme:
ben de konuşkan değilimdir.Genelde dinleyen taraf olurum.Çok imrenmişimdir konuşkan insanlara

haklısın canım.çok çabuk ısınamıyorum insanlara...çok sıcak görünsemde...kendimi gelişmiş hisstmiyorum malesef dediğin gibi. yani zamanında çok magazin izlerdim bebek geldi 2 yıldır hiç bakmıyorum magazin....siyaset sevmem.sporda yürüyorum o kadar.kitapsa çocukyetiştirmek hakkında çok kitap okudum. bazende roman hepsi bu..belki daha çok fikir verirsin diye ayrıntılı yazdım:37::34:

Ben de hemen ısınamam insanlara. Hemen sıcak davranan herşeyini anlatmaya başlayan kişilere de daha mesafeli dururum. Samimi gelmez çünkü bana. Bir söz vardır çok konuşan yalan söyler diye bu sözün doğruluğuna inandım ben.
Kimse kendinin çok gelişmiş olduğunu düşünemez (aşırı kibirli olmadıkça) öğrenmenin sınırı yoktur. Dizi izlemiyorum demişsin doğal olarak tv izlemediğini düşündüm ben. Yani dünyada olup bitenlerden de haberin olmaz. İnternet bilgi konusunda derya deniz bunu kullan.
Ya donanım kazanmak için başka alanlara yöneleceksin ya da elinde olanlarla idare edip sohbetini o şekilde yönlendireceksin.
Mesela benim spordan kastım sadece fitness değil futbol konuşmayı da severim ben. Bazen ateşli bir tartışmanın ortasında bulurum kendimi :) Magazinden pek hazetmiyorum ben ama gün içinde herşeyi duyuyorum insanlar sayesinde.
Siyaset hiç sevmiyorsun ama bu en önemlisi. Bu konuda herkesin bilgisi olmalı bana göre ve nabız tutabilmeli. Bu benim fikrim tabii.
Hayatın sadece bebeğinden ibaret şu anda. O büyüdükçe sen de daha çok dış dünyaya açılacaksın. Çalışıyor olsaydın daha farklı olurdu senin için. Topluluk içinde kendini fazla dinleme herkese kulak kabart. Her konuda fikir edin.
Okuyup çok beğendiğin bir roman veya internette çocuk gelişimiyle ilgili bir bilgiyi de paylaşabilirsin. Sinemaya gidiyor musun? Bundan bahsedebilirsin. Örnekler çok ama şu anda bu kadar geliyor aklıma.

konuşacak o kadar çok şey var ki
mesela arkadaşlarımla siyasetten çok konuşurum
gündemden,
magazinsel olaylardan,
akrabalardan dert yanarım, şu böyle yaptı bu böyle yaptı diye
bu aralar daha çok düğün telaşımdan bahsediyorum

Bazen suskunlukta iyidir aslında. Şuan benim çevremde çok konuşan insanlar olduğu içinde böyle düşünüyor olabailirim :)
Bazıları o kadar çok konuşuyor ki artık sıkılınca sırf daha fazla konuşmasın diye söylediklerinin aksine bişey demiyorum. Dersem daha da çok konuşuyor.
Ama bence bişey demiş olmak için konuşmayın:)

ilk olarak alisveristen gireriz.sactan gidecegimiz gittigimiz yerler,magazin,dizi,arkadaslarimiz,cevrede olanlar,dedikodu,ailelerimizde olanlar.konu konuyu acar herseyi konusuruz.bunlari konustugum cok arkadasim var aslinda ama sorunlarimdan bahsetmem konusurken.sadece 2-3 tanesiyle herseyimi konusabilcek kadar guvenirim.

cok konuskan sicakkanli da degilimdir bu arada.karsimdakine isinirsam samimi konuskanimdir sadece.

Son düzenleme:
ayyy işte onu yapmak istemiyorum feci vicdan azabı duyuyorum eve gelince neden dedim neden dedimm diye...dedikodu istemiyorum ya...yani benim sorunum aslında ilk bikaç görüşmede moda komik olaylar konuştun bitiyor yaaa sonra ne konuşulacak

Isin ilginci dedikodu yapmak insanin kendisini tuketir cunku ettigimiz her soz, dusundugumuz her konu evreni donup dolasip , bize geri doner. Bende konular bitmiyor ve konusmayi seven biri de degilim. Hobilerini artirmayi dene , birde surekli arastir her konuda bilgin olsun. :55:

Konusacak bir konu bulamayan insanlar, baska insanlarin arkasindan konusur ve onlarin dedikodusunu yapar. Ben kendimden bilmiyorum. :27:

Ben ne mi konusuyorum; begendigim filmleri, aldigim malzemeleri(kiyafet olsun , makyaj malzemesi olsun), sevinclerimi, kederlerimi , gunluk olaylari, gezdigim yerleri, gittigim kurslardaki komik olaylari vs vs...

Cok iyi tespit etmissin. Ben de sirf konusmak icin arkadaslar arasi muhabbetlerin dedikoduya saptigini dusunuyorum, konusacak konu olmasin, arkadaslik olmasin, gunaha girmekten daha mi onemli, yeterince gunahim var zaten.

Son düzenleme:
ben bikaç görüşmeden sonra komşularımla filan ne konuşsam bilemiyorum... saçma gelebilir belki ama bana yardımcı olun..sorun şu.. erkekler gibi spor sevmem futbol konuşamam.siyasete bulaşmak istemem.... eşimle sorunlarım ve kayınvalidemle sorunlarımı anlattım ve yanlış yaptığımı düşünüyorum.aslında anlatsam rahatlıyorum ama bunu insanlar sonradan kulllanır gibi geliyor.tecrübeylede sabit...saçma sapan sinir bozucu samimi olmayan yorumlar yapıyorlar.yemek tarii derseniz eee artık internet tarif dolu.çocuktu ev işleriydi derseniz onlarda 5 dkda bitiyor konuşmak.ben dostları kastedmiyorum.çünkü onlarla her konu uzun uzun konuşulur ve pişmanlık duyulmaz. arkadaşlıkları söylüyorum. hani şu hergün haftada birkaç gün buluşan arkadaşlar komşular ne konuşur? sizler nasıl yürütüyosunuz ilişkilerinizi?

okurken kendimi gördüm sende.demek numune değilmişim:52:toplanırız arkadaşlarla onlar anlatırda anlatır ben pek konuşacak birşey bulamam.bir şey söyleyecek olsam acaba sonra pişman olurmuyum diye çekinirim.:44:

Filmler, kitaplar, diziler, siyaset, güncel haberler, bazen ufak tefek dedikodu yapar milleti çekiştiririz. Yani hep kültüreliz, çok enteliz dersem yalan olur, seviyeyi düşürdüğümüz de oluyor. :27: Bazen de geyik muhabbeti işte.

aman allahım okurken çok şaşırdım.sanki bu konuyu ben açmışım gibi.
hatta ben böyle bir konu açmayı düşünüyordum.ne sözler yazacağımı bile düşünüyordum.:44:
bende sizdenim malesef.:43:
şuan evli değilim.pek fazla çevremde yok (arkadaş falan) bir yere gidersemde (akrabalara,konu komşuya) hep annemle babamla yani ailecek gideriz.onlar konuşurlar ben dinlerim.bazen sohbetlere dahil olurum.aslında konuşmayı seven bir insanım yani en azından evde.benim asıl derdim evlendikten sonra ne olacak halim diye düşünmek.sonuçta evlendikten sonrada anneyle babayla gitmiycem bir yerlere.tek veya eşimle gitmek zorundayım.diyelimki müstakbel eşim arkadaşıyla buluşuyor ve benide yanında götürüyor.arkadaşıda eşiyle geliyor.peki ben o durumda ne konuşurum diye strese giriyorum şimdiden.:26:
şöylede bir huyum var ve bu huyumu hiç ama hiç sevmiyorum hatta bana psikopatça geliyor. diyelimki komşudayız oturuyoruz.biraz sohbet falan derken araya sessizlik giriyor ve o an ben yerin dibine giriyorum.misafirken sessizlik oluşmasını hiç istemiyorum ve sevmiyorum ve bu durumda ben yeterki sessizlik oluşmasın diye evimdeki problemleri bile ortaya dökebilirim.işte bu huyumdan vazgeçemiyorum ve çok korkuyorum.off insanlar saatlerce misafir giderken ne konuşuyorlar yaa:47: kıskanıyorum çokca.:14:

iyide böyle zamanlarda önden konuşmanı hazırlayıp,monitörden okuyamazsın..

veya aksamdan kompozısyon butunlugunde neler konuşacağını bı kagıda yazamazsın..

genelde laf lafı acar..çocuklardan gırersın,yemeklerden çıkarsın..

eşlerden gırersın,temızlıkten çıkarsın..

dizilerden girersin,kılolardan çıkarsın..

heh işte tamda böyle oluyor çok güzel özetlemiş arkadaş :9::9:
şu yemeği yaptım yemediler
büyüğün okulu küçüğün mızırtısı (bende henüz bir tane var konu eksikliği yaşıyorum :27:)
bu dizide bu olmuş öbüründe ne olmuş
ay kilo vermem lazım :37::37::37::37::37::37:

Cok iyi tespit etmissin. Ben de sirf konusmak icin arkadaslar arasi muhabbetlerin dedikoduya saptigini dusunuyorum, konusacak konu olmasin, arkadaslik olmasin, gunaha girmekten daha mi onemli, yeterince gunahim var zaten.

10 numara yorum..helal olsun

Back
X